Uniqa: még több a kérdés a Green Holidays ügyben, mint azelőtt

Uniqa: még több a kérdés a Green Holidays ügyben, mint azelőtt 

A biztosító hatásköréből adódóan nem tud többet tenni a károsult utasok érdekében, a hatóságokra bízza az ügy felderítését. Az indulhatunk.hu továbbra is áldozatnak tartja magát a kialakult helyzetben.
Folytatódnak a MUISZ vacsorák

Folytatódnak a MUISZ vacsorák 

Búcsúzik a nyár és folytatódnak a MUISZ rendezvényei. Az első vacsora prezentációi többek között a Green Holidays Kft. csődjével is foglalkoznak illetve vendég lesz az Utazómajom készítője is. 
Párbeszéd indult az utazásközvetítők és a MUISZ között

Párbeszéd indult az utazásközvetítők és a MUISZ között 

Összesen 6 utazási iroda összefogott és párbeszédet kezdeményezett a Magyar Utazási Irodák Szövetségével (MUISZ) az utaztatási szakmában kialakult jelenlegi helyzetről. Céljuk, többek között, hogy az utazásközvetítők érdekei jobban érvényesüljenek a szakmában. 
MUISZ: jövő év elején jön az utazási csomagokra vonatkozó új jogszabály

MUISZ: jövő év elején jön az utazási csomagokra vonatkozó új jogszabály 

Magyarországon a jövő év elejéig meg kell születnie annak a jogszabálynak, amely átveszi az Európai Unió utazási csomagokra vonatkozó előírásait - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél

Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél 

A Green Holidays Kft. csődje lavinát indított el, hiszen amellett, hogy több ezer utas járt pórul, felszínre hozott több más utaztatási szakmával kapcsolatos kérdéskört is. 
A Green Holidays-ügy további szövődményei

A Green Holidays-ügy további szövődményei 

Megnehezíti az elektronikus fizetés elterjesztésének kormányzati szándékát a Green Holidays ügye: nemcsak az utazásszervezést kell megreformálni, hanem a bankkártyás visszatérítést (chargeback) is szabályozni kellene - írja a Világgazdaság. 

Továbbra is kétséges, hogyan alakul az indulhatunk.hu károsultjainak kártalanítása 

Az Uniqa szerint az első kifizetések már megtörténtek és a következő napokban közel 1000 utas kapja meg az 50% - os szolgáltatási előleget. De továbbra is kétséges az indulhatunk.hu károsultjainak helyzete. 
Az UNIQA megkezdte a Green Holidays ügyben érintettek kártalanítását

Az UNIQA megkezdte a Green Holidays ügyben érintettek kártalanítását 

A következő napokban több száz utas részére kezdik meg a kifizetést.
Szigorítani kell a hatósági ellenőrzés rendszerén a MUISZ szerint

Szigorítani kell a hatósági ellenőrzés rendszerén a MUISZ szerint 

A Green Holidays csődje rámutatott arra, hogy szükséges átfésülni a hazai utazásszervező vállalkozásokra vonatkozó ellenőrzési gyakorlatot. 
Green Holidays-csőd: várhatóan a fele pénzt kapják vissza az utasok

Green Holidays-csőd: várhatóan a fele pénzt kapják vissza az utasok 

Az eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902 darab, ami nagyságrendileg 5260 fő utast érint.  A várható kárösszeg közel 900 millió forint lesz a teljes feldolgozottságot követően - olvasható az Uniqa legfrissebb közleményében.

Green Holidays-csőd: jár-e jutalék a közvetítőnek a meghiúsult utazásokért? 

A Green Holidays Kft. fizetésképtelensége több ezer utast érint, a kialakult helyzet több kérdést is felvet.

Green Holidays - lefoglalja a NAV a tulajdonos vagyoni részesedését, végrehajtás indult a SzállásOutlet Kft. ellen 

A cégbíróság elrendelte a július elején fizetésképtelenséget jelentett Green Holidays Kft. utazási iroda tagja (részvényese) vagyoni részesedésének lefoglalását, az erről szóló határozat a Cégközlönyben jelent meg.

Green Holidays - csőd esetén megoldás lehet a "védőháló"? 

Megoldás lehet-e egy utazásszervező csődje esetén ha viszonteladói rendelkeznek, egy úgynevezett védőháló, speciális biztosítási csomaggal?

