Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóháza a város zajától 4-5 perces autózással elérhető. Itt a látogatók megismerhetik a pálinka készítés technológiáját, kóstolhatnak számos hazai gyümölcsből készült pálinka különlegességeket.
A „Békési szilvapálinka út” következő állomása az Árpád Pálinka Tanya Békéscsabán. A jellegzetes podsztyenás stílusú tanya 2011 őszén nyitotta meg kapuit ötvözve a hagyományos kisüsti technológiát és az irányított erjesztéssel készült gyümölcspálinkákat. Kínálatában megtaláljuk a Kisüsti, Prémium és Vadász pálinkákat, mely utóbbi a tulajdonos Nagy Árpád 60. születésnapjára készült.
Békés város belvárosában a régi Zsinagóga épületében a „Békési Szilvapálinka út” következő állomása a Békési Pálinka Centrum vár bennünket, mely 2011 nyarán nyitotta meg kapuit itt az új helyen.
Igazi különlegesség a Pálinka trezor, mely bárki számára elérhető, bérelhető. Üveg falú „látvány pálinkafőzés” során mutatják be a teljes főzési folyamatot, a cefre beszivattyúzásától a pálinka kicsöpögéséig, itt bárki megfőzheti a saját pálinkáját. Sőt itt találjuk a világ első online pálinkafőzdéjét. Egy web oldalon keresztül otthonról egy gombnyomással bárki „betöltheti” cefréjét, vagy megválaszthatja azt, beállíthatja a főzés hőfokát, s miközben szemmel tarthatja virtuálisan a főzés menetét, elkészítheti a saját ízlése szerinti párlatot. Csoportoknak és egyénileg érkezőknek itt is lehetőség van a kóstolásra, 3-5-7 vagy korlátlan fogyasztást is választhatnak.