Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait - közölték a szervezők  a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere szerint a nagyerdei Békás-tó partján immár hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál nemcsak remek nyárestéket kínál, hanem egyfajta találkozási pont is a város és a magyar gasztronómia között. Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a július 1-3. között zajló fesztiválon 43 étterem - a hazaiak mellett egy székelyföldi bisztró -, két-két kávézó, illetve cukrászda, valamint nyolc italkóstoló várja majd az érdeklődőket. A fesztivál családi program lehetőségét is kínálja: amíg a szülők kóstolgatnak, a kicsiket gyereksarok várja sok-sok játékkal, könyvvel és felkészült pedagógusokkal - fűzte hozzá.

Mészáros Réka szerint a programkínálat legmerészebb elemének minden bizonnyal a tonhalbontó show ígérkezik, ahol egy másfélmillió forint értékű, kétszáz kilogrammos tonhal kerül a séfasztalra. Lesz grillakadémia, ahol az érdeklődők a grillezéshez kapnak majd használható ötleteket, a fesztivál színpadán pedig neves séfek tartanak főzőbemutatókat. Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje és Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse konyhájának vezetője egyaránt kiemelte, hogy az idei tematika, az erdő, számos kreatív megoldási lehetőséget nyújt az ételkészítőknek mind a különféle erdei gombák, mind a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek felhasználásában.

A gourmet fesztivált ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával rendezik meg. A SVÉT szervezete fogja össze a magyarországi nívós vidéki gasztronómiát, éttermeket és bisztrókat, továbbá a stílusos vidéki szállodákat, vendégházakat, de cukrászatok, kisüzemi sörfőzdék és pékségek is tagjai a szervezetnek - hangzott el a tájékoztatón.

Forrás: MTI


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.