A hely, ahol a Chanel parfüm terem

Tudta, hogy a Chanelnek nemcsak óriási tekintélyű divatmárkája, történelme, illatcsaládja és butikjai vannak, hanem ültetvényei is? Ahol a parfümjei „teremnek" ? A valóban minőségi parfümöket készítő luxusmárkák rendre innen szerzik be az alapanyagaik egy részét.

A Chanel a brand alapítója, Coco kedvencéhez, a híres No.5 parfümhöz generációk óta a Grasse-i Mul családtól vásárolja a jázmin- és rózsaszirmok tonnáit. A Louis Vuitton pedig egy itteni 17. századi épületegyüttest választott ki parfümkészítésének központjául.

Könyv Coco Chanelről / Forrás:  Európa Kiadó
Könyv Coco Chanelről / Forrás: Európa Kiadó

Ez a bájos francia kisváros, akármikor odaérkezünk, varázslatos illatokat áraszt.

A fő utcán megtalálhatók a világ leghíresebb parfümházainak, a Galimard-nak, a Fragonardnak és a Malinardnak az üzletei, a város környéke pedig tele van hatalmas kertekkel.

Pár hét, és kezdenek idén is virágba borulni, elképesztően szép látványt és illatot árasztva magukból.

Igaz, van velük munka elég.

Amikor megszálltam az egyik kicsi – nem a város közepén lévő – butikhotelben, arra lettem hajnalban figyelmes, hogy már indulnak az ültetvényekre az emberek szüretelni. Mindegyik virágot másként kell ugyanis leszedni – a jázmint például hajnalban, kézzel –, más módon kell tárolni, parfümmé átvarázsolni, évszázadok alatt kifejlesztett technikákkal. Mivel máskor nyílik a levendula, a jázmin, a rózsa, a mirtusz, a vadmimóza, a narancsvirág és a tubarózsa is – ezek a legfontosabb alapanyagok –, több hónapnyi munkát vesz igénybe a szüretelés, nem beszélve az alkoholban és zsírban történő sajtolásról és kivonásról.

A cikk folytatását laptársunk, a Privátbankár Világjáró rovatában olvashatják.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.