Alsó-Ausztria bevezette a „schnitzel-bónuszt"

Életbe lépett Alsó-Ausztriában a hagyományos osztrák ételeket felszolgáló éttermek számára kiírt 10 000 eurós, vagyis csaknem 4 millió forintos támogatási program, amely miatt most sok osztrák vendéglátós felháborodott.

A programot, amelynek beceneve: „szeletbónusz”, tavaly októberben jelentették be – és most elkezdődött a támogatások kiosztása is.

A Sky News hírei szerint eddig 20 étterem részesült a bónuszban.

Mint írják, a támogatást olyan éttermek is igényelhetik, amelyek hagyományos osztrák ételeket, köztük sült sertéstüdőt és főtt marhahúst szolgálnak fel.

A támogatást a regionális és hagyományos konyha népszerűsítése érdekében vezették be, de most „diszkriminatívnak” minősítették.

Melk városának egyik terasza
Melk városának egyik terasza
Fotó: depostiphotos

A Kronen Zeitung osztrák lapnak nyilatkozó Robert Seeber, az Ország Turisztikai és Szabadidős Kereskedelmi Kamara szővivője szerint a program azért „problémás”, mert „diszkriminatív más vállalkozásokkal szemben, és a rántott húson kívül még legalább öt-hat hagyományos étel is fel lehetne venni a támogatandó ételek listájára, de olasz, török, indiai és hasonló éttermeknek is kaphatnának a támogatásból, ha szolgálnak fel osztrákos ételeket is.

Mint a Telex is írja, Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány kormányzója szerint azért kell támogatni a rántott húst kínáló éttermeket, mert félő, hogy az emberek idővel csak múzeumokban találkozhatnak a bécsi szelettel. A támogatásra azért is szükség van, mert 2000 óta minden harmadik vendéglátó egység bezárt a tartományban. 

 


Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.
Hőségriasztás Franciaországban

Hőségriasztás Franciaországban 

A legmagasabb szintű hőségriasztás lép életbe kedden Párizsban és környékén is.
Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!

Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!  

A Horvát Köztársaság Turisztikai és Sportminisztériuma, valamint a Horvát Idegenforgalmi Közösség óriási forgalomra figyelmeztet július 4-én, 5-én és 6-án.
Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak

Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak 

Egy új, most elindított nemzetközi kezdeményezés új szintre emeli a turisztikai promóciót.
Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca

Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca 

Az olasz főváros nevezetességei egymás után kapnak új díszkivilágítást.
Egy fiatalokkal teli ősi bajor város – felfedeztük Regensburgot

Egy fiatalokkal teli ősi bajor város – felfedeztük Regensburgot 

Bajorország szíve, ahol a sétahajót Keplernek hívják, és ahol XVI. Benedek pápának három bronzszobra is van a városban.
Együttműködés a MUISZ és a német-magyar kamara között

Együttműködés a MUISZ és a német-magyar kamara között 

A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) stratégiai együttműködésről állapodott meg.
Nyár, szünidő és Dubaj

Nyár, szünidő és Dubaj 

A városban számos lehetőség van kulturális, aktív, sőt akár extrém programok kipróbálására.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.