A legjobbak között a Napfény kemping

A francia székhelyű Camping Cheque kiadó Top Camping címmel ismerte el a Balatontourist révfülöpi Napfény kempingjének minőségét - tájékoztatta szerkesztőségünket Balogh Ildikó, a kemping vezetője.

Mint elmondta, a díjat 622 európai kemping közül 48 nyerte el a vendégek szavazatai alapján. Hazánkból egyedüliként a Napfény Kemping volt a kitüntetettek között. Az elismerést a múlt héten vette át a hollandiai Utrecthben rendezett "Vakantiebeurs" turisztikai kiállításon. Az átadáson részt vett Urbányi Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Benelux államokban működő képviselője is.

Az 1979-ben létre jött, 1982 óta Napfény Kempingként működő szálláshelynek nem ez az első sikere. Az ANWB holland kempingkatalógusban 2001-től, az ADAC-nál 2002 óta szerepelnek ajánlott kempingként. Az Alan Roger's angol, holland és német érdekeltségű katalóguskiadó 2004-ben a Napfény Kempingnek ítélte az "Év kempingje 2004" díjat. Többször jól szerepeltek a "Virágos Balatonért" versenyben, 2005-be, 2007-ben, 2008-ban elnyerték "A Balaton régió legvirágosabb kempingje" címet, 2004-ben, 2006-ban és 2009-ben különdíjat kaptak.

A kemping menedzsment munkáját 2004-ben "Az év kempingvezetője" címmel ismerték el.
Mindez a kiváló színvonalú működésnek és a folyamatos fejlesztésnek köszönhető. 1992-ben német főiskolai hallgatók bevonásával bevezették az animációs foglalkozásokat, 1999-ben homokos gyermekstrandot alakítottak ki, napkollektorok telepítésével felújították a vizesblokkot, 2001-ben bevezették a szelektív szemétgyűjtést, a következő években társalgót, színpadot építettek, felújították a játszóteret, az étterem-utcát, 2010-ben gyermekmedencét építettek.

Igyekeztek alkalmazkodni a kempingezők változó igényeihez. Sokan még mindig a kempinget választják nyaralásuk helyszínéül, de már keresik a kényelmesebb megoldásokat. Ne kelljen például minden kempingfelszelést magukkal hozni, ne kelljen lakókocsit, sátras utánfutót vontatni a kocsi után. Ezért 2003-tól luxus bérsátrakat, 2004-től a bérlakókocsikat, 2006-tól mobilházakat is kínálnak.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.