A Turizmus Törvény tervezetéről 

A közelmúltban 25 szakmai szervezetnek küldte meg a tárca véleményezésre a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tervezetét. A korábban a turizmusirányításban dolgozó munkatársunk elemzése az anyagról. Az előterjesztés egyik pozitívuma a vendéglátás beemelése a turizmusba. A „filozófiai” alapvetés is előnyére változott, mert a TDM modell kiemelésével központibb helyre került a turizmus lebonyolításához nélkülözhetetlen közcélú állami és területi intézményrendszer. De a konkrétumok hiányoznak.

MÁV különvonat a Velencei Karneválra 

Február 17-én este indul a MÁV-START Zrt. különvonata a Keleti pályaudvarról a lagúnák városába - hangzott el Kazai Katalin, a MÁV–START Zrt. értékesítési vezetőjének bejelentése a keddi, az ENIT-tel (Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatallal) közös sajtótájékoztatón.
Svájci támogatást kap két hazai turisztikai projekt

Svájci támogatást kap két hazai turisztikai projekt 

A Svájci Hozzájárulás keretében Svájc két turisztikai projektet támogat, összesen közel 500 millió forinttal (közel 2 millió svájci frank). A Projekt Megállapodások ünnepélyes aláírására a szerdán került sor s Svájci Nagykövetség rezidenciáján. A projektek a két leghátrányosabb helyzetű régió kulturális- és egészségturisztikai attrakciófejlesztésére épülnek, valamint célul tűzték ki a szolgáltatások bővítését is.

Ausztria turizmusa diadalmenetben 

A Top Ausztria tagjait tájékoztatta az ÖW budapesti képviselete. Emanuel Lehner igazgató a tagok kérésre ezúttal a szervezet működésének és felépítésének ismertetésére hívta össze a csapatot. Egyúttal néhány egyéb fontos információt is megosztott a hallgatósággal.

30 éves a volt Forum 

Hétfő este több száz fős banketten emlékeznek meg a szálló korábbi és jelenlegi vezetői, dolgozói és a szállodai szakma krémje az elmúlt 30 évről.

Német Gourmet Napok a Kempinskiben 

A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara a Kempinski Hotel Corvinus Budapesttel közösen, gourmet vacsorával, tombolával tette emlékezetessé meghívott vendégei számára az advent közeli kezdetét.

Elindult a párbeszéd a beutaztatók és a TDM-ek között 

Több sürgető kérdés is napirendre került az első I. TDM- MABEUSZ workshopon, amelyet a résztvevők alapvetően sikeresnek értékeltek.
Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár 

Fényjáték, bejgli, belga csoki, ingyenes WIFI és flashmob.
Továbbra is új vizeken

Továbbra is új vizeken  

Tavalyhoz hasonlóan az idén is széles szakmai plénum előtt mutatta be jövő évi marketingtervét a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója, Horváth Gergely.

Kvóta-vita 

Az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza törvényben tiltja meg az észak-amerikai illetőségű légitársaságoknak, hogy részt vegyenek az Európai Unió által a légiközlekedésre is kiterjesztett, 2012-től előírt, a káros széndioxid kibocsátásra vonatkozó kvóták megfizetésében és kereskedelmében. 

Album készült a Duna hídjairól 

A hidak az emberi alkotó szellem épp olyan kiemelkedő alkotásai, mint a templomok és a paloták. Az utazás nélkülözhetetlen feltételei, bár esztétikai és kultúrtörténeti értékeikről többnyire méltatlanul megfelejtkezünk. Nem így azok a szerzők, akik Gyukics Péter látványos fotóival 327 oldalas, minden részletre kiterjedő albumot állítottak össze a Duna hídjairól. 

Stájerország már a 2013-as Sí- Világbajnokságra „gyúr” 

Beruházásokkal és vendégmarasztaló ötletek tucatjaival várják a turistákat a Schladming/Dachstein, HochSteiermark és Murtal sí régiókban - hangzott el a Corinthia Hotel Budapestben tartott sajtóreggelin. Munkatársunktól

Szamba ritmusok - Brazília bemutatkozott 

Brazília magyarországi nagykövetsége örömmel támogatta azt a figyelemfelhívó ország bemutatót, melyet a Havas Creative Tours, a TAP Portugal és az Aviation GSA Co. rendezett csütörtökön. A fergeteges karneváli táncos bemutatóval és a csípős brazil ételkülönlegességekkel fűszerezett workshopnak a Radisson Blu Béke Hotel adott otthont.

