Az Európai Unió Bírósága döntött az átszálló légi utasok késés miatti kártérítéséről 

Az a légitársaság, amely jelentős késés miatt egy átszállásos repülőútnak csak az első szakaszát valósította meg, a kártalanítás érdekében a végső célállomás helye szerinti bíróságok előtt is perelhető - közölte az Európai Unió Bírósága szerdán.
A Thomas Cook is visz egy részt az Air Berlinből

A Thomas Cook is visz egy részt az Air Berlinből 

A felszámolás alatt álló Air Berlin közölte szerdán, hogy a Thomas Cook turisztikai holding megveszi a cég egyik leányvállalatát, amely hamarosan hat repülőgéppel önálló üzembentartói engedélyt kap.
Eurowings helyett easyJet

Eurowings helyett easyJet 

Visszatáncol az Eurowings az airberlintől átvett utak megnyitásából és helyükre szűkebb menetrenddel az easyJet lép, budapestre is az angol fapados jár majd januártól.
A Wizz Air további légitársaságok csődjére számít

A Wizz Air további légitársaságok csődjére számít 

Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon a Wizz Air vezérigazgatója szerint.
Százezrek követelhetik vissza pénzüket az Air Berlintől

Százezrek követelhetik vissza pénzüket az Air Berlintől 

Több százezer érvénytelenné vált menetjegy vásárlója követelheti vissza pénzét a csődbe ment Air Berlin német légitársaságtól, a Bild című lap pénteki értesülése szerint akár az egymilliót is elérheti mindazok száma, akiknek tartozik a felszámolás alatt álló vállalkozás.
Vezető légitársaság lehet Berlinben az easyJet

Vezető légitársaság lehet Berlinben az easyJet 

Az easyJet vásárolja meg a csődbe ment Air Berlin egy részét, amivel az első számú légitársaság lesz a német fővárosban - jelentette be a brit fapados. 
Szomorú, de igaz: eljött az airberlin vége, felszáll az utolsó gép

Szomorú, de igaz: eljött az airberlin vége, felszáll az utolsó gép 

2017. október 27-én az utolsó piros fehér airberlin repülőgép is felszáll Budapestről Berlin felé, ezzel lezárva egy nagyon sikeres öt és fél éves időszakot Magyarországon — közölte csütörtökön a szívbe markoló hírt Sali Sándor, a légitársaság budapesti képviseletének vezetője.
Október végén áll le az Air Berlin

Október végén áll le az Air Berlin 

Legkésőbb október 28-ig teljesít járatokat az airberlin – közölte a légitársaság.
Százezer utas bukhatja a befizetését az Air Berlin csődje miatt

Százezer utas bukhatja a befizetését az Air Berlin csődje miatt 

A németországi csődvédelmi szabályok miatt százezer utas bukhatja a befizetését az Air Berlin hosszú távú járataiank leállítása után. Olyan javaslat is felmerült, hogy a tour-operátorokhoz hasonlóan inszolvenciabiztosításra kötelezzék a légitársaságokat. 
Hárman viszik az Air Berlint

Hárman viszik az Air Berlint 

Feldarabolják a fizetésképtelen Air Berlin német légitársaságot és elosztják három versenytárs, a Lufthansa, az Easyjet és a Condor között - írta pénteken a Der Tagesspiegel című berlini lap.

Öt komoly érdeklődő pályázik az Air Berlinre 

Legkevesebb öten pályáztak a fizetésképtelen Air Berlin német légitársaság egy-egy részének vagy egészének megszerzésére az ajánlatok beadására megszabott pénteki határidőig.

A Ryanair letett az Air Berlin megszerzéséről 

A Ryanair vezérigazgatója letett arról, hogy megkaparintsa az Air Berlint. Egy német turisztikai szövetség szerint a légiközlekedési szabályok is hozzájárultak a légitársaság csődjéhez. 

Az egész Air Berlint megvenné a Ryanair 

Egy az egyben vinné az ír fapados a német légitársaságot. Arra várnak, hogy további pénzügyi információt kapjanak az Air Berlinről. 

