Egy újabb ikonikus étteremmel kevesebb

Az egri házat vezető házaspár a következőt jelentette meg új év első napjára a szálloda és étteremként működő ház Facebook-oldalán.

"Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük" 

 

A történtekhez előzményként még annyit tesz hozzá a Sokszinű vidék nagyközönségi hírportál, hogy 2022 nyarán a Senator-Házban éttermet és hotelt üzemeltető vállalkozó házaspár azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljanak hozzá bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. Indokaik között a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalanság szerepelt.

Az ügyet 2022. augusztusi közgyűlésén tárgyalta Eger közgyűlése, amikor zárt ülésen arról döntöttek, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel megpályáztatják.

Akkor elhangzott, hogy a Hotel Senátor-Ház és Étterem sokak által ismert és szeretett vezetői, Cseh Andrásné és a férje addig maradnak, amíg meg nem találják meg az új bérlőt, mert az a cél, hogy a Senator-ház egyetlen napig se legyen bezárva.

 

 


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.