Szállás világítótoronyban és a pórul járt Concordia

A MaremMare Konzorcium, mely a Toszkán tengerpart homokos partjait szegélyező kempingjeit, üdülőfalvait, szállodáit népszerűsíti, 14 európai városban folytatott marketing és értékesítő kampányának utolsó állomásaként Budapesten tartott workshop -ot.

Hírverésüknek nem várt hátszelet adott a Concordia zátonyra futása Giglio szigetén. Most talán az egész világ figyelme ráterelődött a Giglio szigettől egy kilométeres távolságban elérhető toszkán szárazföld tengerpartjaira is, ahol a természeti szépségek még többnyire érintetlenül megőrződtek. (Katasztrófa turisták ne siessenek, a Concordiának nyárra már nyoma se marad).

A turisztikai szakma számára

több tanulsággal is szolgált a MaremMare tájékoztatása. Példakép lehetne az eredetileg 6 turisztikai szolgáltató kezdeményezésére létrejött privát marketing szervezet. Mára 108, főként szálláshelyi és éttermi tagot számlálnak, akik 100 -1000 euró közötti éves díjat fizetnek a konzorciumnak. Maguk vették kezükbe turisztikai létesítményeik népszerűsítését, noha megkeresik és megkapják munkájukhoz az ENIT, ill. a kereskedelmi kamara támogatását is. Biztosak abban, hogy a turisták keresni fogják a kellemes tengerparti üdülést csillagtúrákkal (toszkán és etruszk városok) összekapcsoló csomagtúrákat Magyarországon is.

A régió tengerpartja

többnyire homokos, négy természetvédelmi terület, (két szigetük is az) jelzi a természet érintetlenségét. Ehhez társulnak a tengerparttól alig beljebb található, képeslapra illő kicsi, etruszk és római emlékeket őrző középkori városkák, őrtornyok, várak. 2019-ben az egész területet az etruszk örökségre hivatkozva Európa Kulturális Fővárosának jelölték. A kempingek (bungalók, lakókocsi férőhelyek, szállodák) több hektáros erdőben, a tengerparton találhatók, háromcsillagostól kezdve a luxuskategóriáig. Mindenféle szabadtéri sport űzéséhez biztosítottak a lehetőségek, a hajózás, szörfözés, búvárkodás természetesen kiemelt jelentőségű. A kikötőkben zajlik az édes élet, bárok, diszkók, éttermek szolgálnak kikapcsolódásként.

A GITAV-hoz többnyire all-inclusíve klub létesítmények, hat kemping-üdülőtelep és öt, különleges fekvésű szálloda tartozik. Szállás középkori világítótoronyban és az agroturizmus keretében is biztosítanak.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.