Megindult az Air Berlin eladása 

Az Air Berlin vezérigazgatója szerint minden bizonnyal nem egy, hanem legalább két-három vevő lesz. 

Csődvédelmet kért az Air Berlin 

Besokallt az Etihad, csődvédelmet kért az Air Berlin légitársaság. A kiadott jegyek érvényesek, a járatok közelednek. A német állam áthidaló kölcsönt ad a cégnek, de nem vállalja át az adósságát. A Lufthansa átveheti a cég egyes üzletrészeit.

Tovább mélyül az Air Berlin pénzügyi válsága 

A berlini társaság 2017 első negyedévében 60 százalékkal alacsonyabb adózott eredménnyel, és 300 milliós veszteséggel zárta az első negyedévet az egy évvel korábbihoz képest.

Új közvetlen járat Németország és az USA között az Air Berlin jóvoltából 

220 utassal megérkezett az Air Berlin első közvetlen járata Düsseldorfból Orlandóba. A légitársaságnak ez a harmadik útvonala az amerikai Florida államban. 

2016 Németország számára is bonyolult év volt 

Összetett és bonyolult évként jellemezte évnyitó sajtótájékoztatóján, Budapesten Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviseletének vezetője 2016-ot, de leszögezte: a német turizmus jól van, Németország továbbra is biztonságos úti cél.

Ferihegyi utasszám: túl a tizenegymillión 

December 13-án köszöntötte idei 11 milliomodik utasát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

145 város, több mint 30 millió utas 

Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, a télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport partnertalálkozóján.

Kikerülhet a tőzsdéről az airberlin 

Az airberlin 2015-ben a becslések szerint 300 millió euró veszteséget szenvedett el, a fő részvényesek a légitársaság átszervezésének módjairól tárgyalnak.

Az Air Berlinnél még a vezetők is behúzzák a nadrágszíjat 

Folytatja költségei csökkentését a gazdálkodási nehézségekkel küszködő Air Berlin légitársaság. Ennek keretében Stefan Pichler vezérigazgató és a vezetés nyolcvan tagja lemond jövedelmének 5-10 százalékáról - írja a Spiegel magazin.

Izraeli utazásszervezők ismerkedtek Budapest új arcával 

A Leonardo szállodalánc, az Air Berlin és a Magyar Turizmus Zrt. közös akciójaként 10 izraeli utazásszervező látogatott Budapestre tanulmányút keretében november 9-10. között.

Kedvelt úti célokba indít új járatokat az airberlin 

Az airberlin légitársaság új járatok indítását és a wifi bevezetését jelentette be a berlini ITB vásáron.

Berlin Brandenburg: indul az első kártérítési per 

Elindult az első kártérítési per a Berlin Brandenburg repülőtér ellen, amelyet többszöri halasztás ellenére még mindig nem adtak át az utazóközönségnek. 

Egyszerűbb vízumigénylés az Emirátusokba 

Az air berlin légitársaság bejelentette, hogy az Egyesült Arab Emirátusok területére az online vízumügyintézés immár utasaik számára is elérhető az Etihad Airways és a TT Services együttműködése révén.

Ciprusi járatot indít az AirBerlin 

Új desztinációval bővül az AirBerlin útvonalhálózata: 2014. január 31-től indul a Larnaca nonstop járat Bécsből.

Legjobb ár garancia az AirBerlinnél 

Mostantól Németország második legnagyobb légitársasága Best Price Guarantee elnevezésű garanciát nyújt az online foglalásokra.

A hazai üzleti utazók kedvence lett az AirBerlin 

Az üzleti utazók szaklapja, a Business Traveller magyar nyelvű kiadásának olvasói online szavazáson az airberlint választották 2013 legjobb légitársaságának. Magyarországon a díjat a zsűri, valamint az olvasók nyolc kategóriában ítélik oda a legjobbaknak.

AirBerlin: hosszabbítsa meg nyaralását 

Az airberlin 2013. augusztus 15. és 20. között 29 800 Ft-tól kínál repülőjegyeket Budapestről Berlinbe és vissza. A légitársaság az év minden napján naponta két járatot indít Budapestről Berlinbe.

