Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok

Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok 

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását. A kétnapos szakács világdöntőben Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a verseny első napján szerepeltek - tájékoztatta lapunkat az MNGSZ.
Magyar szakácsok a világdöntőben

Magyar szakácsok a világdöntőben 

Abu Dhabiban. A döntő ma, azaz kedd reggel kezdődik.
Júniusban startol a beharangozott Wizz Air járat

Júniusban startol a beharangozott Wizz Air járat 

Budapestről és Bukarestből 2020 júniusában, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából 2020 szeptemberében indulnak a járatok az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, amennyiben addig újraindul a légi személy-szállítás az érintett országokban. A Wizz Air az első európai diszkont légitársaság, amely közvetlen járatokat indít Abu-Dzabiba.

Ősszel rajtol a Wizz Air Abu Dhabi 

A Wizz Air az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH) közösen Wizz Air Abu Dhabi néven légitársaságot alapított az Egyesült Arab Emírségekben - közölte a Wizz Air hétfőn az MTI-vel.
Téli hajóút Dubajból Ománba

Téli hajóút Dubajból Ománba 

A téli időszakban több hajóstársaság, például az MSC, az Aida és a Costa is átteszi néhány körutazását a Földközi-tengerről az Arab-félsziget körüli melegebb tájakra. Szerepel a programjukban a Dubaj - Omán - Abu Dhabi - Dubaj egyhetes körút is, megannyi kuriózummal, látnivalók gazdagságával. Ezek egyikén vett részt szerzőnk decemberben.

Etihad Airways: több járat Európából Abu Dhabiba 

Új járatot indít Bécsből és Stuttgartból Abu Dhabiba code-share partnerével, az Etihaddal közösen az airberlin, ugyanakkor nő az amerikai kapcsolatok száma is a téli menetrendben.
Új közvetlen járat Bécs és Abu Dhabi között

Új közvetlen járat Bécs és Abu Dhabi között 

2014. november 24-től a NIKI – az airberlin csoport tagja – új non-stop járatot indít Bécs (VIE) és Abu Dhabi (AUH) között.

Gigantikus fejlesztések: a kétezer kilométeres vasút és a fedett város tervei 

Ebben az évben az Öböl Menti Együttműködési Tanácsa (GCC) sokkal többet költ az infrastruktúra-fejlesztésre, mint az elmúlt években bármikor. A közös költségvetésének ez a szegmense majdnem 16 százalékot teszi ki. A tagállamok közül egyedül Szaúd-Arábiában csökkent az infrastruktúra fejlesztésére szánt pénzösszeg.
Közvetlen járattal Belgrádba

Közvetlen járattal Belgrádba 

Tanulságos volt az a tanulmányút, amelyet az Air Serbia magyarországi képviselete, az Aviareps és a Szerb Idegenforgalmi Hivatal szervezett a minap a szerb fővárosba, Belgrádba. Egyebek mellett azért, mert kiderült, mennyire keveset tudunk déli szomszédunkról.

Dubajon és Abu Dhabin túl: úton az emírségekben 

Az Egyesült Arab Emírségekről mindenkinek Dubaj, esetleg Abu Dhabi es a fényűző gazdagság jut eszébe. De vajon mit nyújt a Magyarország területénél alig kisebb ország többi része a turistáknak?

Abu Dhabi-ban a vendégek csillagozzák a szállodákat 

Az Egyesült Arab Emírségek Turisztikai Hatósága határozott az új hotelértékelési rendszerről, melynek értelmében figyelembe veszik a legnépszerűbb online foglalási és értékelő oldalak kommentjeit a szállodák kategorizálása során. 

Az airberlin tovább növeli járatainak számát 

Október végétől napi két járatot indít az airberlin Berlin és Abu Dhabi között, India és Vietnám pedig már Budapestről is elérhető.

Álomutak féláron 

Nem csoda, hogy pillanatok alatt elkapkodták az egyik kuponos oldalra feltöltött egzotikus üdüléseket, hiszen a reális értékük felénél is kevesebbért kínálták azokat. Egyre nagyobb kétségek merülnek fel ugyanakkor az akciós ajánlatokkal kapcsolatban. Az online utazási kuponokat száznál is többen vásárolták meg.

Etihad és airberlin - még közelebb egymáshoz 

Szorosabbra fonja együttműködését az Etihad Airways és az airberlin, van már egy közös dizájnt viselő repülőgépük is. 

Egyszerűbb vízumigénylés az Emirátusokba 

Az air berlin légitársaság bejelentette, hogy az Egyesült Arab Emirátusok területére az online vízumügyintézés immár utasaik számára is elérhető az Etihad Airways és a TT Services együttműködése révén.

Sasokat festenek a gépek farkára 

Arab befektetőt kap, nevet és dizájnt vált a szerb JatAirways. A gépek farkát hamarosan sasok díszítik. 

A Balkánon nyomul az Etihad 

Június 15-én felszállt az Etihad légitársaság első Belgrád-Abu Dhabi-járata.

Tízből négy járat már fapados Európában 

A fapados légitársaságok előretörését támasztja alá egy friss globális felmérés.

Vízumkönnyítés a hajós utasoknak Abu Dhabiban 

Az egyre nagyobb hajós forgalomnak köszönhetően könnyítést vezetett be Abu Dhabi. A luxushajók azon utasai is válthatnak ezentúl belépéskor vízumot az Egyesült Arab Emirátusokba, akik olyan útlevéllel rendelkeznek, amellyel erre egyébként nem lenne lehetőségük. 

Pristinába indít járatot az arab fapados 

November 22-én elindítja első balkáni járatát az Air Arabia.

Újabb díj a Budapest Airportnak 

Újabb magas szakmai elismerést kapott a Budapest Airport a légitársasági szakma legnagyobb globális találkozóján az Abu Dhabiban megrendezett World Routes konferencián. A budapesti repülőtér, amely tavaly elhozta a legjobb európai repülőtér díját a World Routes-ról idén gyakorlatilag ezüstérmes lett Brüsszel mögött a „kiemelten elismert” vagyis „highly commended” díjjal.

Ausztráliában erősít az Etihad 

Az ausztrál kormány jóváhagyta, hogy az Etihad Airways megduplázza részesedését a Virgin Australiában.

Ez már egy másik Air Berlin 

2007 környékén egyszer már repült Budapestre az akkor még fapadosként működő Air Berlin légitársaság, de pár év után kivonultak a magyar piacról. Néhány hónappal ezelőtt visszatértek egy berlini járattal, nagyszabású tervekkel – és amint tegnapi partnerpartijukon elhangzott – egy teljesen megújult légitársasággal.

CSA járatnyitás Abu Dhabiba 

Abu Dhabi a Közel-Kelet legdinamikusabban fejlődő régiója.

Nem hatékony a magyar turisztikai marketing 

A büszke Burj al Arab beruházója, Khalaf al Habtoor szerint nem kielígétő Magyarország turisztikai marketingje a Perzsa-öböl térségében. Munkatársunktól

Mélyben a szobaárak, emelkedik a vendégek száma Abu Dhabiban 

23 százalékkal alacsonyabbak Abu Dhabiban az átlagos szállodai szobaárak, mint ahogy az az évnek ebben a szakaszában megszokott.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!