Ők biztos tudják, hogy kell megfelelő módon romlandó ételt szállítani

Az Emirates részt vesz a romlandó áruk szállítására vonatkozó szabványok átalakításában.

Mint legfrissebb közleményükből kiderül,  a nemzetközi légitársaság mostantól szakértelmével és infrastruktúrájával támogatja a fagyasztott élelmiszerek biztonságos szállítására vonatkozó szabványok átalakítását az energiamegtakarítás és a környezeti hatások csökkentése érdekében.

A légitársaságok közül elsőként csatlakoztak az úgynevezett „Move to -15°C Coalition” kezdeményezéshez.

A 2023-as COP28 klímacsúcson elindított kezdeményezés célja, hogy új nemzetközi szabványokat alakítsanak ki a romlandó áruk szállítási hőmérsékletével kapcsolatban, ezáltal mérsékeljék az energiafelhasználást és csökkentsék a környezeti hatásokat. Alapját a nemzetközi logisztikai óriásvállalat, a DP World által támogatott tudományos tanulmány adja, amelyet mások mellett a párizsi International Institute of Refrigeration, a Birminghami Egyetem, illetve a London South Bank Egyetem szakértői készítettek.

Emirates SkyCargo
Emirates SkyCargo
Fotó: Emirates

A tanulmány szerint, amennyiben

a fagyasztott élelmiszerek tárolásának és szállításának hőmérsékletét három fokkal, -18°C-ról -15°C-ra, megemelik, jelentős pozitív környezeti hatásokkal járhat az élelmiszerek minőségének vagy biztonságának veszélyeztetése nélkül.

A Move to -15°C Coalition az ágazatközi partnerek bevonásával vizsgálja a kutatás gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Az Emirates SkyCargo naponta 900–1000 tonna friss élelmiszert juttat el a légitársaság járataival a világ különböző pontjaira. Bár a szállított áruk összmennyiségén belül a fagyasztott élelmiszerek aránya csekély, az Emirates mégis kiterjedt hűtési infrastruktúrát hozott létre, saját innovációkat alkalmaz, teszik hozzá.

 


SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.
Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.
Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja

Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja 

A növekvő kereslet és a megváltozott utazási szokások miatt Ausztriában egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlesztések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.