Az FTI GROUP vállalatai sorban fizetésképtelenséget jelentenek be

Mint mi is megírtuk, az FTI Touristik GmbH 2024. június 3-án, hétfőn fizetésképtelenséget jelentett. Azonban az elkövetkező napokban a csoport más vállalatai is fizetésképtelenséget fognak jelenteni. Az utazásszervező csoport minden ügyfele számára közvetlen elérhetőséget biztosító ügyfélszolgálati forródrótot és egy GYIK-et tartalmazó honlapot hozott létre, adta hírül az AP news a történtekkel kapcsolatban.

Mint az utaztatási szakmai köreiben már valószínűleg ismert,

az FTI Touristik GmbH, az FTI GROUP anyavállalata, mint Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője, 2024. június 3-án, hétfőn fizetésképtelenségi eljárás megindítása iránti kérelmet nyújtott be a müncheni helyi bírósághoz.

Ez kezdetben csak az utazásszervező márkát, az FTI Touristikot érinti közvetlenül. Ezt követően azonban a csoport más vállalatai esetében is benyújtják a megfelelő kérelmeket.

Forrás: FTI/Facebook
Forrás: FTI/Facebook

A Windrose Finest Travel GmbH a WINDROSE luxusmárkával folytatja tevékenységét. Az Euvia Travel GmbH független vállalat és annak utazási bevásárlócsatornája, a sonnenklar.TV, valamint a Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG) franchise rendszere a sonnenklar.TV Reisebüros, 5vorFlug Reisebüros és Flugbörse márkákkal nem tartozik az FTI GROUP-hoz.

Egy hosszadalmas és összetett befektetői folyamatot követően 2024 áprilisában bejelentették egy befektetői konzorcium belépését. Azóta azonban

a foglalási adatok, a pozitív hírek ellenére, jóval elmaradtak a várakozásoktól. Ráadásul számos beszállító ragaszkodott az előlegfizetéshez.

Ennek következtében megnőtt a likviditásigény, amelyet a befektetői folyamat lezárásáig már nem lehetett áthidalni. A fizetésképtelenség bejelentése ezért jogi okokból vált szükségessé, áll az AP News tudósításában.

AZ FTI tájékoztatása ügyfelei részére

Az FTI GROUP ügyfelei számára a következő tájékoztatást adta:

"A fizetésképtelenség következményei által érintett utazók támogatása most az FTI GROUP számára kiemelt prioritás. A www.fti-group.com/en/insolvency címen már felállítottunk egy támogató weboldalt, valamint a +49 (0) 89 / 710 45 14 98-as telefonszámon egy támogató forródrótot. Itt minden lényeges információ elérhető, és egyéni kérdésekre német és angol nyelvű kapcsolattartók állnak rendelkezésre. Az FTI GROUP az ügyfélszolgálat teljes körű támogatása mellett a Német Utazási Biztonsági Alappal (DRSF) együtt rendszeresen tájékoztatja vendégeit. Jelenleg keményen dolgozunk azon, hogy a már megkezdett kirándulások a tervezettek szerint befejeződhessenek. A még el nem kezdett utazások 2024. június 4-től, keddtől valószínűleg már nem vagy csak részben lesznek lehetségesek.  A még ki nem nevezett (ideiglenes) felszámolóval együttműködve az elkövetkező napokban kidolgozzák az érintett utasok folyamatos tájékoztatására és a szükséges intézkedések operatív végrehajtására vonatkozó koncepció https://www.fti-group.com/en/press/fti-group-press-releases-and-information/detail/news/companies-of-the-fti-group-file-for-insolvency

www.fti-group.com"


Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét

Máltán rendezik a világ elsőszámú akadályversenyét 

A Spartan Trifecta Weekend profi sportolók és lelkes amatőrök számára egyaránt nyitva áll.
Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban

Újabb mérföldkő az utazási és turisztikai szektorban 

Közösen dolgozik a fenntarthatóságért a világ nyolc legnagyobb fenntartható turisztikai minősítő testülete.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Kolbászos standok az UNESCO listáján?

Kolbászos standok az UNESCO listáján? 

A bécsi kávéházi kultúra után most a lacikonyhák is felkerülhetnek a világörökség listára.
Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.