Már csak óránként jár a balatoni komp 

Hétfőtől már csak óránként indul, és rövidebb ideig jár a komp Szántód és Tihany között - tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Mostantól a nyári főszezon menetrendje szerint közlekedik a balatoni komp 

Péntektől szeptember 1-jéig a főidényi menetrend szerint, éjszakába nyúlóan közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Növelte nyereségét a Bahart 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 2017. évi adózás előtti eredménye 144,6 millió forint lett, 5,7 százalékkal több az előző évinél.

Hajóra fel! 

Az elmúlt években töretlen volt a balatoni turizmus fejlődése, de fel kell készülni a vendégek fogadására és szórakoztatására esős napokon is, csak így lehet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel karöltve megvalósítani, hogy négy évszakos turisztikai célpont legyen a Balaton.

A tőkeemelésről tárgyalnának a balatoni hajózásban érintett önkormányzatok 

Tárgyalást kezdeményez a kormánnyal a Balatoni Hajózási Zrt.-ben (Bahart) tulajdonos 21 tóparti önkormányzat az októberig esedékes 1,42 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettség teljesítésének lehetőségeiről - erről döntött a közelmúltban a tulajdonosi kör.

Ünnepi menetrend a balatoni kompon 

Az ünnepek alatt módosított menetrend szerint, egyéb napokon a téli menetrend szerint, óránként közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Sikeres szezont zárt a balatoni hajózás 

Rendkívül sikeres volt a 170. balatoni hajózási szezon, a kompon 13 százalékkal, a menetrendi hajókon 11 százalékkal nőtt a forgalom - hangzott el a Balatoni Hajózási Zrt. szezonzáró sajtótájékoztatóján kedden, Siófokon.

Ki kell adnia a Bahartnak a közérdekű adatokat 

Első fokon külsős munkatársunknak, Győrffy Árpádnak adott igazat a bíróság a Balatoni Hajózási Zrt. ellen, közérdekű adatok kiadása céljából indított perében. Az ítélet ellen 15 napig fellebbezhet az alperes. 

Új vitorláskikötőt adtak át a Balatonon 

Átadták a Balatoni Hajózási Zrt. újabb vitorláskikötőjét szerdán Alsóörsön. Az önerős, összesen 352 millió forintos beruházás keretében első ütemben 51 kikötői férőhely készült el több mint 200 millió forint ráfordítással, a második ütemben, legkésőbb jövő tavaszra pedig 150-re bővül a férőhelyek száma.

Új menetrenddel indul a balatoni hajózási szezon 

Március 26-án, húsvét szombatján a megújult Siófok katamarán ünnepélyes vízrebocsátásával veszi kezdetét a 170. balatoni hajózási szezon, amit új menetrend, kibővült program- és szolgáltatáskínálat, továbbá mérsékelt áremelés jellemez - derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményéből.

Balatoni hajózás: járatcsökkentés és áremelés az új szezonban 

Járatok ritkításával és tarifaemeléssel köszönti a szezont a Balatoni Hajózási Zrt.

Megkezdték az alsóörsi vitorláskikötő építését 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 352 millió forintos önerős beruházásával 150 férőhelyes vitorláskikötő épül Alsóörsön jövő év tavaszára, miután a fejlesztés terve zöld utat kapott az önkormányzat tulajdonában lévő társaság közgyűlésétől - közölte Kollár József vezérigazgató az MTI-vel hétfőn.

Várakozáson felül teljesített a balatoni hajózás a főszezonban 

Felülmúlta a várakozásokat a Balaton idei főszezonja - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (BH), a kompok forgalma 4 százalékkal nőtt, és 5 százalékkal több biciklit szállítottak, mint tavaly. A személyhajózásból származó árbevétel a némileg csökkenő utaslétszám mellett is 3-4 százalékkal emelkedett, köszönhetően a fellendülőben lévő programhajózásnak.

Új vezérigazgató a Balatoni Hajózási Zrt. élén 

Új vezetőt választott a cég élére a 22 tóparti önkormányzat tulajdonában lévő Balatoni Hajózási Zrt. éves rendes közgyűlése, egyben elfogadta a tavalyi, 6,58 milliárd mérlegfőösszeggel és 110,5 millió forint adózott eredménnyel zárt évről szóló jelentést, továbbá 50 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

Sűrűbben jár a balatoni komp 

A péntektől életbelépett menetrend szerint sűrűbben, 40 percenként közlekedik a balatoni kompjárat Szántód és Tihany között - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetője az MTI-t.

Tovább jár a komp, naponta indulnak hajók a Balatonon 

Péntektől az újabb, tavaszi menetrend szerint tovább közlekedik a balatoni komp, és szombattól Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon naponta indulnak menetrendi személyhajó járatok - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Balatoni gyártású hibrid személyszállító gyorshajót vásárol a Bahart 

Az európai piacon kialakultnál egyharmaddal olcsóbban juthat korszerű dízel-elektromos hibridmeghajtású gyorshajóhoz a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) még ebben a szezonban. Nem lezárt üzletről beszélnek, még csak "beszélgetésben vannak" a vásárlásról - hangsúlyozta dr. Halmos Gábor, a Bahart vezérigazgatója, aki a hajókat gyártó Aqwia Kft. vezetőjével, dr. Viszkei Andrással adott tájékoztatást a tervezett üzletről a hétvégén tartott Budapest Boat Show kiállításon.

