Nem csak utazási iroda, kultúrcentrum 

A különleges olaszországi üdüléseket kínáló Fratelli Goldoni Travel itáliai útjain Fellegi Ádám és más neves művészek tartanak koncerteket az utasoknak.

Lobbizás kongresszusi központért és légitársaságért 

40 éves a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ). A szövetség az Utazás kiállításon számolt be tevékenységéről.

Ez a hotel tényleg családbarát? 

Új szállodai csoportosulásról, szűrőportálról adott hírt Puczkó László, a KidsOasis Kft. szakmai igazgatója az Utazás 2014 pénteki szakmai konferenciáján.

Online portál a V4 térség gyógy- és wellness létesítményeiről 

Az új online portál a gyógyulásra vágyó, vagy csak wellness élmények iránt érdeklődő ügyfélkör teljes körű tájékoztatását és minél konkrétabb választási lehetőségét szolgálja.

Korunk turistái elsősorban élményekre vágynak 

A változó kulturális érdeklődéshez igazodó marketing tevékenységről tartott előadást Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az Utazás kiállítás szakmai konferenciáján.

Eszterháza Központ: Közép-Európa egyik kulturális-szellemi központja lesz? 

L. Simon László kormánybiztos Fertődön, az Esterházy-kastélyban ismertette azt a kormánydöntést, melynek alapján az Eszterháza Kulturális, Kutató és Fesztiválközpont (Eszterháza Központ) létrejött. A Forster Központból kiváló új többcélú intézmény egyrészt Esterházy-kastélymúzeum, illetve Haydn Kutatóközpontként működik a továbbiakban. 

800 ezer vendégéjszakát hozott az észak-európai régió 

8 ország és 32 millió lakos tartozik Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) észak-európai régiójáért felelős igazgatójának területéhez.

Svájci mese az MSE-vel 

Az MSE Tours új irodát nyit Pécsett, utat indít Iránba, és Svájc továbbra is kiemelt területük. Svájcról pedig Urs Weber, egy igazi svájci beszélt.

Csíksomlyói búcsú, gyimesbükki őrház Sebő Ferenccel 

Pünkösdkor, június 6-án a Nyugati pályaudvarról a Gábor Áron arculatával díszített mozdony húzza ki a történelmi erdélyi zarándokvonatot.
Paleo és csíramálé, szauna szeánsz és Magyarország miniben

Paleo és csíramálé, szauna szeánsz és Magyarország miniben 

A test és lélek téli kényeztetése jegyében szervezte meg programajánlatát az MT. Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága, a Jövő Építők TDM, Orosháza-Gyopárosfürdő, a Tourinform Szeged és a Tourinform Békés megye.

Szállás világítótoronyban és a pórul járt Concordia 

A MaremMare Konzorcium, mely a Toszkán tengerpart homokos partjait szegélyező kempingjeit, üdülőfalvait, szállodáit népszerűsíti, 14 európai városban folytatott marketing és értékesítő kampányának utolsó állomásaként Budapesten tartott workshop -ot.

A barokk és modern Vác 

Sikerlistás lesz a belföldi autóbuszos utazásszervezők körében ez a Duna bal partján fekvő barokk város, mely korábbi korszakának szürkeségét gyors ütemben vonzó arculatra váltotta. 

Önálló célkitűzésként nem támogatható a turizmus 

Az Országgyűlés Sport-és turisztikai Bizottsága tájékoztatást hallgatott meg a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakra tervezett turisztikai pályázati lehetőségekről. Dr. Nemes Andrea, (Nemzetgazdasági Minisztérium, Turizmus- és Vendéglátás főosztály vezetője), és Pecze Tibor Csongor (Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke), a következő uniós ciklusban lehetséges turisztikai támogatások elvi szempontjait ismertette.

Cote d’ Azur kell a magyarnak! 

Elisabeth Parragh-Pataki, (Franciaország „turisztikai nagykövete„ hazánkban) a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai szakosztálya vezetősége meghívására összefoglaló ismertetőt adott az impozáns francia turizmusról.

Film készült a Magyar Zarándokútról 

„Az út, melynek lelke van„ című film készítőjének célja, hogy mennél többen ismerjék meg a zarándokutat és menjenek részben vagy egészben végig rajta.

Felfedező úton a „konok kunok” városában 

Fogadni lehet, hogy Herendet kivéve alig van még egy hasonló nagyságú magyar város, melynek nevét annyi miniszterelnök, államfő és koronás fő ismerné Japántól Amerikáig, mint Kiskunhalasét. 

