Fejlesztésekkel készül a nyárra a Balatontourist

A Balatontourist továbbra is balatoni régió legnagyobb szállásadója. A cég működtetésében lévő kempinglánc 10 kempingjében négyezer kempinghellyel, 290 bungalóval, 221 mobilházzal, 71 bérelhető lakókocsival és 60 berendezett komfortos sátorral, összesen több mint 20 ezer férőhellyel várja a kempingezni vágyókat – derül ki a cég szezon előtti összegzéséből.

Az elmúlt évben a kempingláncban 608 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ami a balatoni kereskedelmi szálláshelyek teljes forgalmának 10,4 százaléka, a balatoni kemping vendégéjszakák számának pedig a 73 százaléka. A vendégeik 61 százaléka belföldi, akik átlagosan 2,5 napot töltenek náluk, szemben a külföldi vendégek 4,7 napos átlagos tartózkodási idejével. Az idei szezon előtt is 20 külföldi és 6 belföldi turisztikai és kempinges vásáron népszerűsítik szolgáltatásaikat és a Balatont.

A 7 nyelven elérhető weboldaluk folyamatos megújítása és a közösségi médiában való szereplésünk mellett a közel 100 ezer példányban nyomtatott, 6 nyelven megjelenő anyagainkkal, kül– és belföldi hirdetésekkel tartják fent az érdeklődést kempingjeik iránt. Az idén továbbfejlesztik a tavaly indult online foglalási rendszerüket is, hogy a legkorszerűbb szállásfoglaló weboldalakhoz hasonló gyors és kényelmesebb szállásfoglalást biztosítsanak a vendégeiknek. A főbb külföldi küldő területeik továbbra is Németország, Hollandia, Dánia, Lengyelország, Csehország és Ausztria - írja a Balatontipp.hu

A 2019-es évben több újdonsággal, fejlesztéssel is várják a vendégeket. Ezek közül talán a legfontosabb a révfülöpi Napfény Kemping bővítése. Mivel a népszerű kemping területe egyre inkább szűknek bizonyult, ezért egy több mint 1 hektáros vízparti területtel bővítik a keleti oldalon. A tíz évre bérelt területen jelentős fejlesztéseket terveznek. Már az idei szezonra megújul a kemping gyermekmedencéje is.

A Füred Kemping és Üdülőfaluban három vizesblokkban és az uszodában végeznek felújítási munkálatokat, valamint felújított wakeboard pálya és új, családi csúszda várja Vendégeket. A beruházás része a strand felújítása is, ahol a már zajló első ütemmel térkővel burkolják a parti sétányt, felújítják a partvédőművet, új kerti bútorokat helyeznek el és parkosítanak. A Kemping aktív zónája is tovább bővül: a minigolf és a kerékpárkölcsönző mellé új, rekortán borítású, esti kivilágítással ellátott teniszpálya és streetball pálya épül.

A balatonberényi Berény Naturista Kemping 10, a Füred Kemping 6 mobilházzal bővül az idei évben. Továbbra is különös figyelmet fordítanak a kisgyermekes családokra. Két kempingjük, a Napfény Kemping Révfülöpön és a Vadvirág Kemping és Üdülőfalu Balatonszemesen kiemelt gyermekbarát kempingként üzemel. A gyermekbarát kempingek gyermekmedencével rendelkeznek, valamint a vizesblokkokban külön gyermekfürdőszoba létesült. Játszóterek és a sportolási lehetőségek széles választéka mellett ez a 2 kemping megerősített animációval is készül a családos kempingvendégek megnyerésére.

Az előfoglalások száma már most 10 százalékkal több az előző évi hasonló időszakénál, így pozitív várakozásokkal néznek a 2019-es szezon elé.


Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban

Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban  

A nyári vakáció beköszöntével a szántódi Mövenpick BalaLand Resort Lake hosszabb nyitva tartást és különböző kedvezményeket vezet be.
Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája

Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája 

Az Accor jelentősen bővíti a TRIBE márka jelenlétét Európában.
A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk 

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Mindössze 37 éves volt.
Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.
Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása

Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása 

Nem csak teljeskörű felújítást, de új nevet is kap majd a legendás szálloda.