Új hídon át érkezhetünk a Deseda Arborétumba

Új hídon át érkezhetünk a Deseda Arborétumba 

Átadták Kaposvár határában a megújult gyalogos hidat, mely a parkerdőt és az arborétumot köti össze.
Rippl-Rónai fesztivál Kaposváron

Rippl-Rónai fesztivál Kaposváron 

Koncertekkel, képző- és táncművészeti programokkal várja a közönséget a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító, róla elnevezett összművészeti fesztivál, amelyet június 8 - 10. között tartanak a somogyi megyeszékhelyen.
A Dunántúlon is terjeszkedik a Hunguest

A Dunántúlon is terjeszkedik a Hunguest 

Az Opus Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels üzemelteti majd koncessziós szerződés keretében a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő új szállodát a somogyi megyeszékhelyen.

Elindul a MUISZ roadshow 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége országjáró rendezvény sorozatot indít, melynek első két állomása Győr és Kaposvár lesz. A programra várják a MUISZ tagok mellett, a nem MUISZ tag utazási irodákat is.
Hotel épül a kaposvári fürdő mellett

Hotel épül a kaposvári fürdő mellett 

Egy 120 szobás négycsillagos superior hotelhez keres tervezőt az önkormányzat.

Négycsillagos szálloda épül Kaposváron 

Az elmúlt tíz év alatt hatalmasat fejlődött a megyeszékhely turizmusa, de egy év alatt is szép fejlődést produkált. Ehhez kellettek az együttműködő szolgáltatók – hangzott el a szezonnyitó turisztikai konferencián pénteken.

Hogy megkönnyítse a fogyatékossággal élők életét 

A hollandiai Breda nyerte el az Európai Unió Access City-díját annak elismeréséül, hogy a fogyatékossággal élő polgárok számára hozzáférhetőbbé tette a várost. Kaposvár folyamatos fejlesztéseiért kapott elismerést - közölte az Európai Bizottság kedden.

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált Kaposváron 

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált: a megye borait népszerűsítő eseményre június 7. és 10. között várják az érdeklődőket Kaposváron.

Somogyi Borszemlét rendeznek Kaposváron 

Tizenhárom pincészet mutatkozik be az I. Somogyi Borszemlén, amelyet a megye borainak népszerűsítésére rendeznek kedden Kaposváron.
Újabb milliárdos kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt

Újabb milliárdos kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt 

Újabb milliárdos nagyságrendű kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt: a somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re - jelentette be a város polgármestere pénteken Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Magyarországon van a legszebb európai főtér 

A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe), az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át a szlovéniai díjkiosztón pénteken - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Somogy megye is kapott egy saját borfesztivált 

Először rendezik meg a Somogyi Borfesztivált, a Somogy megye borait népszerűsítő eseményre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron.

Közönségdíjjal bővül a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 

Április 10-én tartotta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Virágos Magyarország környezetszépítő verseny meghirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatóját a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen részt vett dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország Szervező Bizottságának elnöke is. A tájékoztatón bemutatkozott Tihany és Kaposvár is, akik idén hazánkat képviselik az európai versenyen.

Interaktív halászati kiállítás nyílik Kaposváron 

A kisszerszámos halászattal ismerteti meg az érdeklődőket a Rippl-Rónai Múzeum legújabb időszaki kiállítása, amely március 22-én nyílik a kaposvári Fekete István Látogatóközpontban.

Ilyen lett a felújított kaposvári vasútállomás 

Kaposváron – a műemlékvédelmi szempontok szerinti felújításnak köszönhetően – már eredeti szépségében pompázó pályaudvar fogadja a vasúton utazókat, a kaposváriakat, somogyiakat és a városba érkező sok ezernyi turistát, színházlátogatót.

Környezetbarát Kaposvár 

Kaposvár nyerte idén az E.ON Energy Globe Magyarország-díjat önkormányzat kategóriában - közölte a polgármesteri hivatal.

Vendégéjszakák: hat év alatt duplázott Kaposvár 

Dinamikusan fejlődik Kaposvár turizmusa, a városban eltöltött vendégéjszakák száma tavaly a duplája volt a 2010. évinek - mondta Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője.

