A budaörsi METRO a Budakeszi Vadaspark lakóinak visz élelmet

Az állatok világnapjának alkalmából, október 6-án kötött együttműködési megállapodást a METRO Nagykereskedelem és a Budakeszi Vadaspark. A jövőben a METRO budaörsi áruháza jelentős mennyiségű, állati fogyasztásra alkalmas élelmiszerrel – zöldséggel, gyümölccsel és pékáruval – látja el a Vadasparkot.  

 A Budakeszi Vadaspark az elmúlt bő évtizedben vált a fővárosi agglomeráció méltán népszerű, kiválóan felszerelt, kiváltképp a családosok körében kedvelt szabadidős célpontjává. A több mint félszáz állatfajt korszerű módon bemutató Vadasparkot is próbára tették a közelmúlt és a jelen gazdasági kihívásai, ezért örömmel fogadták a működésüket megkönnyítő hozzájárulást az állatok élelmezéséhez.

 

„Minden, a támogatásokkal megspórolt összeget a nálunk élő állatok környezetének gazdagítására és a látogatók kényelmének kiszolgálására tudunk fordítani.”, mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Mint Varga Árpád áruház- és vonzáskörzet igazgató elmondta, a METRO éves szinten több százmillió forint értékben adományoz élelmiszert partnereinek az élelmiszerhulladék minimalizálása érdekében. Elsősorban nélkülöző embertársainknak juttatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül, következő szinten pedig az állatok etetéséhez járulnak hozzá. Az állatok etetésére szánt zöldséget és gyümölcsöt a pandémia miatti lezárások óta juttatja el vadasparkok számára az áruházlánc az egyes áruházak által megalapozott helyi szintű együttműködéseinek keretében: ilyen partnerség áll fenn többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán is.

 

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.