Egyetlen napba sűrített számtalan élmény 

A MUISZ Beutazató és Belföldi Bizottsága egész napos autóbuszos tanulmányutat szervezett új, Budapest közeli programok megismertetésére. 

Megvan a tizenhatodik 

Sajtótájékoztatón jelentette be a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc, hogy a hazai gyógyhelyek közé tizenhatodikként besorolták a nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. területét és szolgáltatásait.

“L’Aquila. Város/Táj” 

Ezzel a címmel zajlott fotókiállítással, ismertetővel, gasztronómiai bemutatóval egybekötött rendezvény a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. 

Műremekeket mentenek meg a Várkert Bazár restaurátorai 

A falfestmények, szobrok, épületkerámiák, kovácsoltvas elemek jelentős részét már helyreállították, de a munka még most is tart. Dr. Virág Zsolt restaurátor koordinátor és Gerényi Viktor műemlékvédelmi felelős, műszaki vezető, valamint a különböző területek (falkép, kő, fa, fém, kerámia) szakértői sajtóbeszélgetésen ismertették a fejleményeket.

Gyógyhellyé nyilvánították Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt 

Nyíregyházán, a Krúdy teremben tartott sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Kovács Ferenc polgármester, hogy a hazai gyógyhelyek közé 16.-ként besorolták a nyíregyházi Sóstó- Gyógyfürdő Zrt. területét és szolgáltatásait.

Zöld lámpát kapott a bizottságtól a normafai sícentrum 

Vita a Normafánál tervezett sí-és sportcentrumról, és két elfogadott módosítás a bizottság II. féléves munkatervét illetően – így összegezhető az Országgyűlés Sport-és turisztikai bizottságának hétfői ülése.

Bem tábornok és a zdrójok 

Malopolska, a hozzánk legközelebb eső lengyel régió hegyes, erdős vidék, ahol egymást érik a magyar utazásszervezők által ritkán programozott, értékes nevezetességek.

Zöld-foki-szigetek: egész évben nyár 

Az Afrika vállánál, az egyenlítő közelében fekvő szigetcsoport (korábban portugál gyarmat, ma független köztársaság) trópusi éghajlatára, biztonságára és európai szolgáltatásaira hívta fel a figyelmet a Barracuda Tours, a JCtours valamint a TAP Portugál Légitársaság közös sajtótájékoztatója.

Ahol az élményből fakad a tudás 

A tanév itt kezdődik! Országos Szakmai Tanévnyitó Kultúrpedagógiai blokkja egyik programjaként sajtótájékoztatót tartott Márta István, az ország egyik legnagyobb kulturális intézményhálózata, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetője. Márta István kultúraszervező ereje egyre szélesebb körre terjed ki, jó érzékkel most az iskolai kirándulásszervezők megnyerésén fáradozik.

Boros barangolás az „óriások szőlőskertjében” 

Akár kerékpárral is felfedezhetjük a Badacsony legjobb borászatait, ha pedig elfáradunk, a régiós busz hazavisz minket, a biciklinkkel együtt.

Éjjeli mulatók, kialvatlan lakók, hezitáló önkormányzatok 

Egyetértés és vita a romkocsmák körül az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága mai ülésén.

Kibővül és módosul az Erzsébet program 

Egyéb nagy projektekről is tájékoztatták az Országgyűlés Sport-és turizmusbizottságát.

Turizmusfejlesztés a a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal 

Az OSTB ülésén bemutatták a Kárpát Régió Üzleti Hálózat lehetőségeit a turisztikai fejlesztésben.

A turizmus vonzó helyszíne lesz a Várkert Bazár  

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága hétfői ülésén beszámolót kapott a Várkert Bazár rekonstrukciójáról.

Középkori templomok útján 

Határon átnyúló tematikus útvonalat alakítottak ki Északkelet-Magyarországon, Kárpátalján és a Partiumban. A Középkori templomok útján 62 középkori templomot csodálhatunk meg Tákostól Técsőig, Baktalórántházától Szilágykorondig.

Tematikus útvonalak az Őrségben 

Az Őrség Határok Nélkül Egyesület területén három, látványműhelyekre alapozott tematikus útvonal bemutatkozó sajtótájékoztatóján jártunk Szalafőn.

