Szombaton megérkezett a World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabi-i kongresszusára a magyar delegáció, amelynek tagjai vasárnap már munkához is láttak.
A világdöntőn a magyar színeket szakácsok is képviselik, akik részt vettek a versenyzői eligazításon, beszerzésre kerültek a versenymenühöz szükséges alapanyagok és a mise en place konyhában a szabályoknak megfelelően előkészültek a keddi döntőre.
Helyi idő szerint kedd reggel 8.40-kor (magyar idő szerint 06.40-kor) kezdi meg Adamek Balázs séf és Kocsis Marcell commis a versenyzést, és 5 órájuk van arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüt, amelyet a megadott kötelező alapanyagokra építettek fel, és hónapokon át gyakoroltak.
Az első tálalást követően fél óránként érkeznek majd a fogások. Az eredmények pedig majd a csütörtök esti gálavacsorán derülnek ki. Akkor adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel kétezer delegált szakember előtt.
Forrás: MNGSZ