Pálinka főzés már ONLINE 

Békés Megye méltán híres eredeti 100%-os gyümölcsből készült pálinkáiról, számos hazai és nemzetközi díjat birtokolhat a három nagy pálinka manufaktúra, melyeket a „Békési szilvapálinka út” állomásain látogathattak meg a napokban újságírók.

Tiszaújváros 

A Magyarország észak-keleti részén fekvő dinamikusan fejlődő Tiszaújváros, az 1990-es évektől, számos beruházást valósított meg a szabadidős turizmus területén.

Békés megye rejtett értékei 

Szarvas dinamikusan fejlődő város, amely Magyarország ötödik legnagyobb állóvize, a Körös egyik holtága mellett fekszik. A városban egész évben egymást érik a különböző kulturális, hagyományőrző rendezvények, amelyek közül talán a legjelentősebb a szeptember végén megrendezett Szilvanapok. Itt nagyanyáink receptjeiből készített ritkaságokkal kedveskednek a vendégeknek. A kultúrára és a természet szépségeire vágyó látogatókat számos műemlék épület és természeti szépség várja. Bemutatni mindegyiket persze most nem tudom, így személyes élményeimre hagyatkozva ajánlok az olvasók fi gyelmébe néhányat.

Kárpátalja és a Bereg 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye homokbuckás lankáit és Kárpátalja hegyeit évszázados szálak kötik egybe. Tákost és Csarodát, a Vereckei- hágót és Munkács várát egyszer minden honfitársunknak látnia kellene.

Haydn, Liszt és a kékfrankos 

Sopron és környéke az ország harmadik leglátogatottabb régiója, ahol a hazai vendégek aránya közel duplája a külföldiekének. Főképpen ősszel és tavasszal látogatnak ide a turisták, akik a kiváló borok mellett gazdag kulturális kínálattal is találkozhatnak.

Főpróba Bikalon 

A bikali Reneszánsz Élménybirtokon augusztusban nyolc alkalommal szerveztek „próbanapot”, amelyen VIP-vendégek és a sajtó munkatársai élhették át a középkori élményeket, mondhatták el tapasztalataikat, hogy a jövő év tavaszán megnyíló, hazánkban még egyedülálló témapark beválthassa megálmodója elképzeléseit.

Kalandozás a Dunakanyarban 

Sokan a „magyar Wachaunak” nevezik, mások szerint a Rajna-völggyel vetekszik szépségekben a Duna kanyarulata mellett kialakult, csodálatos természeti szépségeket rejtő vidék. Az ország egyik legszebb panorámája tárul elénk azon a helyen, ahol a hegyek közé szorított folyó dél felé kanyarodik. A Váci Tourinform Iroda és a BTA Utazási Iroda jóvoltából a Duna bal partján és a Börzsönyben kirándultunk.

2009: Joseph Haydn-emlékév 

2009-ben Bécs, Burgenland és Alsó-Ausztria, valamint Sopron és Fertőd az egyedülállóan kreatív és máig meghatározó zeneszerzőzsenit, Joseph Haydnt ünnepli. 1200 műve gond nélkül szeli át a zenei, nyelvi, regionális és nemzeti határokat. Haydn halálának 200. évfordulója kitűnő alkalom az emlékezésre. Haydn lakhelyeinek és koncerttermeinek legnagyobb része máig épségben megmaradt, a szülői ház az alsó-ausztriai Rohrauban ugyanúgy nyitva áll a nagyközönség előtt, mint az Esterházy-kastély Eisenstadtban és Fertődön, az Esterházy-palota Sopronban, a hosszú ideig lakhelyéül szolgáló haydngassei ház Eisenstadtban vagy Bécsben a Mariahilferstrassén.

Workshop Krakkóban 

Krakkóban, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet szervezésében december 3–5. között nagyszabású workshop keretében ismerkedhettek meg a magyar utazási irodák Lengyelország idegenforgalmi kínálatával.

Philoxenia 

Idén 24. alkalommal rendezték meg Theszaloníkiben a Philoxenia Nemzetközi Utazási Kiállítást és újdonságként az 1. Európai Turizmuskonferenciát. A nagyszabású rendezvényre 26 országból 820 kiállító érkezett. 2007-ben 690 görög és 113 külföldi kiállító vett részt a vásáron, ez évben tovább nőtt a szakmai érdeklődők száma, 700 görög és 120 külföldi résztvevő gazdagította a kínálatot.

Vízi birodalom és luxusszálloda a Megyeri hídnál 

December 5-én nyitotta meg kapuit Közép-Európa legnagyobb szálloda- és fedett élményfürdő együttese, a Ramada Resort – Aquaworld Budapest komplexum. A páratlan beruházás a Megyeri híd pesti hídfője mellett, 8,6 hektáros területen épült.

Várjuk a nemzetközi szövetséget 

2010-ben a Magyar Kastélyszállodák Egyesülete lehet a házigazdája a Historic Hotels of Europe évadnyitó közgyűlésének. A Historic Hotels of Europe (HHE) legutóbbi ülését október 12–14. között a németországi Wasserburgban tartotta, melyen a Magyar Kastélyszállodák Egyesületét Glaser Gyula elnök és Hirholcz Ákos, az egyesület titkára képviselte.

Hazai síkörkép 

Nincsenek hóbiztos, magas hegyeink, de a hóágyúk segítségével a leghidegebb téli hónapokban itthon is kiváló minőségű havas pályák várják a sísport szerelmeseit. Az árak elfogadhatóak, és már körpanorámás büfékkel, mágneskártyás beléptető-rendszerekkel, kivilágított pályákkal is találkozhatunk idehaza.

Pihenés patinás falak között 

Magyarország területén több mint 4500 kastély és kúria található annak ellenére, hogy a történelem viharaiban nagyon sok megsemmisült, vagy méltatlan állapotba került.

Haydn nyomában 

A kismartoni Esterházy-kastély – melynek neve szorosan összekapcsolódik Haydnnal – ma Burgenland tartomány egyik legjelentősebb kulturális központja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!