Maradhat a 18 százalékos áfa-kulcs a szálláshelyek értékesítésénél 

Megoszló vélemények az új adó törvényekről az OSTB ülésén.

Érdemben nem változott a Turisztikai Célelőirányzat kerete 

A jövő évi költségvetésről vitáztak az OSTB tagjai október 19-i ülésükön.

Téli napozás havas csúcsokon 

A Svájci Turisztikai Hivatal (Switzerland Tourism) workshopot és sajtótájékoztatót tartott Budapesten. 

Az Új Széchenyi Terv Turisztikai Pályázatainak állása 

Az OSTB októberi ülésének utolsó napirendi pontjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott tájékoztatót az Új Széchenyi Terv Turisztikai Pályázatainak időarányos állásáról.

OSTB előtt a SZÉP Kártya 

Szerdai ülésén az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottsága meghallgatta a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatását a SZÉP kártyáról.

„Új vizeken” - beszámoló a megvalósításról és a 2012-es tervek 

„Új vizeken” címet viseli a Magyar Turizmus Zrt. idei marketingterve, melynek végrehajtásáról és a 2012-es elképzelésekről Horváth Gergely vezérigazgató számolt be az OSTB szerdai ülésén. 

IBEROSTAR: Budapesten az első városi butik szállója 

Az IBEROSTAR első városi boutique hoteljét Budapesten nyitotta meg. Munkatársunktól

Tirol tetején 

38 millió eurós beruházással, műszaki csúcslétesítményekkel már minden kész a síszezonra Ötztal környékén.

A három pillér 

A tiroli Heinz Schletterer nemzetközileg is elismert wellness-spa szakértő látja a kiutat az ágazat jelenlegi helyzetéből. 

Jubileumát ünnepelte a KEP 

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) fennállásának 10. évfordulója alkalomból rendezett IV. Társadalmi Párbeszéd Fórum első részében prominens személyiségek elemezték nemzetgazdaságunk, a Visegrádi Országok együttműködése, a bolognai reform és a szlovák–magyar kapcsolat aktuális helyzetét. 

OSTB ülés: Fókuszban a vendéglátóipar 

Az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottságának (OSTB) szeptember 28-i ülésének kiemelt témája a vendéglátóipar helyzete volt.

Hányféle Budapest marketing lesz? 

Számos újdonságról számolt be Budapest turisztikai marketingszervezete BTDM) a Kempinskiben tartott tájékoztatóján.

Szlovén workshop: a zöld turizmus jegyében 

Tavaly 17, idén július végéig 19 százalékkal nőtt a Szlovéniába látogató magyar turisták száma, hangzott el a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal sajtótájékoztatóján a Corinthia Grand Hotel Royalban.

Napi járat Budapest és Doha között 

A Qatar Airways, mely idén elnyerte az „Év Légitársasága” címet, szeptember 14-től naponta repül a magyar főváros és Doha között.

Top Ausztria: erős volt a nyár 

A TOP Ausztria szeptember elsejei találkozóján a Mercure Budapest Metropol szállodában megjelent magyar utazási irodák döntő többsége jó idei szezonról számolt be. Többen kiemelték, hogy elsősorban a céges utaztatás lendült fel újra.

Bebarangolni Svájcot egy óra alatt 

Ticino tartományban, a Luganói-tó melletti Melide-ben kialakított Swissminiatur-parkban az alpesi ország 120 történelmi épületét, nevezetességét, technikai csodáit mutatják be.

A Zürich Tourismus jó üzlete 

Svájc legnagyobb, és talán legismertebb városának marketing irodája a nemzetközi filmipar jobb kiszolgálása érdekében összefogott a helyi hatóságokkal, és létrehozta a Zürich Film Office-t.

Szárnyhosszal győzött az A320 neo modell 

Az Airbus 15 százalékos üzemanyag megtakarítást ígérő A320neo modelljére 730 megrendelés köttetett a világ legnagyobb repülőgép vásárán, a Paris Le Bourget-n.

