A RateHawk bővíti szállodaértékelési adatbázisát

A RateHawk bővíti szállodaértékelési adatbázisát 

A RateHawk.com, az utazási szakemberek online hotel, repülőjegy és transzfer foglalási rendszere új együttműködést jelentett be az utazási iparág egyik vezető vállalatával, az Expedia Grouppal.
Ras Al Khaimah és Omán Turisztikai Hivatalainak együttműködése

Ras Al Khaimah és Omán Turisztikai Hivatalainak együttműködése 

A Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóság (RAKTDA) és az Ománi Turisztikai Fejlesztési Vállalat (OMRAN Csoport) november 7-én szándéknyilatkozatot írt alá határon átívelő közös turisztikai együttműködésről Musandam kormányzóság - Omán északi része és Ras Al Khaimah emirátus között.
A budaörsi METRO a Budakeszi Vadaspark lakóinak visz élelmet

A budaörsi METRO a Budakeszi Vadaspark lakóinak visz élelmet 

Az állatok világnapjának alkalmából, október 6-án kötött együttműködési megállapodást a METRO Nagykereskedelem és a Budakeszi Vadaspark. A jövőben a METRO budaörsi áruháza jelentős mennyiségű, állati fogyasztásra alkalmas élelmiszerrel – zöldséggel, gyümölccsel és pékáruval – látja el a Vadasparkot.  
Így vesz részt a felzárkóztatásban ez a hazai szállodavállalat

Így vesz részt a felzárkóztatásban ez a hazai szállodavállalat 

Stratégiai partnerséget kötött a BDPST Group az Ökumenikus Segélyszervezettel. A cégcsoport teljeskörűen finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón. A 200 millió forintos beruházás által újabb egyedülálló elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított, modellértékű programja, amelyben az értékmegőrzés és a hátrányos helyzetű családok felzárkózásának elősegítése találkoznak - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Ezt vállalja az Airbnb Magyarországon

Ezt vállalja az Airbnb Magyarországon 

A mai napon az Airbnb közzétette a magyarországi turizmus újjáélesztését elősegítő vállalásainak listáját. Az Airbnb elkötelezett minden olyan eszköz és szakpolitika mellett, amely azt a célt szolgálja, hogy a turizmus felelős és fenntartható módon induljon újra az országban Budapesten belül és kívül. Ennek megfelelően az Airbnb a következő öt vállalást teszi Magyarország irányába: 
Az MKI csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához

Az MKI csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához 

A Magyar Kongresszusi Iroda júliusban csatlakozott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarához.
Összehangolja promócióját Prága és Bécs a távoli piacokon

Összehangolja promócióját Prága és Bécs a távoli piacokon 

Szorosabbra fűzi együttműködését Bécs és Prága a turizmus területén. A bécsi városházán június 17-én ötéves együttműködési megállapodást írt alá Bécs és Prága polgármestere - írja a GD Consulting.

Együttműködés Kisfaludy-pályázat témában 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködési megállapodást írt alá a Tourinform Veszprémmel.
Együttműködés a Nestlé és a Szent István Egyetem között

Együttműködés a Nestlé és a Szent István Egyetem között 

A már évek óta végzett gyakorlatorientált képzés elmélyítését határozta el a Nestlé Hungária Kft. és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara. A felek ezért stratégiai együttműködést kötöttek, amelynek elsődleges célja, hogy a következő öt évben további 150 hallgató vehessen részt a sikeresen működő Nestlé kurzuson, így a frissen végzett élelmiszeripari mérnökök naprakész tudás birtokában könnyebben tudjanak elhelyezkedni.
BGE-Hungast együttműködés a gyakorlatorientált képzésért

BGE-Hungast együttműködés a gyakorlatorientált képzésért 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK), valamint a Hungast Csoport együttműködési keretmegállapodást kötött elméleti és gyakorlati tudásbázisuk közös hasznosítására. A szakmai partnerségnek köszönhetően a jövőben az Egyetem hallgatói előtt megnyílik a gyakorlati tapasztalatszerzés és munkaerőpiaci bekapcsolódás lehetősége, míg a Hungast szakemberei szerepet vállalhatnak a szakmai képzés egyes részterületeiben.

Mi köze az izzónak a repüléshez? 

