Betiltják az utcai kifőzdéket Bangkokban

Az év végével eltűnnek Bangkok utcáiról a város képéhez hozzátartozó mobil kifőzdék.

A The Telegraph értesülései szerint a bangkoki polgármesteri hivatal munkatársai már hónapokkal ezelőtt elkezdték kitiltani az utcai ételárusokat egyes kerületekből, és arra kötelezték őket, hogy csak bizonyos körzetekben kínálják ételeiket. Becslések szerint 20 ezer utcai ételárus működik Bangkokban.

Az illetékesek azt szeretnék, ha Bangkok Szingapúrt követné ezen a téren, ezért a rend és a higiénia szempontjai miatt tiltanák be az utcai ételfőzést. A legújabb döntés értelmében az összes főútról kitiltották a mobil kifőzdéket.

Az általános rendcsinálás a Chinatownban és a hátizsákos turisták Mekkájának számító Khao San Road környékén folytatódik majd. Az egyik illetékes azzal indokolta a lépést, hogy a járdákat vissza akarják adni a gyalogosoknak, miközben az árusok a piacokon legálisan tudják folytatni tevékenységüket.

Arról azonban elfeledkeznek az illetékesek, hogy a bangkoki utcákon sorakozó ételesbódékban elfogyasztott kókusztejes rákleves vagy egy pirított tészta olyan kulináris élmény, ami miatt rengeteg turista kedveli a várost. Éjszaka valósággal megelevenednek az utcák, és a helyiek a külföldiekkel keveredve kóstolják végig a megszokott fogásokat és az olyan furcsaságokat, mint a sült szöcske.

A kifőzdék mellett a tervek szerint eltűntetik az utcákról a ruhákat és a hamis márkajelzésű divatcikkeket árusító kisvállalkozókat is.

A drasztikus lépés nem okozott örömet a helyi utazási szakemberek körében. „Ha kisöprik az utcai árusokat, az olyan, mintha a a kultúránkat söpörnék ki” – mondta az egyik utazási iroda munkatársa. Bangkokot a világ street food fővárosai között tartják számon. Lehet, hogy már nem sokáig...

Forrás: The Telegraph


Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.
Hőségriasztás Franciaországban

Hőségriasztás Franciaországban 

A legmagasabb szintű hőségriasztás lép életbe kedden Párizsban és környékén is.
Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!

Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!  

A Horvát Köztársaság Turisztikai és Sportminisztériuma, valamint a Horvát Idegenforgalmi Közösség óriási forgalomra figyelmeztet július 4-én, 5-én és 6-án.
Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak

Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak 

Egy új, most elindított nemzetközi kezdeményezés új szintre emeli a turisztikai promóciót.
Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca

Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca 

Az olasz főváros nevezetességei egymás után kapnak új díszkivilágítást.
Egy fiatalokkal teli ősi bajor város – felfedeztük Regensburgot

Egy fiatalokkal teli ősi bajor város – felfedeztük Regensburgot 

Bajorország szíve, ahol a sétahajót Keplernek hívják, és ahol XVI. Benedek pápának három bronzszobra is van a városban.
Együttműködés a MUISZ és a német-magyar kamara között

Együttműködés a MUISZ és a német-magyar kamara között 

A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) stratégiai együttműködésről állapodott meg.
Nyár, szünidő és Dubaj

Nyár, szünidő és Dubaj 

A városban számos lehetőség van kulturális, aktív, sőt akár extrém programok kipróbálására.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.