Elkészült Magyarország első tematikus csárda-filmje 

Tematikus napok rendezvénysorozat indult útjára a vidéki életmód népszerűsítésére, a vidéki kínálat összetett sokszínűségének bemutatására. A kezdeményezés a Falusi és Agroturizmus Országos szövetsége (FATOSZ) érdeme, amelyhez 16 civil szervezet és 6 stratégiai partner csatlakozott. 

Hangzhou Budapesten 

Marco Polo, a nagy világutazó, feljegyzésében a világ legelegánsabb és legragyogóbb városaként említi. 8000 éves település, 2200 évig a kínai birodalom fővárosa volt, jelenleg évi 70 millió turista látogatja. Európai mértékkel felfoghatatlan számokat ismertettek azon a sajtótájékoztatón, melyet a város teljes turisztikai menedzsmentje prezentált a meghívottak számára.

Így változik az EU-tagsággal a horvát beutazás 

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Kht. Nagymező utcai rendezvénytermében tartott fogadásán adott tájékoztatást arról, milyen változásra számíthatnak az utasok és az utazásszervezők Horvátország Európai Unióba lépésével. 

Hungarikumok & országmarketing 

Komoly érdeklődés mellett zajlott a Turizmus Trend szaklap által szervezett múlt heti Hungarikumok & országmarketing konferencia, amelyen turisztikai szakemberek, reklámügynökségek, valamint FMCG-cégek képviselői vettek részt. 

Saját bora, dala, szépségkirálynője lesz a Magyar Világtalálkozónak 

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban ismertették a május 19. és 26. között immár harmadszorra megrendezésre kerülő rendezvény programjait.

A SZÉP kártyáról szép, a foglalkoztatásról kevésbé szép adatok 

Míg a SZÉP-kártyára a befizetések egyre nőnek, addig a turisztikai ágazatban dolgozók bére alulmúlja a nemzetgazdasági átlagot.

Spanyol összefogás a magyar turisták megnyerésére 

A Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi Képviselete, a budapesti Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet példamutató együttműködést megvalósítva reklámozta Spanyolországot a magyar sajtó képviselői előtt. A rendezvény a MUOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya vezetőségének közreműködésével jött létre.

Mi lesz a Rácz fürdővel? 

Nemzetközi felkészüléssel, pályázatokkal és a címben említett rejtelmes beruházással foglalkozott az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága április 15-i ülésén.

Remek tél után sikeres nyárért dolgoznak az osztrákok 

Az Österreich Werbung magyarországi képviselete szervezésében több mint 30 turisztikai partner utazott Budapestre, a Corinthia Hotelben tartott osztrák workshopra.

A Hungary NEXT nekifut az ország- és a Budapest márka építésének 

A tagok és érdeklődők tudásának mozgósítására találkozót szervezett hétfőn a Bódis Gábor által életre hívott Hungary NEXT ország-márka-műhely civil kezdeményezés, amely a régóta hiányzó országimázs, és elsősorban a Budapest márka felépítését tűzte ki célul.

Helyzetkép a TDM- rendszer és a turisztikai szakoktatás állapotáról 

Az Országgyűlés Sport-és turizmusbizottsága március 25-i ülésén, különféle területeket érintő ügyekre beterjesztett módosítási javaslatok sorsáról döntöttek. Tájékoztatót hallgattak meg a bizottság tagjai a fogyatékos sport helyzetéről is. 

Budapesten lesz a kontinens legfontosabb légiközlekedési találkozója 

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának hétfői ülésén Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató helyettese is tartott beszámolót. 

Egységes Duna brand épül 

Ülésezett az Országgyűlés Sport-és turizmusbizottsága. A bizottság előtt az EU Duna Régió Stratégia (EUDRS) aktualitásairól tartott tájékoztatót Medgyesy Balázs kormánybiztos és Dr. Horváth Viktória, az NGM helyettes államtitkára.

Ki volt az angol királyi ház könyvkötője? 

Újabb művészeti gyűjteményekkel gyarapodott a patinás, történelmi arculatát visszanyerő Vác.

5,5 méter magas üvegfa lesz Orosháza – Gyopárosfürdő szimbóluma 

Júniustól állandó rendezvényhelyszínné alakul Orosháza főtere.

Helyzetkép a világ turizmusáról 

Mint már hagyomány, idén is szakmai konferencia, fórumok, előadások kísérték az Utazás Kiállítást. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!