Nem akar kivételezni, így senkit sem enged be egy egri kávézó

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja az újabb anyagi veszteséget - írja az egriugyek.hu.

Eger belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában található a város egyik leghangulatosabb kávézója, a Kappu. A hely bőven kínál lehetőségeket, ha kimagasló minőségű kávékat szeretne inni valaki, azonban ezt a vendégek jelenleg csak kint tehetik meg még akkor is, ha van védettségi igazolványuk - írja a portál.

Ez nem a hatóságok döntése, nem is valamely ide vonatkozó jogszabály miatti korlátozás, maga a tulajdonos határozott úgy, hogy inkább lezárja a több mint harminc fő befogadására alkalmas belső tereit. Az ok pedig az, hogy ha nem így tenne – meglátása szerint –, méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit.

A kormány 4 milliós átoltottsághoz kötötte a korlátozások további enyhítését, azonban ezt a lazítást csak azok élvezhetik, akik védettségi igazolványt kaptak, miután átestek a betegségen vagy beoltották őket. Ezzel kapcsolatban a kabinet arra hivatkozik: a korábban a nyitásról tartott nemzeti konzultációt kitöltők 58 százaléka értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így például koncerteket vagy sporteseményeket látogassanak.



Koch Kristóf a Kappu Facebook-oldalán közölte először vendégeivel, hogy egyelőre nem nyitja meg a kávézó belső tereit. Ezt a döntését egyebek közt ezzel magyarázta: "Nem tartom azt fairnek, hogy, aki nem esett át a betegségen – tehát mondjuk egészséges jelenleg –vagy nem kívánja magát beoltatni – az egyébként nem kötelező – védőoltással, az a vendégem az utcán, papírpohárból ihasson, miközben fent a galérián a többi ember nyugodtan kávézgat".

Koch Kristóf az Egri Ügyeknek elmondta, hogy tudja, újabb jelentős anyagi veszteségeket kell elkönyvelnie így, de úgy érzi, hogy ezzel méltatlan helyzetbe hozná sok vendégét. „Sokan másként értelmezik ezt a szabályozást, és azt vettem észre, további feszültség generálódott az emberek között; úgy gondoltam, talán így a legkorrektebb. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Azt hangsúlyozom, hogy bármilyen politikai gondolattól távol állok, de ez nem egy szerencsés szabályozás, feszültséget és bizonytalanságot generál az emberek életében, és további súlyos terheket hoz, az amúgyis nehéz időket élő vendéglátóipari szektor életébe” – hangsúlyozta.


Nyári ízek újrahangolva  – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja

Nyári ízek újrahangolva – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.