Megnyílnak az erdők a lakosság számára

2013. május 23-án Veszprémben, a Városháza Kossuth-termében Tengerdi Győző, a HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott az erdőgazdaság közjóléti fejlesztéseiről és beruházásairól. A rendezvényen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Az eseményt megnyitotta Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő. 

A prezentációval egybekötött tájékoztatón Tengerdi Győző vezérigazgató hangsúlyozta, harmóniában a kormány azon törekvésével, hogy az erdőket megnyissa a lakosság számára is, az állami erdőket kezelő erdőgazdaságok eddig még nem látott mértékű, a köz javát szolgáló fejlesztéseket hajtanak végre. Ennek egyik letéteményese a HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt., amelynek menedzsmentje felismerve a lakosság és a társadalom igényeit, 2013. évtől kiemelt figyelmet fordít a közjóléti fejlesztésekre, eleget téve ez irányú elhivatottságának és elkötelezettségének. E cél érdekében a vállalat nyereségének jelentős részét, valamint pályázati forrást is, összesen 455.100 ezer forintot fordít közjóléti célokra 2013. év elejétől 2014. első negyedévének végéig. A beruházásokhoz a HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. 387.700 ezer forint önerőt biztosít. 

A fejlesztések négy témakörbe csoportosíthatók:

  1. Rendezvények szervezése és támogatása, melyek célja az erdő, a természet megismertetetése, természetszeretetre és környezettudatos magatartásra nevelés. (pl. Fekete István kiállítás és rajzverseny, Föld napja rajzverseny és fotókiállítás)
  2. Oktatási célú fejlesztések, pl. az ajkai Hubertus Erdei Iskola bővítése, Várpalotán erdei iskola létrehozása, az Ámos-hegyi tanösvény fejlesztése. Az erdő és annak élővilágának megismertetése az egyik legfontosabb lépés, amit tehetünk természeti értékeink védelme érdekében. Ezért kiemelt figyelemmel kezelik az oktató bemutató helyek létrehozását, illetve azok fejlesztését. 
  3. Turisztikai célú beruházások, pl. a Maderspach Viktor-kilátó, mely a várpalotai lőtér területén kerül majd átadásra, vagy az Országos Kékkör társaságunk területét érintő szakaszának teljes körű felújítása. Ez utóbbi projekt EU forrásból konzorciumi formában 21 partner bevonásával indult. A 100%-os támogatottságú, az egész országot érintő pályázat eredményeként 22 km hosszú kerékpárút, valamint többek között számos fedett és nyitott pihenőhely jöhet létre a társaság területén, a pályázaton nyert 67.400 ezer forint összértékben. A kirándulók, természetjárók, kerékpárosok számos helyen találkozhatnak majd kitisztított forrásokkal, környezeti kármentesítéssel felújított tavakkal, megújult vagy újonnan kialakított pihenőhelyekkel, korszerű információs és irányítótáblákkal. Ezekkel a fejlesztésekkel mindenki számára elérhető, kulturált és természet közeli rekreációs lehetőséget kívánnak biztosítani.
  4. A vadászati kultúra és a vadászat társadalmi elfogadottságának növelése érdekében végzett beruházások, fejlesztések. Ezek közé tartozik a Vadászati Kultúra Napjának támogatása, valamint az Alsóperén megvalósuló 120.000 ezer forintos komplex önerős fejlesztés, ahol Vadászkápolna, oktatóközpont és emlékhely megépítése is szerepel az akciótervben. 

A projekt megvalósulásával új, a látogatók elől eddig elzárt, vagy megközelíthetetlen erdei területek és kilátópontok is megnyílnak a kiránduló családok, túrázók előtt.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.