Terítéken a gasztronómia jövője

A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenye hamarosan véget ér, közel két év után kiderül, hogy a világ 15 legígéretesebb fiatal séfje közül ki nyeri el a legjobbnak járó díjat.

A prémium ásványvízmárka séfversenyének nagydöntőjét Milánóban, október 4-5. között rendezik meg.

A "terítéken a jövőd" koncepció köré épülő kétnapos rendezvényen a konyhaművészet legbefolyásosabb szereplői azt is elmondják, hogy miként lehet az ételeken keresztül pozitív változásokat előidézni a társadalomban.

A fiatal versenyzőket felkészülésük során világhírű séfek mentorálták, arra bátorítva őket, hogy bizonyítsák egyedi technikájukat, kreativitásukat, víziójukat és álmaikat, valamint az elkészített fogásukon keresztül támogassák a konyhaművészet fejlődését és egy jobb világ megteremtését. A milánói nagydöntő első napján hasonló ambíciókkal rendezik meg újra a S.Pellegrino Young Chef Academy Fórumot, amely a gasztronómia jövőjének formálását tűzte ki céljául. Az idei évben a gasztronómiai munkakörnyezet és az iparági kultúra emberi szempontjai állnak a középpontban, különös tekintettel a sokszínűségre, az egyenlőségre és az elfogadásra. Az exkluzív eseményen a világ elismert séfjei osztják meg tapasztalataikat, ötleteiket, tanácsaikat és gondolataikat, hogy ezzel inspirálják a versenyen részt vevő fiatal szakácsokat és párbeszédet kezdeményezzenek a szakma szereplői között.

A Fórum első előadója Virgilio Martínez, a The World's 50 Best Restaurants 2023 győztese, aki nyílt levélben osztja meg személyes nézőpontját arról, hogyan járulhatnak hozzá az érintettek az ágazat fejlődéséhez. Saját karrierjének eredményeire és mérföldköveire támaszkodva világítja meg, hogy mit is jelent valójában ez a törekvés. Az esemény második szakaszában a négy korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy Award fődíjas - Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) és Mark Moriarty (2015) – mesél arról az útról, amelyet a verseny óta eltelt időben bejártak, továbbá megvilágítják munkájuk mélyreható következményeit is. A fórum zárásaként a Hét Bölcs, vagyis a verseny bíráinak beszélgetésére kerül sor. Pía León, Eneko Atxa, Hélène Darroze, Vicky Lau, Nancy Silverton, Julien Royer és Riccardo Camanini eszmecseréje során többek között a kiválóság eléréséről is nyíltan beszélnek, valamint betekintést engednek a fiatal szakácsoknak abba, hogyan fejlődhetnek a saját munkájukban és gyakorolhatnak hatást másokra.

A S.Pellegrino Young Chef Academy Fórum a gasztronómia szereplői és a konyhaművészet szerelmesei számára egyaránt fontos platform. A kezdeményezés nem titkolt célja a versenyen résztvevő séfek felkészítése az előttük álló kihívásra, vagyis a döntőre, amely során a világ 15 legtehetségesebb fiatal szakácsa közül valaki kiérdemli a legjobbnak járó elismerést.

A versenyzőkről és a nagydöntőről további információk a verseny weboldalán olvashatók.  

Forrás: S.Pellegrino


Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka

Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka 

A nyári napforduló a svédek második legnagyobb ünnepe, az éj ilyenkor a hagyományok szerint tele van varázslattal.
Tűzvész Splitnél – videóval

Tűzvész Splitnél – videóval 

A tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni a lángokat.
Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira

Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira 

Ausztria 2025-ben is izgalmas célpont a magyar utazók számára.
Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán

Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán 

Különleges új sétaprogram az osztrák fővárosban.
Retro fesztivál Opatijában

Retro fesztivál Opatijában 

Június 26-28. között Opatija a retro szórakozás fővárosává válik.
Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában

Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában 

Első ízben mutatták ki a juhhimlőt (variola ovina) a helyi illetékes hatóságok.
Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett

Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett 

Június 17-én a belvárosi Pullmann Hotel hangulatos rendezvénytermében tartotta szezonnyitó eseményét öt Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi szervezet.
Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk?

Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk? 

Az UniCredit Bank Austria idén is elkészítette a nyaralási euró számítását.
Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok

Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok 

Idén minden második magyar készül külföldre utazni legalább egyszer. Az úti célok változatlanok, de egyre többe kerül a nyaralás.
Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás

Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás 

A számok átlagosan 33 százalékos utasszám-növekedést mutatnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.