Két nemzetközi szinten ismert magyar márka erősíti egymást a mai naptól: a Budapest Airport és a Tungsram stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Az innováció és a légiközlekedés legismertebb hazai márkáinak példás összefogása szárnyakat ad a magyar kreativitásnak.

A Ryanair már Málta első számú légitársasága (is) 

Megállapodást kötött az Air Malta és a Ryanair arról, hogy az ír fapados a másik szigetország légitársaságának néhány útvonalát saját portálján is értékesíti - közölt kedden a Ryanair.

Bővülő partnerkapcsolat 

A Lufthansa Csoport és a Travix többéves megállapodást írtak alá, amely közvetlenül összekapcsolja a globális online utazási irodát a Lufthansa Csoport saját NDC ajánlat- és rendeléskezelő rendszerével. A közös munka már megkezdődött, az első foglalások 2018 nyarán várhatók.

Hogy még több bringás legyen Pesten 

Megújította együttműködési megállapodását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Magyar Kerékpáros Klub, hogy tovább növeljék a kerékpárral közlekedők arányát.

Kínai-magyar együttműködés a turizmusért 

A magyarországi turizmus ösztönzéséről kötött stratégiai partnerségi megállapodást a kínai Ctrip.com utazási iroda és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Együttműködést kötött az Utazómajom és a CitySIM 

A megállapodás szerint az Utazómajom követői számára elérhető az Utazómajom - CitySIM co-branded SIM kártya, amely segítségével az utasok a világ 197 országában telefonálhatnak, sms-ezhetnek és internetezhetnek roaming díjak nélkül.

Turisztikai együttműködés jöhet Budapest és Szófia között 

Bulgária és Magyarország szövetségesként sok területen számíthat egymásra, a két ország között a politikai együttműködés problémamentes - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki szófiai sajtóértekezletén, miután részt vett pénteken a Magyar-Bolgár Gazdasági Együttműködési Kormánybizottság alakuló ülésén.    

Turisztikai együttműködés Bihar és Békés között 

Békéscsabán együttműködési szerződést írt alá a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Ügynökség és a helyi, Bihari Túrák Egyesület képviselői. 

Együttműködéssel fejlesztik az egri térség turizmusát 

Egymás jobb megismerésére, a partneri kapcsolatok erősítésére és szemléletformálásra rendezett szomszédoló Study Tourokat az Eger Térsége TDM Egyesület. A negyedik, záró rendezvényt szerdán tartották a hevesi megyeszékhelyen.

Mindent a turizmusért: összefogott Eger és Székesfehérvár 

A Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 12-i ünnepélyes megnyitó ünnepsége előtt látta el kézjegyével Eger és Fehérvár polgármestere azt a dokumentumot, amely a két megyei jogú város együttműködéséről szól, kifejezve ezzel szándékukat egymás kulturális és turisztikai értékeinek kölcsönös erősítésében. A fehérvári ünnepségsorozat díszvendége idén Eger városa, így delegációjuk kiemelt szerepet tölt be a tíznapos rendezvénysorozat alatt. 

Horvát-magyar együttműködésben készült vízrajzi atlasz a Muráról 

Magyar-horvát együttműködésben, európai uniós pályázat felhasználásával készült a Mura folyó két országot érintő szakaszáról vízrajzi atlasz, amihez légi felvételeket, történelmi térképeket és régi katonai adatokat is felhasználtak.

Hasznosnak tartják a magyarok a csapatépítést 

Míg a vezető pozícióban dolgozók többször is részt vehettek már csapatépítő tréningen, a fizikai munkások többségét még nem hívták ilyen rendezvényre – derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu felméréséből. Az átlagos csapatépítő tréning két napos, pénteken és szombaton zajlik, és jellemzően egy vidéki hotelben ér véget.

Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Eger 

Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Eger városa, az erről szóló dokumentumot Tarlós István főpolgármester és Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester írta alá hétfőn Budapesten.

Koprodukciókban gondolkodik a MÜPA és a pécsi Kodály Központ 

Különleges együttműködés aláírására került sor május 16-án, Budapesten az ország két vezető művészeti központja, a Művészetek Palotája és a pécsi Kodály Központ között. Az eddig fennálló kapcsolatot a Művészetek Palotájában írásban erősítette meg Káel Csaba vezérigazgató és Márta István ügyvezető, ezzel kinyilvánítva, hogy ezen túl közös koprodukciók létrehozásával kívánják felhívni a figyelmet a hazai és nemzetközi zenei élet kiemelkedő előadóművészeire.