Irodák és az orvosi turizmus 

Minőségfejlesztést, valamint hálózati összefogást igyekeznek megvalósítani a külföldi pácienseket fogadó mintegy 450 magyar fogászat között, mondta el Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. ügyvezető elnök-vezérigazgatója a MUISZ csütörtöki fórumán. Munkatársunktól

Svájc mediterrán arca 

Svájc fogalom, az alpesi hegyvidék szinonimája. Az ország déli részén fekvő híres tavak, mint a Lago di Lugano, ugyanakkor a mediterráneumot idézik. A genfi STM vásár zárását követően ezt a „másik” Svájcot ismerhettük meg Ticino régióban

Új promóciós eszköz Budapestnek 

Magyar Turizmus Zrt. stratégiai partnerségben a Művészetek Palotájával bemutatót tartott a MÜPA-ban Budapest új promóciós eszközéről.

Határtalan diák kirándulások és hotel minősítések 

Nemzetiközi szállodaminősítésről és határon túli kirándulásokról tárgyalt szerdán Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottsága. Munkatársunktól

Szafari a Neusiedler-tónál 

Vajon hol kezdődik Ausztriában a Serengeti Nemzeti Park? Munkatársunk akkor járt utána, amikor az Ausztria Klub átalakult és TOP Ausztriává vált.

Szabadtéri medence dunakanyari panorámával 

Szombaton avató ünnepség keretében mutatta be Lantos Árpád vezérigazgató a visegrádi Hotel Silvanus **** új létesítményét, a Dunakanyar fölé magasodó új medencét.

Magyarország: még mindig Budapest a brand 

Kulturizmus címmel szervezett konferenciát az AIESEC a Corvinus Egyetemen.

TOP Ausztria találkozó a Robinson étteremben 

Emanuel Lehner, az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet közép-európai regionális igazgatója a Városligeti –tó szigetén kialakított hangulatos helyszínen tudakolta az Ausztriába utaztató partnerirodák képviselőitől, hogy milyen támogatást nyújthat munkájukhoz az Österreich Werbung.

Kárpát-medencei Turizmus Kutató Központot terveznek 

A Kárpát-medence turizmusának közös fejlesztése érdekében rendezett konferenciát a Harsányi János Főiskola (HJF).

Nyitva a díjmentes élmény piac 

Budapest VII. kerületében, a Király utca 13. és a Dob utca 16. szám között húzódó 240 hosszú, hat udvaros Gozsdu Udvar átjárója tavasztól-őszig minden vasárnap díjmentes programot kínál hazaiaknak és turistáknak egyaránt.

Jó terméket, jó időben, jól népszerűsíteni 

A 2009-ben létrejött France Montagnes vállalta magára a francia hegységek és síterepek egységes promóciójának feladatát, árulta el a TurizmusOnline tudósítójának a szervezet sajtó-promóciós főnöke. A szervezet működési költségeit az érintett régiók, települések állják.

Wellness, medical wellness, selfness 

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Marketingigazgatósága tanulmányútján a régió szállodáinak úttörő kezdeményezései mutatkoztak be. Orvosi támogatással új lehetőségek nyíltak, hogy a néhány napig tartó wellnessélmény átalakuljon a tudatos egészségmegőrzés vagy gyógyítás többnapos, illetve folyamatos programjává.

Még mindig emlékeznek Ferenc Józsefre Venezuelában… 

A Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége csütörtökön sajtófogadást tartott az ország turisztikai adottságainak népszerűsítésére.

Városlátogatás Ukrajnában 

Közismerten Bulgária volt a 16 éve alakult, tour operátori ambíciókkal rendelkező utazási iroda első külföldi célországa. Keleti irányba tovább bővítve választékukat, idén már hét ország szerepel a tavalyhoz képest kibővült, 128 oldalas katalógusukban. Az idei év újdonsága Ukrajna, ahol Odesszába és Kievbe kínálnak városlátogatásokat.

Balatonlellén a (magyar) világ szeme 

2011. június 30-július 3. között Magyar Világtalálkozót rendeznek Balatonlellén. A fesztivál hangulatú találkozóra közel negyvenezer látogatót vár a mintegy száztagú szervezőbizottság, élén a Panoráma Világklubbal.

Na, ilyen még nem volt! 

Idén a Liszt Ferenc emlékév óriási dekorációjával díszített mozdony húzza a Csíksomlyó-Expresszt - tudtuk meg a Kárpáteurópa utazási iroda standján, az Utazás Kiállításon. Munkatársunktól

TDM szervezetek szerepe az utazási piacon 

A TDM szervezetek működési filozófiája még sokaknak nem világos, mint ahogy finanszírozásuk kérdése sem egyértelmű. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!