Betiltják az utcai kifőzdéket Bangkokban

Az év végével eltűnnek Bangkok utcáiról a város képéhez hozzátartozó mobil kifőzdék.

A The Telegraph értesülései szerint a bangkoki polgármesteri hivatal munkatársai már hónapokkal ezelőtt elkezdték kitiltani az utcai ételárusokat egyes kerületekből, és arra kötelezték őket, hogy csak bizonyos körzetekben kínálják ételeiket. Becslések szerint 20 ezer utcai ételárus működik Bangkokban.

Az illetékesek azt szeretnék, ha Bangkok Szingapúrt követné ezen a téren, ezért a rend és a higiénia szempontjai miatt tiltanák be az utcai ételfőzést. A legújabb döntés értelmében az összes főútról kitiltották a mobil kifőzdéket.

Az általános rendcsinálás a Chinatownban és a hátizsákos turisták Mekkájának számító Khao San Road környékén folytatódik majd. Az egyik illetékes azzal indokolta a lépést, hogy a járdákat vissza akarják adni a gyalogosoknak, miközben az árusok a piacokon legálisan tudják folytatni tevékenységüket.

Arról azonban elfeledkeznek az illetékesek, hogy a bangkoki utcákon sorakozó ételesbódékban elfogyasztott kókusztejes rákleves vagy egy pirított tészta olyan kulináris élmény, ami miatt rengeteg turista kedveli a várost. Éjszaka valósággal megelevenednek az utcák, és a helyiek a külföldiekkel keveredve kóstolják végig a megszokott fogásokat és az olyan furcsaságokat, mint a sült szöcske.

A kifőzdék mellett a tervek szerint eltűntetik az utcákról a ruhákat és a hamis márkajelzésű divatcikkeket árusító kisvállalkozókat is.

A drasztikus lépés nem okozott örömet a helyi utazási szakemberek körében. „Ha kisöprik az utcai árusokat, az olyan, mintha a a kultúránkat söpörnék ki” – mondta az egyik utazási iroda munkatársa. Bangkokot a világ street food fővárosai között tartják számon. Lehet, hogy már nem sokáig...

Forrás: The Telegraph


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.