Június 27-én indul a Budapest-Kanton járat

Új kapu nyílt Magyarország felé – kommentálta a Budapest-Kanton járat indítását a szerdai sajtótájékoztatón az egyik utazási irodai szakember. És ennek a fordítottja is igaz: a Kínába és a régióba tartó magyar turisták és üzletemberek számára is könnyebb lett megközelíteni számos nagyvárost, valamint más ázsiai országokat, de Ausztráliát is.

Az elmúlt hónapok magyar-kínai tárgyalásainak egyik fontos hozama a China Southern Airlines Budapest-Kanton járatindítása, amely június 27-én debütál. A heti négy járat részleteiről szerdán tartott sajtótájékoztatót a világ egyik legnagyobb légitársaságának hazai képviselője, az Aviareps.

Hogy érzékeltessük a légitársaság kapacitását, néhány számadat:

950 gép, 142 millió utas évente, háromezer kínai belső járat naponta, 200 úti cél, 40 országba és régióba.

A China Southern Airlines 30 légitársasággal kötött interline megállapodást. Ezek az együttműködések lehetővé teszik az utasok számára, hogy egyetlen jeggyel utazzanak a partner légitársaságok hálózatán keresztül. 

A China Southern Airlines emellett számos leányvállalattal is büszkélkedik.

 A négy csillagos, Skytrax minősítésű légitársaság a régió egyik legfontosabb, és méretét tekintve Ázsia legnagyobb légi utasszállítója. A számos kínai célállomás mellett elérhetjük egész Dél-Kelet-Ázsiát, Ausztráliát, Új-Zélandot, Bangkokot, Hanoit vagy akár a Maldív-szigeteket – hangsúlyozta Tóth Attila, az Aviareps ügyvezetője.

Budapest-Kanton
Budapest-Kanton
Fotó: depositphotos.com

A közvetlen Budapest-Kanton, más néven Guangzhou járat mellett a magyarok amszterdami vagy párizsi átszállással is elérhetik Kantont,  és ezáltal a környező, sokmilliós, kereskedelmi és turista szempontból is fontos kínai városokat. - a Greater Bay nagyvárosait, ezek közül csak néhányat említve: Hong Kong, Makaó, Sencsen.  Az átszálló utasoknak a csatlakozás meglehetősen utasbarát, de természetesen adott esetben a légitársaság fizeti a tranzit szállást.

A tájékoztatón résztvevő utazási irodák képviselőinek részletesen bemutatták a Budapest-Kanton járaton közlekedő Boeing 787-9 típusú gépeket és azok szolgáltatásait, kényelmi fokozatait. A menü beletartozik az árba, és igen bőséges, 22 féle étel közül lehet választani, a legkülönfélébb diétákat is figyelembe veszik, ha előre jelzi ezt valaki. Az is lehetséges, hogy nem kér valaki fedélzeti ellátást, akkor viszont több törzsutaspont jár.

Az induló árak 265 ezer forintnál kezdődnek, a határ persze, távolságtól és szolgáltatási színvonaltól függően, a csillagos ég.

Kialakítás, illetve bevezetés alatt van a diákkedvezmény, a speciális árak csoportoknak és cégeknek, no meg touroperator tarifák a viszonteladóknak.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.