2014 a balatoni hajózás éve volt 

A Balatoni Hajózási Zrt. bevétele 5,8 százalékkal nőtt tavaly, a társaság 2,2 milliárd forintos árbevétel mellett várhatóan 88 millió forintos nyereséggel zárja a 2014-es évet.

Jó szezon után új hajóval bővül a balatoni flotta 

A tavalyinál is jobb szezont zár a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), tudtuk meg dr. Halmos Gábor vezérigazgatótól, aki azt is elmondta, hogy jövő nyáron új hajóval bővítik a flottájukat.

Balatoni hajótársaságok csatája 

A Balatonnál nem mindenkinek annyira felhőtlen az öröme az idei nyári szezon után, mint a Balatoni Hajózási Zrt. vezetőinek. Ráadásul a Bahart sikere közvetlenül összefügg azzal, hogy van, akinek rosszabbul ment - állítja az egyik konkurens cég vezetője.

Ötéves rekord a balatoni hajózásban 

Az elmúlt évek legjobb szezonját zárják a Balatonon.

Levágták a hajó orrát, hogy olcsóbb legyen a kikötőbérlés 

A Vanyolai hajóstársaság szerint az utóbbi években folyamatosan nőttek a kikötőhasználatáért fizetett terheik.

Ingyen hajókázás a Balatonon? 

Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk a jegyárakat - mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a 169. balatoni hajózási szezon kezdetén rendezett ünnepségen Balatonfüreden szombaton.

Indul a balatoni komp 

Szombattól tavaszi menetrend szerint közlekedteti kompjáratait a Balatoni Hajózási Zrt. Szántód és Tihany között.

Három fő irányban fejleszt a Balatoni Hajózási Zrt. 

A Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlésén a tulajdonos 22 önkormányzat elfogadta a társaság középtávú stratégiáját, megegyezett egy új telephelyhez szükséges telekvásárlásban, valamint leszavazta Siófok tőkeemelési javaslatát - tájékoztatta Halmos Gábor vezérigazgató az MTI-t hétfőn.

Tovább tart a balatoni hajózási szezon 

A menetrend szerint október 6-ig tartó hajózási szezont meghosszabbítják október 27-ig, bízva abban, hogy az indián nyár még sokakat csábít a Balatonhoz - tájékoztatta Kecskésné Horváth Tünde, a Balatoni Hajózási Zrt. marketing menedzsere az MTI-t hétfőn.

Őszre váltott a balatoni hajók menetrendje 

A Balatonon már az őszi menetrend szerint közlekednek a személyhajó- és kompjáratok október 6-áig - tájékoztatta Kecskésné Horváth Tünde, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingmenedzsere kedden az MTI-t.

Érdeklődés hiányában elmaradt a Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlése 

 Senki nem jelent meg a Balatoni Hajózási Zrt. pénteki rendkívüli közgyűlésén, ezért a tulajdonosi fórum elmaradt - közölte Halmos Gábor, az önkormányzati tulajdonban lévő társaság vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.

Vezetőváltás a Balatoni Hajózási Zrt. élén 

Halmos Gábor gazdasági igazgatót választotta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatójának a társaság közgyűlése egyhangúlag pénteken.

Sokan szálltak hajóra pünkösdkor 

Kétszámjegyű bevételnövekedést ért el a Balatoni Hajózási Zrt. a pünkösdi hosszú hétvégén: a kompon 12 százalékkal, a személyhajó forgalomban pedig 10 százalékkal nőtt a bevétel a tavaly pünkösdihez viszonyítva - közölte Horváth Gyula vezérigazgató az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Befutott az első hajó Füredre 

A januári nyolcszázalékos után nem tervez újabb áremelést a Magyar Hajózási Zrt. Idén a siófoki és tihanyi kikötőt újítják fel, és két gyorshajót állítanak szolgálatba a Balatonon - mondta el a vezérigazgató szombaton Balatonfüreden, a hajózási szezont nyitó hajó üdvözlése után az MTI-nek.

Áremelés és biciklis hajó a Balatoni Hajózásnál 

Nyolc százalékkal emelik a díjakat a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain.

Van létjogosultsága a Fonyód-Badacsony kompnak 

Heteken belül elkészül a tervezett második balatoni, Fonyód és Badacsony közötti kompjárat megvalósíthatósági tanulmánya, amelynek eddigi részeredményei alátámasztották a mintegy 8 milliárd forintos beruházás létjogosultságát - közölte Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója szombaton az MTI-vel. Az 5,5 kilométeres távot az új kompjárat 20 perc alatt tenné meg.

Új személyhajót avattak Szigligeten 

Magyarország nem mondhat le a folyami és tavi hajózásról, a hajóépítésről és a hajóépítő szakemberek képzéséről - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Balatoni Hajózási Zrt. új személyhajójának avatásakor, pénteken Szigligeten. Az ünnepség keretében a helyi kikötőt id. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázóról nevezték el.

