Jön az ország egyik legnépszerűbb kerékpárversenye

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezésre kerül az ország egyik legnépszerűbb kerékpárversenye, a Balatonfondo, ezúttal a KÉSZ Csoport részvételével, mint névadó szponzor. A 2024-es rendezvény számos újdonsággal várja a kerékpározás szerelmeseit, így például az útvonal is kibővül.

A Balaton-felvidéki látvány, az autómentes, nyugodt környezetben való kerékpározás élménye nemcsak a sport hazai rajongóit, hanem a külföldi biciklistákat is vonzza, így a verseny hozzájárul az országimázs építéséhez és a balatoni idegenforgalmi szezont is meghosszabbítja.

De mi is az a Balatonfondo?

A Gran Fondo-k, azaz 100-120 km fölötti távokon, lezárt közutakon megrendezett kerékpáros események világszerte tömegeket mozgatnak meg. Van olyan verseny Olaszországban, amelyen évről-évre 12.000 kerékpáros vesz rész. Magyarországon ilyen eseményt 2023-ig nem rendeztek, ám tavaly, a Giro’d Italia 2022-es „Nagy Rajt” sikerén felbuzdulva első alkalommal lebonyolításra került a Balatonfondo kerékpárverseny. A két, eltérő hosszúságú távon megrendezett eseményen már az első évben 1.300 induló vett részt. A verseny sikeressége többek között annak is köszönhető, hogy a Balaton-felvidék páratlan természeti látványt nyújt a versenyzőknek, ráadásul hazánkban egyedülálló módon, a közutakon kijelölt pálya végig lezárásra kerül, valamint a rendőrség által biztosított.

A KÉSZ Group Balatonfondo idei újdonságai

Az első év sikere nem csak a kerékpárosok, hanem a hazai építőiparban kiemelkedő szereppel bíró KÉSZ Csoport figyelmét is felkeltették. Olyannyira, hogy a két szervezet hároméves névadó szponzori megállapodást kötött, így 2024-től kezdődően a rendezvény új neve: KÉSZ Group Balatonfondo.

A KÉSZ Csoport több, mint 40 éves múlttal, valamint Magyarország egyik legszélesebb portfóliójával, rendelkező építőipari fókuszú vállalatcsoportja. A társasággal való hosszútávú együttműködés 2024. május 17-i sajtótájékoztatón történő hivatalos bejelentésével egyidejűleg megnyílt a 2024-es verseny nevezési felülete is. A kiszámíthatóság, a színvonalas rendezés, valamint a Balaton-felvidéki tájegység együtt teszi lehetővé, hogy a hazai résztvevők mellett egyre jelentősebb számú külföldi indulót is vendégül láthassanak a szervezők, ezzel is hozzájárulva az országimázs építéséhez. Nem utolsó sorban a rendezvény a balatoni idegenforgalmi szezon meghosszabbítását is elősegíti.

A KÉSZ Csoport több, mint 40 éves múlttal, valamint Magyarország egyik legszélesebb portfóliójával, rendelkező építőipari fókuszú vállalatcsoportja
A KÉSZ Csoport több, mint 40 éves múlttal, valamint Magyarország egyik legszélesebb portfóliójával, rendelkező építőipari fókuszú vállalatcsoportja
Fotó: Balatonfondo

 

Az útvonal tekintetében két újdonsággal szolgálnak a szervezők. Egyrészről a verseny idén új helyszínről, a balatonfüredi Vitorlás térről rajtol majd 2024. szeptember 14- én, továbbá az idei útvonal érinti a környék ékkövét, Tihanyt is.

A két táv, azaz a 140 kilométeres Cervelo Maraton, mint hosszú-, valamint a 74 kilométeres rövidtáv az alkalmi kerékpárosoktól a profi versenyzőkig minden érdeklődő számára biztosítják a felkészültségéhez és erőnlétéhez leginkább megfelelő kihívást, továbbá azt, hogy az év többi napján nem megvalósítható autómentes, nyugodt környezetben kerékpározhasson.

 A szeptember 14-15-i hétvége igazi kerékpáros ünnep lesz a Balaton-felvidéken. A KÉSZ Group Balatonfondot követő napon szintén Balatonfüredről indul a javarészt burkolat nélküli, murvás utakon vezetett első hazai gravel országos bajnokság. Ezzel hazánk csatlakozik a főleg Észak-Amerikában és Nyugat-Európában folyamatosan fejlődő kerékpáros szakág versenyrendszeréhez.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.