Terítéken a gasztronómia jövője

A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenye hamarosan véget ér, közel két év után kiderül, hogy a világ 15 legígéretesebb fiatal séfje közül ki nyeri el a legjobbnak járó díjat.

A prémium ásványvízmárka séfversenyének nagydöntőjét Milánóban, október 4-5. között rendezik meg.

A "terítéken a jövőd" koncepció köré épülő kétnapos rendezvényen a konyhaművészet legbefolyásosabb szereplői azt is elmondják, hogy miként lehet az ételeken keresztül pozitív változásokat előidézni a társadalomban.

A fiatal versenyzőket felkészülésük során világhírű séfek mentorálták, arra bátorítva őket, hogy bizonyítsák egyedi technikájukat, kreativitásukat, víziójukat és álmaikat, valamint az elkészített fogásukon keresztül támogassák a konyhaművészet fejlődését és egy jobb világ megteremtését. A milánói nagydöntő első napján hasonló ambíciókkal rendezik meg újra a S.Pellegrino Young Chef Academy Fórumot, amely a gasztronómia jövőjének formálását tűzte ki céljául. Az idei évben a gasztronómiai munkakörnyezet és az iparági kultúra emberi szempontjai állnak a középpontban, különös tekintettel a sokszínűségre, az egyenlőségre és az elfogadásra. Az exkluzív eseményen a világ elismert séfjei osztják meg tapasztalataikat, ötleteiket, tanácsaikat és gondolataikat, hogy ezzel inspirálják a versenyen részt vevő fiatal szakácsokat és párbeszédet kezdeményezzenek a szakma szereplői között.

A Fórum első előadója Virgilio Martínez, a The World's 50 Best Restaurants 2023 győztese, aki nyílt levélben osztja meg személyes nézőpontját arról, hogyan járulhatnak hozzá az érintettek az ágazat fejlődéséhez. Saját karrierjének eredményeire és mérföldköveire támaszkodva világítja meg, hogy mit is jelent valójában ez a törekvés. Az esemény második szakaszában a négy korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy Award fődíjas - Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) és Mark Moriarty (2015) – mesél arról az útról, amelyet a verseny óta eltelt időben bejártak, továbbá megvilágítják munkájuk mélyreható következményeit is. A fórum zárásaként a Hét Bölcs, vagyis a verseny bíráinak beszélgetésére kerül sor. Pía León, Eneko Atxa, Hélène Darroze, Vicky Lau, Nancy Silverton, Julien Royer és Riccardo Camanini eszmecseréje során többek között a kiválóság eléréséről is nyíltan beszélnek, valamint betekintést engednek a fiatal szakácsoknak abba, hogyan fejlődhetnek a saját munkájukban és gyakorolhatnak hatást másokra.

A S.Pellegrino Young Chef Academy Fórum a gasztronómia szereplői és a konyhaművészet szerelmesei számára egyaránt fontos platform. A kezdeményezés nem titkolt célja a versenyen résztvevő séfek felkészítése az előttük álló kihívásra, vagyis a döntőre, amely során a világ 15 legtehetségesebb fiatal szakácsa közül valaki kiérdemli a legjobbnak járó elismerést.

A versenyzőkről és a nagydöntőről további információk a verseny weboldalán olvashatók.  

Forrás: S.Pellegrino


DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.
 Firenze betiltja a kulcsdobozokat és  az idegenvezetők hangszóróit

Firenze betiltja a kulcsdobozokat és az idegenvezetők hangszóróit  

Firenze is lépéseket tesz a túlturizmus visszaszorítására, és olyan intézkedéseket vezet be, mint például a rövid távú bérbeadók által használt kulcsdobozok és az idegenvezetők hangszóróinak betiltása.
Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt

Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt 

A magyar versenyzőnek sikerült megjavítania sérült vitorláját, és folytatja a földkerülő vitorlásversenyt.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja

Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja 

Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.