A hely, ahol a Chanel parfüm terem

Tudta, hogy a Chanelnek nemcsak óriási tekintélyű divatmárkája, történelme, illatcsaládja és butikjai vannak, hanem ültetvényei is? Ahol a parfümjei „teremnek" ? A valóban minőségi parfümöket készítő luxusmárkák rendre innen szerzik be az alapanyagaik egy részét.

A Chanel a brand alapítója, Coco kedvencéhez, a híres No.5 parfümhöz generációk óta a Grasse-i Mul családtól vásárolja a jázmin- és rózsaszirmok tonnáit. A Louis Vuitton pedig egy itteni 17. századi épületegyüttest választott ki parfümkészítésének központjául.

Könyv Coco Chanelről / Forrás:  Európa Kiadó
Könyv Coco Chanelről / Forrás: Európa Kiadó

Ez a bájos francia kisváros, akármikor odaérkezünk, varázslatos illatokat áraszt.

A fő utcán megtalálhatók a világ leghíresebb parfümházainak, a Galimard-nak, a Fragonardnak és a Malinardnak az üzletei, a város környéke pedig tele van hatalmas kertekkel.

Pár hét, és kezdenek idén is virágba borulni, elképesztően szép látványt és illatot árasztva magukból.

Igaz, van velük munka elég.

Amikor megszálltam az egyik kicsi – nem a város közepén lévő – butikhotelben, arra lettem hajnalban figyelmes, hogy már indulnak az ültetvényekre az emberek szüretelni. Mindegyik virágot másként kell ugyanis leszedni – a jázmint például hajnalban, kézzel –, más módon kell tárolni, parfümmé átvarázsolni, évszázadok alatt kifejlesztett technikákkal. Mivel máskor nyílik a levendula, a jázmin, a rózsa, a mirtusz, a vadmimóza, a narancsvirág és a tubarózsa is – ezek a legfontosabb alapanyagok –, több hónapnyi munkát vesz igénybe a szüretelés, nem beszélve az alkoholban és zsírban történő sajtolásról és kivonásról.

A cikk folytatását laptársunk, a Privátbankár Világjáró rovatában olvashatják.


Friss kutatás:  az utazók közel fele nem köt utasbiztosítást

Friss kutatás: az utazók közel fele nem köt utasbiztosítást 

Pedig a nyaralások során bekövetkező balesetek és betegségek akár milliós költségeket is okozhatnak.
Új trend az európai utazók körében

Új trend az európai utazók körében 

Nyaralás a Balti-tenger lengyel partján.
Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben

Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben 

Újabb eset borzolja a kedélyeket Olaszországban a múzeumokban viselkedni nem tudó turisták miatt.
Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba

Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba 

Egyre népszerűbb a coolcationing.
Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön

Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön  

A Happy Travel több mint 17 éve volt jelen a szlovák utaztató piacon.
Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől

Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől 

Ha eddig azt hittük, hogy a régió és az itteni élmények nem tudnak már semmi újat nyújtani, akkor ideje újratervezni.
A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony

A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony  

A perzselő hőség szinte egész Franciaországot sújtja, a Météo France mérései szerint hétfőn sok helyen mintegy 38 Celsius-fok feletti értékeket regisztráltak.
Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.