Nem akar kivételezni, így senkit sem enged be egy egri kávézó

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja az újabb anyagi veszteséget - írja az egriugyek.hu.

Eger belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában található a város egyik leghangulatosabb kávézója, a Kappu. A hely bőven kínál lehetőségeket, ha kimagasló minőségű kávékat szeretne inni valaki, azonban ezt a vendégek jelenleg csak kint tehetik meg még akkor is, ha van védettségi igazolványuk - írja a portál.

Ez nem a hatóságok döntése, nem is valamely ide vonatkozó jogszabály miatti korlátozás, maga a tulajdonos határozott úgy, hogy inkább lezárja a több mint harminc fő befogadására alkalmas belső tereit. Az ok pedig az, hogy ha nem így tenne – meglátása szerint –, méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit.

A kormány 4 milliós átoltottsághoz kötötte a korlátozások további enyhítését, azonban ezt a lazítást csak azok élvezhetik, akik védettségi igazolványt kaptak, miután átestek a betegségen vagy beoltották őket. Ezzel kapcsolatban a kabinet arra hivatkozik: a korábban a nyitásról tartott nemzeti konzultációt kitöltők 58 százaléka értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így például koncerteket vagy sporteseményeket látogassanak.



Koch Kristóf a Kappu Facebook-oldalán közölte először vendégeivel, hogy egyelőre nem nyitja meg a kávézó belső tereit. Ezt a döntését egyebek közt ezzel magyarázta: "Nem tartom azt fairnek, hogy, aki nem esett át a betegségen – tehát mondjuk egészséges jelenleg –vagy nem kívánja magát beoltatni – az egyébként nem kötelező – védőoltással, az a vendégem az utcán, papírpohárból ihasson, miközben fent a galérián a többi ember nyugodtan kávézgat".

Koch Kristóf az Egri Ügyeknek elmondta, hogy tudja, újabb jelentős anyagi veszteségeket kell elkönyvelnie így, de úgy érzi, hogy ezzel méltatlan helyzetbe hozná sok vendégét. „Sokan másként értelmezik ezt a szabályozást, és azt vettem észre, további feszültség generálódott az emberek között; úgy gondoltam, talán így a legkorrektebb. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Azt hangsúlyozom, hogy bármilyen politikai gondolattól távol állok, de ez nem egy szerencsés szabályozás, feszültséget és bizonytalanságot generál az emberek életében, és további súlyos terheket hoz, az amúgyis nehéz időket élő vendéglátóipari szektor életébe” – hangsúlyozta.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.