Nem akar kivételezni, így senkit sem enged be egy egri kávézó

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja az újabb anyagi veszteséget - írja az egriugyek.hu.

Eger belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában található a város egyik leghangulatosabb kávézója, a Kappu. A hely bőven kínál lehetőségeket, ha kimagasló minőségű kávékat szeretne inni valaki, azonban ezt a vendégek jelenleg csak kint tehetik meg még akkor is, ha van védettségi igazolványuk - írja a portál.

Ez nem a hatóságok döntése, nem is valamely ide vonatkozó jogszabály miatti korlátozás, maga a tulajdonos határozott úgy, hogy inkább lezárja a több mint harminc fő befogadására alkalmas belső tereit. Az ok pedig az, hogy ha nem így tenne – meglátása szerint –, méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit.

A kormány 4 milliós átoltottsághoz kötötte a korlátozások további enyhítését, azonban ezt a lazítást csak azok élvezhetik, akik védettségi igazolványt kaptak, miután átestek a betegségen vagy beoltották őket. Ezzel kapcsolatban a kabinet arra hivatkozik: a korábban a nyitásról tartott nemzeti konzultációt kitöltők 58 százaléka értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így például koncerteket vagy sporteseményeket látogassanak.



Koch Kristóf a Kappu Facebook-oldalán közölte először vendégeivel, hogy egyelőre nem nyitja meg a kávézó belső tereit. Ezt a döntését egyebek közt ezzel magyarázta: "Nem tartom azt fairnek, hogy, aki nem esett át a betegségen – tehát mondjuk egészséges jelenleg –vagy nem kívánja magát beoltatni – az egyébként nem kötelező – védőoltással, az a vendégem az utcán, papírpohárból ihasson, miközben fent a galérián a többi ember nyugodtan kávézgat".

Koch Kristóf az Egri Ügyeknek elmondta, hogy tudja, újabb jelentős anyagi veszteségeket kell elkönyvelnie így, de úgy érzi, hogy ezzel méltatlan helyzetbe hozná sok vendégét. „Sokan másként értelmezik ezt a szabályozást, és azt vettem észre, további feszültség generálódott az emberek között; úgy gondoltam, talán így a legkorrektebb. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Azt hangsúlyozom, hogy bármilyen politikai gondolattól távol állok, de ez nem egy szerencsés szabályozás, feszültséget és bizonytalanságot generál az emberek életében, és további súlyos terheket hoz, az amúgyis nehéz időket élő vendéglátóipari szektor életébe” – hangsúlyozta.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.