Elégedett az idei szezonnal a Balatoni Hajózási Zrt. 

A kompon szállított járművek száma 6,4 százalékkal, az utasok száma 4,5 százalékkal emelkedett, és 1 százalékkal nőtt a személyhajók utasforgalma is az előző évi adatokhoz képest - tájékoztatta Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-t szerdán.

Levágták a horgonyt a Bahartról 

A kormány egy keddi keltezésű határozatában megnyitotta a lehetőséget a külső befektetők előtt a Balatoni Hajózási Zrt-ben. A mérsékelt fékeket tartalmazó döntés pillanatnyilag még beláthatatlan következményekkel járhat a cég jövőjére és ezzel a balatoni turizmusra nézve.

Balatoni szezon: Idén jó lesz? 

A balatoni előszezonban eddig 5-9 százalékkal nőtt a személyhajó- és kompforgalom az előző évhez képest, a kereskedelmi szálláshelyeken a május hozott némi javulást, de a június a korábbi évekhez hasonlóan alakult: az üdülőrégió szolgáltatói összességében bizakodóak az idei szezont illetően, amit a tavalyinál jobb időjárás reményére alapoznak.

Kedvezménnyel hajózhatnak a fesztiválozók 

Kedvezményesen sétahajózhatnak a balatonföldvári kikötőből a Pannónia Fesztivál vendégei, erről szóló együttműködési megállapodást kötött a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére a Balatoni Hajózási Zrt. a Pannónia Fesztivál szervezőivel.

Szombattól sűrűbben jár a balatoni komp 

Szombattól sűrűbben és tovább közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között. A következő, pünkösdi hétvégén pedig több hajót indítanak, mint ami az aktuális tavaszi menetrendben szerepel.

Kezdődik a balatoni hajózási szezon 

Öt százalékos általános áremelkedéssel kezdi a szezont a Balatoni Hajózási Zrt. - mondta Horváth Gyula vezérigazgató a hagyományos első hajó fogadásán Balatonfüreden, szombaton az MTI-nek.

Átütemezést kértek a balatoni önkormányzatok 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága tárgyalta a Balatoni Hajózási Zrt.-ben tulajdonos balatoni önkormányzatok kérését, miszerint öt év haladékot kérnek a cégben 2012. október 27-ig vállalt tőkeemelés végrehajtására, érdemi döntés azonban nem született, mert jelenleg nem rendelkezik az ügyben döntési hatáskörrel az MNV.

Balaton: féláron vett új személyhajó 

A jövő év őszén helyezik üzembe a Balaton új, 300 fős személyszállító hajóját, amelyet egy németországi, Bodeni-tó melletti hajógyártól vásárolt meg a Balatoni Hajózási Zrt.

Balatoni hajózás: a meleg ősz fordított a forgalmi adatokon 

A kellemes őszi időjárás fordulatot hozott a Balatoni Hajózási Zrt. utasforgalmában, az október 23-ig meghosszabbított hajózási szezon kedvező tapasztalatai miatt pedig a következő években be kívánják vezetni a hosszabb hajózási szezont - tájékoztatta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-t.

Tovább tart a balatoni személyhajózási szezon 

A balatoni személyhajózási szezon hivatalosan a hét végén, október 2-án ér véget, de a jó időjárásra tekintettel meghosszabbítják október 23-ig - tájékoztatta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

Nem lendült fel a balatoni hajózás idén 

A várakozásnál rosszabbul, a tavalyi évhez hasonlóan alakultak a Balatoni Hajózási Zrt. forgalmi adatai az idei nyári szezonban, ugyanakkor a balatoni bringaturizmus négy-öt éve tartó fellendülése tovább tart.

Túl magasak maradtak a mederhasználati díjak 

A Balatoni Hajózási Zrt. több balatoni kikötő képviseletében a térség országgyűlési képviselőihez fordul segítségért a mederhasználati díjak további 30 százalékos csökkentéséért, mert álláspontjuk szerint az új tarifa még mindig gátolja a kikötőfejlesztések beindulását és a vitorlásturizmus fellendülését - közölte Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel . Mint kifejtette, a 2008-as bevezetés óta jelentős előrelépés történt a mederhasználati díjak feltételrendszerében, de magyar viszonyok között a tarifa mértékét még mindig igen túlzónak ítélik a balatoni kikötő üzemeltetők.

Már a pénztárakban a Balaton Mix 

Kedvezményes vonatozási és hajózási lehetőséget vehetnek igénybe azok az utasok, akik a Balatonhoz vasúton utaznak és a tavon a menetrendszerinti hajójáratokon is kirándulást terveznek. További engedmény a tóhoz utazóknak, hogy májusban a kerékpárokat is jelentősen csökkentett áron lehet a Balatonhoz szállítani.

A 165. hajózási szezon a Balcsin 

Megkezdődött a 165. hajózási szezon a Balatonon; az idei első hajót, a Siófokról érkező, 120 éves Kelént szombaton fogadták ünnepélyesen a balatonfüredi kikötőben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!