Július 1-jén indul a dubrovniki charter Budapestről

22 év után először idén nyáron ismét lehet charterjárattal Budapestről Dubrovnikba utazni a Green Travelnek köszönhetően.

Horvátország népszerűsége nem csökken a magyar utasok körében, évek óta több százezren választják déli szomszédunkat nyaralásuk helyszínéül. Dubrovnik pedig különösen kedvelt üdülőhely, hiszen a városba érkezve igazi mediterrán világba csöppenhetnek az utazók. Az itt nyaraló hírességek és színészek miatt ráadásul a város mára Európa egyik legtrendibb úti céljává nőtte ki magát.

A Dubrovnikban megrendezett programok is az utazók széles körét vonzza ide, hiszen a strandolás és a városnézés mellett kulturális eseményeken, koncerteken is szórakozhatnak a turisták. A július 10-től augusztus 25-ig tartó 65. dubrovniki nyári fesztiválon például a város történelmi épületeit díszletként használva kerülnek megrendezésre színdarabok és koncertek. A turisták láthatják például Shakespeare Rómeó és Júliáját és az Athéni Timont is, de a Croatian Baroque Ensemble vagy a Zágrábi Filharmonikus Zenekar koncertjén is részt vehetnek.

Szintén július 10-től szeptember 3-ig tart a Stars Beneath The Stars elnevezésű program, ennek keretében az Adriatic Luxury Hotels dubrovniki hotelcsoport rendezi meg sztárokat felvonultató koncertsorozatát, melyek az ötcsillagos szállodák tengerparti szakaszain, teraszain és medencéinél kapnak helyet.

A dubrovniki programokról ide kattintva tájékozódhat részletesebben.

Az utasok mostantól chartergéppel is eljuthatnak a dalmát üdülővárosba: a Green Travel utazási iroda a Travel Service 180 fős gépét bérelte ki, amely július 1-től keddi járatnapokon közlekedik majd egészen augusztus 26-ig. A gördülékeny üzemeltetést és a megfelelő árualapot egy gyakorlott szakemberekből álló négyfős csapat biztosítja, melynek vezetője Balázs Zseljko, a Kompas volt kiutaztatási igazgatója.

Az utas vásárolhat külön repülőjegyet is, de szállodai vagy apartmanban való elhelyezéssel és transzferrel a Green Travel csomagajánlatai közül is választhat, amelyhez ingyenes, magyar nyelvű dubrovniki városnézés is jár. Az utazók széleskörű szálláskínálatból válogathatnak, tudtuk meg Balázs Zseljkótól: az árualapban az apartmanoktól a többcsillagos szállodákig mindenki találhat magának megfelelőt. A választékban nemcsak dubrovniki és környékbeli szálláshelyek szerepelnek, hanem a montenegrói Herceg Novitól a boszniai Neumig terjed a kínálat. Az összes választható szálláshelyre buszos transzfert biztosít az iroda, amely egyébként az autóval érkező utasoknak a horvát tengerpart teljes területén biztos változatos szálláslehetőségeket. 

 


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.