Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását. A kétnapos szakács világdöntőben Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a verseny első napján szerepeltek - tájékoztatta lapunkat az MNGSZ.

A kora reggeli órákban bepakoltak a konyhába, kipihenten és motiváltan várták a verseny kezdetét.
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet
a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.

A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy
desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:


Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal:

Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával:

Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val
és borjú jus-val:

Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna
fagylalttal:


A verseny során minden rendben ment, minden a terv szerint haladt, mindenki elégedett a mai nap
teljesítményével.
A verseny eredményére, a június 2-án megrendezésre kerülő gála vacsorán kerül majd sor


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.