Airberlin - Virgin Australia együttműködés 

Augusztus 1-je óta az Airberlin és a Virgin Australia közös járatokat kínál Ausztrália és Európa között.

A legjobbak között az Airberlin törzsutasprogramja 

Az airberlin törzsutasprogramját, a topbonust egymás után negyedszer tüntették ki a legtöbb jutalomutat biztosító törzsutasprogramnak járó címmel.

Még több járat indul az USA-ba 

Az airberlin tovább folytatja terjeszkedését az USA-ban, és a 2013-as téli menetrendben sűríti a Berlinből és Düsseldorfból New Yorkba, valamint a Düsseldorfból Miamiba és Fort Myersbe közlekedő járatokat. 

2 kilóval több lehet a kézi poggyász 

2 kg-val több lehet a kézipoggyász súlya, amit az utasok az AirBerlin fedélzetére vihetnek.

Air Berlin: napi két járat Bécsből Moszkvába 

2013. április 27-étől tovább növeli járatai számát az Air Berlin, így naponta két járat közlekedik majd Bécsből Moszkvába, közölte a légitársaság.

Air Berlin: 53 amerikai úti cél az AA code-share-rel 

Kiterjesztette meglévő code-share megállapodását a szintén a Oneworld tag American Airlines-szal az Air Berlin .

Vadonatúj Business Class-t mutat be az Air Berlin 

Átalakított Business osztályával különlegesen kényelmes utazást kínál a hosszú távú járatain az Air Berlin, amely vízszintesre dönthető üléseket és még több személyes teret kínál utasainak fedélzeti osztályán.

Több Air Berlin-járat Mallorcára 

Még több járatot kínál Bécsből - Palma de Mallorcára az Air Berlin. 

TUI Utazási Központok találkozója először Bécsben 

A TUI Magyarország Kft. bécsi kirándulásra invitálta franchise partnereit.

Váltás az Air Berlin élén 

2013. január 7-étől az 56 éves Wolfgang Prock-Schauer veszi át az Air Berlin PLC-nél a Chief Executive Officer posztot Hartmut Mehdorntól, aki 2011. szeptember 1-jétől ideiglenesen töltötte be ezt a pozíciót. Prock-Schauer egyúttal Executive Directorként az Air Berlin PLC Board of Directors tagja is lesz. Hartmut Mehdorn továbbra is a testület tagja marad, közölte lapunkkal az Air Berlin. 

Air Berlin: új járat az USA-ba 

Folytatja terjesztkedését az USA-ban az Air Berlin légitársaság. 

Air Berlin: még több költségcsökkentés 

Az Air Berlin elemzői arról számoltak be, hogy hiába nőtt a vállalat profitja az idei harmadik negyedévben 4,5%-kal, további megszorításokra lesz szüksége a légitársaságnak. 

Perel az Air Berlin 

Kártérítést követel az Air Berlin német légitársaság, amiért a tervezettnél több mint egy évvel később készül el az új berlini repülőtér.

Air Berlin: heti 12-re nő a járatszám 

2013 nyarán az airberlin a Budapest (BUD) és Berlin (TXL) közötti járatok számát heti 12-re növeli.

Air Berlin-Air Baltic code-share 

Belép a balti régióba az Air Berlin, amely az Air Baltic-kal kötött code-share megállapodásnak köszönhetően ezentúl Rigába is kínált közvetlen légijáratot, írja a FTNnews.com

Ez már egy másik Air Berlin 

2007 környékén egyszer már repült Budapestre az akkor még fapadosként működő Air Berlin légitársaság, de pár év után kivonultak a magyar piacról. Néhány hónappal ezelőtt visszatértek egy berlini járattal, nagyszabású tervekkel – és amint tegnapi partnerpartijukon elhangzott – egy teljesen megújult légitársasággal.

Air Berlin: több budapesti járat 

Május hatodikától új járatot vezet be az Air Berlin Berlin és Budapest között.

Új olasz úti cél az Air Berlintől 

A Niki és Airberlin újabb járatot indít Olaszországba.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!