Alsó-Ausztria bevezette a „schnitzel-bónuszt"

Életbe lépett Alsó-Ausztriában a hagyományos osztrák ételeket felszolgáló éttermek számára kiírt 10 000 eurós, vagyis csaknem 4 millió forintos támogatási program, amely miatt most sok osztrák vendéglátós felháborodott.

A programot, amelynek beceneve: „szeletbónusz”, tavaly októberben jelentették be – és most elkezdődött a támogatások kiosztása is.

A Sky News hírei szerint eddig 20 étterem részesült a bónuszban.

Mint írják, a támogatást olyan éttermek is igényelhetik, amelyek hagyományos osztrák ételeket, köztük sült sertéstüdőt és főtt marhahúst szolgálnak fel.

A támogatást a regionális és hagyományos konyha népszerűsítése érdekében vezették be, de most „diszkriminatívnak” minősítették.

Melk városának egyik terasza
Melk városának egyik terasza
Fotó: depostiphotos

A Kronen Zeitung osztrák lapnak nyilatkozó Robert Seeber, az Ország Turisztikai és Szabadidős Kereskedelmi Kamara szővivője szerint a program azért „problémás”, mert „diszkriminatív más vállalkozásokkal szemben, és a rántott húson kívül még legalább öt-hat hagyományos étel is fel lehetne venni a támogatandó ételek listájára, de olasz, török, indiai és hasonló éttermeknek is kaphatnának a támogatásból, ha szolgálnak fel osztrákos ételeket is.

Mint a Telex is írja, Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány kormányzója szerint azért kell támogatni a rántott húst kínáló éttermeket, mert félő, hogy az emberek idővel csak múzeumokban találkozhatnak a bécsi szelettel. A támogatásra azért is szükség van, mert 2000 óta minden harmadik vendéglátó egység bezárt a tartományban. 

 


Indul a főszezon az IBUSZ-nál

Indul a főszezon az IBUSZ-nál 

A toplistás úti célok között továbbra is Görögország, Törökország és Spanyolország állnak az élen.
Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére

Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére 

A térség egyik legfontosabb látványossága vált elérhetetlenné, és ezzel együtt számos helyi vállalkozás és család megélhetése is veszélybe került.
Rendhagyó űrakció az osztrákoknál

Rendhagyó űrakció az osztrákoknál 

A Strauss-emlékév alkalmából a Kék Duna keringő digitális változatát elektromágneses hullámokra ültetve lőtték ki az űrbe.
Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában

Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában 

Romániában 2,5 százalékkal csökkent a turisták száma áprilisban.
Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.