A budaörsi METRO a Budakeszi Vadaspark lakóinak visz élelmet

Az állatok világnapjának alkalmából, október 6-án kötött együttműködési megállapodást a METRO Nagykereskedelem és a Budakeszi Vadaspark. A jövőben a METRO budaörsi áruháza jelentős mennyiségű, állati fogyasztásra alkalmas élelmiszerrel – zöldséggel, gyümölccsel és pékáruval – látja el a Vadasparkot.  

 A Budakeszi Vadaspark az elmúlt bő évtizedben vált a fővárosi agglomeráció méltán népszerű, kiválóan felszerelt, kiváltképp a családosok körében kedvelt szabadidős célpontjává. A több mint félszáz állatfajt korszerű módon bemutató Vadasparkot is próbára tették a közelmúlt és a jelen gazdasági kihívásai, ezért örömmel fogadták a működésüket megkönnyítő hozzájárulást az állatok élelmezéséhez.

 

„Minden, a támogatásokkal megspórolt összeget a nálunk élő állatok környezetének gazdagítására és a látogatók kényelmének kiszolgálására tudunk fordítani.”, mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Mint Varga Árpád áruház- és vonzáskörzet igazgató elmondta, a METRO éves szinten több százmillió forint értékben adományoz élelmiszert partnereinek az élelmiszerhulladék minimalizálása érdekében. Elsősorban nélkülöző embertársainknak juttatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül, következő szinten pedig az állatok etetéséhez járulnak hozzá. Az állatok etetésére szánt zöldséget és gyümölcsöt a pandémia miatti lezárások óta juttatja el vadasparkok számára az áruházlánc az egyes áruházak által megalapozott helyi szintű együttműködéseinek keretében: ilyen partnerség áll fenn többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán is.

 

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.