A kora reggeli órákban bepakoltak a konyhába, kipihenten és motiváltan várták a verseny kezdetét.
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet
a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.
A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy
desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:
Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal:
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával:
Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val
és borjú jus-val:
Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna
fagylalttal:
A verseny során minden rendben ment, minden a terv szerint haladt, mindenki elégedett a mai nap
teljesítményével.
A verseny eredményére, a június 2-án megrendezésre kerülő gála vacsorán kerül majd sor