Itt az indulhatunk.hu nyilatkozata a kialakult helyzetről 

Az indulhatunk.hu is áldozatnak tartja magát a Green Holidays ügyben. 

Tüntetést szerveznek a Green Holidays károsultjai 

Tüntetést szerveznek a kártérítési jogosultak köréből kimaradó utasok. 

Uniqa: csak a Green Holidays Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud helytállni 

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a GREEN HOLIDAYS Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a GREEN HOLIDAYS Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.

Uniqa - Hol tart a kárrendezés folyamata? 

Az Uniqa infografikáján nyomon követhető a vagyoni biztosíték terhére rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeg felhasználásának alakulása. 

A rendőrség és a fogyasztóvédelmi hatóság is vizsgálatot indított 

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban - közölte a fővárosi kormányhivatal. 

Green Holidays-ügy: Jogszerűtlen szerződésekkel is megtéveszthették az utasokat 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint a Green Holidays csődje bebizonyította, hogy az utazási irodák ellenőrzése nem megfelelő, változtatni kell rajta,  nagyobb hatáskört kell biztosítani az ellenőrző hatóságnak - mondta Erdei Bálint, a MUISZ elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Green Holidays - nem tudni elég lesz-e a garancia a kártalanításra 

Mintegy kétezer kárigény érkezett a Green Holidays pórult járt utasaitól a biztosítóhoz péntek estig; még nem lehet tudni, mekkora az összes kárigény, illetve a vagyoni biztosíték elég lesz-e a kártalanításra - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője. 

A Green Travel-sztori 

A hét közepére hazatért a Green Holidays csődje által érintett magyar utasok többsége Törökországból, ugyanakkor a történetnek még lesz folytatása, hiszen több száz, akár néhány ezer utas is lehet még, akik befizettek már egy nyaralásra az irodánál, de elutazni már nem tudnak. Az ő teljes vagy részleges kártalanításuk majd csak akkor indulhat el, ha a biztosító összegezte az eddig kifizetett költségeket és felmerülő kárigényeket.

2000 kárbejelentést fogadott eddig az Uniqa 

Az Uniqa eddig közel 2000 kárbejelentést fogadott és több mint 83 millió forintot fordított a Green Holidays csődje miatt nehéz helyzetbe került utasok megsegítésére. 

Válaszolt a MUISZ az Opten közleményére 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint az Opten közleménye sérti a stabilan működő utazási irodai szakma érdekeit. 

Több milliárd is lehet a kárösszeg a Green Holidays Kft. csődjével 

A HVG összeállításában olvasható, hogy a Green Holidays Kft. bedőlésével, a valós kárösszeg a becslések szerint 1,5-2 milliárd forint is lehet.

A magyar állammal szemben is élhetnek kártérítési igénnyel a Green Holidays károsultjai 

Dr. Cseszlai Ádám megosztotta a jogi hátterét a Green Holidays esetnek. Szerinte a magyar állammal szemben a kártérítési igény megalapozott. 

Green Holidays - visszatérítik a törökországi tartózkodás költségeit 

A Green Holidays bajba került utasai közül egyetlen vendégnek sem kell fizetnie vasárnaptól a szállásért, mindenki visszakapja a pénzét - közölte a csődöt jelentett magyar utazási iroda törökországi partnere, az Akdem Travel vezetője. 

Green Holidays - Szerdára minden utas hazaérkezik (FRISSÍTVE!) 

Kedden délután a Turkish Airlines járatával 194 utas érkezik haza Magyarországra a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasai közül, szerdán pedig három további charterjárattal mindenki hazatérhet - közölte Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője. 

A Green Holidays szerint a török partner a felelős a kialakult helyzetért 

A Green Holidays oldalán új közlemény olvasható, melyben a török partnert teszi felelőssé a kialakult helyzetért. A mai napon a kormányhivatal vizsgálatot is indított az utazási irodánál.

Green Holidays - megkezdődött az utasok kártalanítása 

Megkezdődött a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak kártalanítása - mondta Vereczki András, az Uniqa biztosító lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője. 

Nemsokára újraindul a Green Travel 

A Budapest Főváros Kormányhivatal nyilvántartásában már utazásszervezésre jogosult, bejegyzett utazási irodaként szerepel a Green Holidays Kft.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!