Ők biztos tudják, hogy kell megfelelő módon romlandó ételt szállítani

Az Emirates részt vesz a romlandó áruk szállítására vonatkozó szabványok átalakításában.

Mint legfrissebb közleményükből kiderül,  a nemzetközi légitársaság mostantól szakértelmével és infrastruktúrájával támogatja a fagyasztott élelmiszerek biztonságos szállítására vonatkozó szabványok átalakítását az energiamegtakarítás és a környezeti hatások csökkentése érdekében.

A légitársaságok közül elsőként csatlakoztak az úgynevezett „Move to -15°C Coalition” kezdeményezéshez.

A 2023-as COP28 klímacsúcson elindított kezdeményezés célja, hogy új nemzetközi szabványokat alakítsanak ki a romlandó áruk szállítási hőmérsékletével kapcsolatban, ezáltal mérsékeljék az energiafelhasználást és csökkentsék a környezeti hatásokat. Alapját a nemzetközi logisztikai óriásvállalat, a DP World által támogatott tudományos tanulmány adja, amelyet mások mellett a párizsi International Institute of Refrigeration, a Birminghami Egyetem, illetve a London South Bank Egyetem szakértői készítettek.

Emirates SkyCargo
Emirates SkyCargo
Fotó: Emirates

A tanulmány szerint, amennyiben

a fagyasztott élelmiszerek tárolásának és szállításának hőmérsékletét három fokkal, -18°C-ról -15°C-ra, megemelik, jelentős pozitív környezeti hatásokkal járhat az élelmiszerek minőségének vagy biztonságának veszélyeztetése nélkül.

A Move to -15°C Coalition az ágazatközi partnerek bevonásával vizsgálja a kutatás gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Az Emirates SkyCargo naponta 900–1000 tonna friss élelmiszert juttat el a légitársaság járataival a világ különböző pontjaira. Bár a szállított áruk összmennyiségén belül a fagyasztott élelmiszerek aránya csekély, az Emirates mégis kiterjedt hűtési infrastruktúrát hozott létre, saját innovációkat alkalmaz, teszik hozzá.

 


Váratlan fordulat a MÁV-nál: ezzel segítik az utazni vágyókat

Váratlan fordulat a MÁV-nál: ezzel segítik az utazni vágyókat 

Alaposan felgyorsították a jegykiadó automaták telepítését.
Egyenruhák az elit csapat részére

Egyenruhák az elit csapat részére 

Az Emirates bemutatta új egyenruháját.
A Lufthansa belépett az ITA tulajdonosi körébe

A Lufthansa belépett az ITA tulajdonosi körébe 

A Lufthansa 41 százalékos részesedést szerez az ITA Airwaysben.
Kiderültek a leginkább turbulens európai repülési útvonalak

Kiderültek a leginkább turbulens európai repülési útvonalak 

A tíz legviharosabb útvonal közül nyolc ugyanabban az országban kezdődik vagy végződik.
Tudják az utasok, ha fenntartható üzemanyaggal repül egy gép?

Tudják az utasok, ha fenntartható üzemanyaggal repül egy gép? 

A Wizz Air utasai körében végzett legfrissebb felmérésének eredményei szerint a válaszadók 71 százaléka úgy véli, hogy a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) hozzájárulhat a légiközlekedés karbonlábnyomának csökkentéséhez.
Közvetlen járat indul Bécsből Szingapúrba

Közvetlen járat indul Bécsből Szingapúrba 

A Scoot fapados légitársaság bejelentette, hogy új járatot indít Bécsből Szingapúrba ez év június 3-tól.
Forgalmas évet zártak a hazai légiforgalmi irányítók

Forgalmas évet zártak a hazai légiforgalmi irányítók 

A tájékoztatás szerint a 2024-es év Magyarország történetének legnagyobb légiforgalmát hozta, összesen 1 millió 144 ezer repülőgép érintette a hazai légteret, ami havi bontásban átlagosan több mint 95 ezer.
Bajban a Boeing?

Bajban a Boeing? 

Nagyjából harmadával kevesebb repülőgépet adott át a vevőinek tavaly.
Járatnyitás Isztambulból Bengáziba

Járatnyitás Isztambulból Bengáziba 

A török légitársaság 2025. január 14-től ismét elindította járatait Líbia felé, isztambuli indulással.
Ismét közlekedik a Budapest–Tel Aviv  járatpár

Ismét közlekedik a Budapest–Tel Aviv járatpár 

A Wizz Air 2025. január 15-től kezdődően ismét elindította a Budapest és Tel-Aviv közötti közvetlen járatait.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.