Júliusban újra Bikavér Ünnep Egerben

Idén harminc borászat száznál is több féle borát kóstolhatják az érdeklődők a XXII. Egri Bikavér Ünnepen, ahol tizenhárom étterem készít borokhoz párosított ételkülönlegességeket.

Július 5-én indul Eger egyik legjobban várt nyári rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep, amelyet már huszonkettedik alkalommal szervez meg Eger Város Hegyközsége. A hevesi megyeszékhely legnagyobb borgasztronómiai fesztiválján idén is több tízezer emberre számít a hegyközség, a rendezvényen itt lesz a borvidék harminc borászata, amelyek száznál is több féle Egri Bikavért, Egri Csillagot és rozét kínálnak majd.

A borünnep mind a négy napján ingyenes koncertek várják az érdeklődőket, az Egri Bikavér Színpadon csütörtökön lesz a VIII. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertje olyan előadókkal mint Mihályi Réka, Völgyi Zsuzsi, Kökény Attila és Mujahid Zoltán. A nagyszínpadon pénteken a Soulwave és a Napos Oldal zenekar is koncertezik; utóbbi a Csík zenekar, az LGT, a Tárkány művek zenészeinek új formációja. Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak, idén sok más mellett fellép az Elefánt, Manoya, Szirtes Edina Mókus feat. Jammal és Hangácsi Márton is.

Az Egri Csillag Színpadnál a fesztivál minden napján este hat és nyolc óra között kreatív foglalkozásokra várják a gyerekeket, akik az Érsekkertben található hatalmas játszótéren is kikapcsolódhatnak, illetve a cserkészek is szerveznek számukra foglalkozásokat. Az Egri Bikavér Ünnep csütörtöki napján rendezik Egerben a „Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” c. rendezvénysorozat egyik elődöntőjét.

A minőségi borfogyasztást népszerűsítő országos bormustra során a hevesi megyeszékhelyen a borászok egy szakmai kóstoló keretén belül egymás borait – természetesen bikavéreket – értékelik, így választják ki az elődöntő nyertesét. Az első 10 helyen végzett bort bemutatják az Egri Bikavér Ünnep nagyközönségének is, csütörtökön este hét órától pedig a fesztiválozók közül maximum 150 főnek lehetősége lesz a közönségdíjas nedű kiválasztására. A borünnep szombati délutánján traktorok és veterán járművek felvonulásán csodálhatják meg az érdeklődők a matuzsálemeket és azokat a gépcsodákat, amelyek segítsége nélkül nem kerülnének a présházakba az egri borok alapjául szolgáló szőlők. A traktorok és veterán járművek, magyar gyártású motorkerékpárok közül több a fesztivál területén is megtekinthető lesz.

Szombaton jeles eseménynek ad otthont a fesztivál, hiszen az Egri Bikavér Lovagrend a 2012-es év után ismét új tagokkal bővül, akik ünnepélyes avatására az Egri Bikavér Ünnepen kerül sor. Fontos, hogy idén is várja a Magyar Vöröskereszt a „bikavéradókat”, akik egy pohár egri bort kapnak azért, hogy életeket mentenek az Egri Bikavér Ünnepen.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.