Nem akar kivételezni, így senkit sem enged be egy egri kávézó

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja az újabb anyagi veszteséget - írja az egriugyek.hu.

Eger belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában található a város egyik leghangulatosabb kávézója, a Kappu. A hely bőven kínál lehetőségeket, ha kimagasló minőségű kávékat szeretne inni valaki, azonban ezt a vendégek jelenleg csak kint tehetik meg még akkor is, ha van védettségi igazolványuk - írja a portál.

Ez nem a hatóságok döntése, nem is valamely ide vonatkozó jogszabály miatti korlátozás, maga a tulajdonos határozott úgy, hogy inkább lezárja a több mint harminc fő befogadására alkalmas belső tereit. Az ok pedig az, hogy ha nem így tenne – meglátása szerint –, méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit.

A kormány 4 milliós átoltottsághoz kötötte a korlátozások további enyhítését, azonban ezt a lazítást csak azok élvezhetik, akik védettségi igazolványt kaptak, miután átestek a betegségen vagy beoltották őket. Ezzel kapcsolatban a kabinet arra hivatkozik: a korábban a nyitásról tartott nemzeti konzultációt kitöltők 58 százaléka értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így például koncerteket vagy sporteseményeket látogassanak.



Koch Kristóf a Kappu Facebook-oldalán közölte először vendégeivel, hogy egyelőre nem nyitja meg a kávézó belső tereit. Ezt a döntését egyebek közt ezzel magyarázta: "Nem tartom azt fairnek, hogy, aki nem esett át a betegségen – tehát mondjuk egészséges jelenleg –vagy nem kívánja magát beoltatni – az egyébként nem kötelező – védőoltással, az a vendégem az utcán, papírpohárból ihasson, miközben fent a galérián a többi ember nyugodtan kávézgat".

Koch Kristóf az Egri Ügyeknek elmondta, hogy tudja, újabb jelentős anyagi veszteségeket kell elkönyvelnie így, de úgy érzi, hogy ezzel méltatlan helyzetbe hozná sok vendégét. „Sokan másként értelmezik ezt a szabályozást, és azt vettem észre, további feszültség generálódott az emberek között; úgy gondoltam, talán így a legkorrektebb. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Azt hangsúlyozom, hogy bármilyen politikai gondolattól távol állok, de ez nem egy szerencsés szabályozás, feszültséget és bizonytalanságot generál az emberek életében, és további súlyos terheket hoz, az amúgyis nehéz időket élő vendéglátóipari szektor életébe” – hangsúlyozta.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.