Szorosabb együttműködés a Singapore Airlines és az Agoda között 

A légitársaság ügyfelei a jövőben közvetlenül hozzáférhetnek az Agoda.com szállodai adatbázisához, amelyben a világ minden részéről szerepelnek szabad szobák, lakosztályok.

Újabb szakmai szervezetekkel működik együtt a TMSZ 

A Turisztikai Managerek Szövetsége (TMSZ) a jövőben erőteljesen fokozni kívánja aktivitását. A szövetség ennek érdekében rendkívül fontosnak tartja, hogy a meghatározó szakmai szervezetekkel együttműködjön, együtt gondolkodjon.

Budapest-Sanghaj együttműködési megállapodás köttetett 

Együttműködési megállapodást írtak alá Budapest és Sanghaj vezetői augusztus 3-án, pénteken Budapesten - közölte a fővárosi önkormányzat a Turizmus Online-nal hétfőn.

Stratégiai partnerség Szerbiával 

Stratégiai partnerséget megalapozó együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Belgrádban, 2012. június 28-án Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Gordana Plamenac, a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal vezérigazgatója. A tervezett regionális együttműködés keretében a társaságok számos eszközzel fogják segíteni egymás marketingtevékenységét a jövőben. A találkozó során a két nemzeti turisztikai marketingszervezet konkrét célokat is megfogalmazott 2012. második félévére vonatkozóan.

Germanwings-Austrian Airlines együttműködés 

A Germanwings és az Austrian Airlines a jövőben szoros együttműködésbe kezd. A Lufthansa két leányvállalata első lépésként egy úgynevezett Interline-megállapodást köt, így egyetlen utazáson belül mindkét légitársaság járatait kombinálni lehet egymással - közölte a Turizmus Online-nal a Germanwings.

Közép-európai turizmus együttműködés 

Támogatják a közlekedési hálózatok és a kölcsönös együttműködés fejlesztését az Európai Unió programjai keretében a Centrope csoportosulásba tömörült tartományok és városok, amelynek vezetői hétfőn tárgyaltak Pozsonyban.

Szorosabbra fűzi együttműködését a Danubius és a Xellum 

A Danubius a Xellum Kft.-t bízta meg részletes adatszolgáltatással.

Horvát-magyar hagyományőrző programok uniós támogatással 

A kulturális örökség megőrzését, javítását és ápolását, a kulturális turizmus fejlesztését tűzte ki célul a határon átnyúló együttműködési program megvalósításával Zala, valamint a horvátországi Medimurje és Koprivnica-Krizevci megye.

Kulturális együttműködés Debrecen és Kecskemét között 

Debrecen és Kecskemét önkormányzata kulturális együttműködési megállapodást kötött a nemzeti értékek korszerű bemutatása, a helyi hagyományok ápolása és megismertetése céljából.

Magyar-horvát piknik 

A horvát turisták magyarországi utazásait, a közép-európai régió közös erősítését és a világpiacon mutatkozó versenyben való együttes szereplést is szorgalmazták szombaton a Zala megyei Sormáson rendezett magyar-horvát piknik résztvevői.

Meghosszabbítja együttműködését a Malév és az Amadeus 

Az Amadeus, az utazási és turisztikai iparág vezető technológiai szolgáltatója, és a Malév a következő három évre szóló teljes körű megállapodást írtak alá - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság hétfőn.

Unitravel-Utas Tours: stratégiai megállapodás köttetett 

Stratégiai megállapodást kötött az Unitravel és a mezőkövesdi Utas Tours,  melynek keretében az Utas Tours átadja partnerkapcsolatait, és a márkanevet az Unitravelnek, míg az Utas Tours Kft. valamint a cég weboldala az Utas Tours ügyvezetőjévé marad.

MT Zrt-BTSZK: közös Budapest-stratégia 

A Budapestre irányuló vendégforgalom eredményeinek további javítása érdekében szorosabbra fűzi együttműködését a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (BTSZK) - tájékoztatta a Turizmus Online-t az MT Zrt.

Eger és Heves megye: közös marketingstratégia 

Ötmillió forintot ad össze Eger valamint Heves megye önkormányzata az egri vár állagmegóvásához és közös marketingstratégiát terveznek - erről is megállapodás született a városi és a megyei önkormányzat egyeztető bizottsági ülésén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!