MT Zrt-BTSZK: közös Budapest-stratégia

A Budapestre irányuló vendégforgalom eredményeinek további javítása érdekében szorosabbra fűzi együttműködését a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (BTSZK) - tájékoztatta a Turizmus Online-t az MT Zrt.

Ennek jegyében Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója és Molnár József, a BTSZK ügyvezető igazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá március 3-án, az Utazás 2011 – 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás szakmai konferenciáján. A társaságok a jövőben felszámolják az eddigi párhuzamosságokat a magyar főváros népszerűsítésére irányuló marketingfeladatok tekintetében, megosztják egymás között a szakmai feladatokat, valamint közösen, egységes Budapest-stratégiát és gördülő akciótervet dolgoznak ki az MT Zrt. 2011. évi Új vizeken c. marketingterve alapján.

Marketing itt, informálás ott...

A 2011. március 3-án kötött stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a budapesti vendégforgalom élénkítésére irányuló marketingfeladatokat a Magyar Turizmus Zrt., míg a fővárosban tartózkodó utazók informálását a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. látja el. A Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régió Budapesten kívüli területeinek turisztikai marketingje továbbra is az MT Zrt. illetékességébe tartozik. 

...de segítenek egymásnak

Az együttműködés keretében a két társaság a jövőben egymással egyeztetve készíti el marketingtervét, és számos eszközzel segíti egymás munkáját. Annak érdekében, hogy az utazók minél teljesebb képet kapjanak Budapest turisztikai kínálatáról, az MT Zrt. és a BTSZK továbbra is a lehető legtöbb alkalommal közösen jelenik meg turisztikai kiállításokon és vásárokon, valamint együttműködik speciális turisztikai termékekre és meghatározott célcsoportokra fókuszált tematikus rendezvények, illetve a magyar fővárosba irányuló újságírói tanulmányutak szervezése során. A két társaság továbbá összehangolja online megjelenéseit, kutatási és a hivatásturizmus területén végzett szakmai tevékenységét, valamint együttműködnek a Budapestre látogató utazók számára számos kedvezményt nyújtó Budapest Kártya értékesítésében és népszerűsítésében is. A stratégiai megállapodás további eleme, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) rendszeres, a kínálat valamennyi elemére kiterjedő töltését, frissítését a BTSZK végzi Tourinform irodáin keresztül. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.