Ők biztos tudják, hogy kell megfelelő módon romlandó ételt szállítani

Az Emirates részt vesz a romlandó áruk szállítására vonatkozó szabványok átalakításában.

Mint legfrissebb közleményükből kiderül,  a nemzetközi légitársaság mostantól szakértelmével és infrastruktúrájával támogatja a fagyasztott élelmiszerek biztonságos szállítására vonatkozó szabványok átalakítását az energiamegtakarítás és a környezeti hatások csökkentése érdekében.

A légitársaságok közül elsőként csatlakoztak az úgynevezett „Move to -15°C Coalition” kezdeményezéshez.

A 2023-as COP28 klímacsúcson elindított kezdeményezés célja, hogy új nemzetközi szabványokat alakítsanak ki a romlandó áruk szállítási hőmérsékletével kapcsolatban, ezáltal mérsékeljék az energiafelhasználást és csökkentsék a környezeti hatásokat. Alapját a nemzetközi logisztikai óriásvállalat, a DP World által támogatott tudományos tanulmány adja, amelyet mások mellett a párizsi International Institute of Refrigeration, a Birminghami Egyetem, illetve a London South Bank Egyetem szakértői készítettek.

Emirates SkyCargo
Emirates SkyCargo
Fotó: Emirates

A tanulmány szerint, amennyiben

a fagyasztott élelmiszerek tárolásának és szállításának hőmérsékletét három fokkal, -18°C-ról -15°C-ra, megemelik, jelentős pozitív környezeti hatásokkal járhat az élelmiszerek minőségének vagy biztonságának veszélyeztetése nélkül.

A Move to -15°C Coalition az ágazatközi partnerek bevonásával vizsgálja a kutatás gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Az Emirates SkyCargo naponta 900–1000 tonna friss élelmiszert juttat el a légitársaság járataival a világ különböző pontjaira. Bár a szállított áruk összmennyiségén belül a fagyasztott élelmiszerek aránya csekély, az Emirates mégis kiterjedt hűtési infrastruktúrát hozott létre, saját innovációkat alkalmaz, teszik hozzá.

 


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.