Dinamikusan fejlődik Kaposvár turizmusa 

Dinamikusan fejlődik Kaposvár turizmusa, a városban eltöltött vendégéjszakák száma tavaly a duplája volt a 2010. évinek - mondta Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője csütörtökön Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Turisztikai fejlesztésekre is jut a 171 milliárdból Kaposváron 

Kaposvár 171,5 milliárd forintot költhet fejlesztéseire a következő három-három és fél évben - mondta a város polgármestere szerdán a somogyi megyeszékhelyen.

Tihany és Kaposvár lett idén a legvirágosabb 

285 település közül idén Tihany és Kaposvár nyerte a fődíjat a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, így ők képviselhetik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Magyar sikerek a máltai EDEN-konferencián 

A 11. EDEN (European Destinations of ExcelleNce) Hálózati Konferenciát 2016. október 26-án rendezték meg Máltán 18 ország részvételével. A projekt hazai lebonyolítója az indulás éve óta (2006) a Magyar Turizmus Zrt. és jogutódja a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az EDEN kezdeményezés céljai közé tartozik egy platform létrehozása a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható turizmus területén. A hálózat évente lehetőséget ad arra, hogy különböző témákban versenyeztessék meg a nyertes desztinációk legújabb innovatív fejlesztéseit. Idén három kategóriában hirdettek versenyt - tudtuk meg az MTÜ-től.

Híres emberek képeivel díszítik a kaposvári buszokat 

Kaposváron február 15-éig szavazhatnak az ott lakók, akik nem először teszik le a voksukat valami vagy valakik mellett.

Sorban állnak az emberek a kaposvári Tourinformnál 

Aki mostanában Kaposvárra látogat, és felkeresi a Tourinform irodát, meglepődik, hogy sorban állnak az ajtóban. Sok új program lehet, biztosan valami jót találtak megint ki – gondolhatnánk.

Kaposváron a turisztikai látványosságok 90 százaléka akadálymentes 

Különdíjat kapott Kaposvár az Európai Bizottság akadálymentes városokat elismerő, Access City elnevezésű versenyén - közölte kedden Kósa Ádám, az Európai Parlament (EP) egyik fideszes képviselője.- tudósít az MTI.

Az országban először indult elektromos bringarendszer Kaposváron 

Új, környezetkímélő és praktikus közlekedési eszközökkel gazdagodott Kaposvár: az országban elsőként elektromos kerékpárokat és rollereket lehet bérelni a város négy pontján kihelyezett dokkolókból.

Jelentősen nőtt a Kaposvárra látogató turisták száma 

Évről évre emelkedik a Kaposvárra érkező turisták száma, tavaly jelentősen, 35 százalékkal 65 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma - közölte Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője csütörtökön Kaposváron egy turisztikai konferencián.

Utazzon a Mikulással a kaposvári színházba! 

A MÁV-START a „Mikulás a vonaton” program keretében december 6-ára különleges utazást kínál. Aznap Szolnokról és Budapestről különvonattal utazhatnak az érdeklődők Kaposvárra, ahol megnézhetik a Légy jó mindhalálig című musicalt a Csiky Gergely Színházban. A gyerekeknek külön élményt jelent, hogy a vonaton a Mikulás is az utasokkal tart. A színház után a kaposvári adventi vásár is megtekinthető. Jelentkezni november 21-ig lehet az útra.

Csillagoségbolt Park és az élmények városa 

Az elmúlt esztendőben 32 százalékkal több turista kereste fel Kaposvárt, mint egy évvel korábban, s több mint 52.000 bejelentett vendégéjszakát töltöttek el a városban. Hogy mindez minek köszönhető? Erről győződhetett meg az a maroknyi újságíró, akik Somogyország fővárosának meghívására ellátogattak a városba.

Vízi játszótér és óriás akvárium Kaposváron 

Csaknem 700 millió forintból a nyárra megújul a Kaposvár melletti Deseda tó környéke.

Evezős turizmus fejlesztése a Deseda tavon 

A desedai csónakház felújításának és bővítésének lehetőségeiről folytatott megbeszéléseket csütörtökön Szita Károly,  Kaposvár polgármestere és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Ábrahám Attila.

Budapest és Kaposvár között fog járni a Rippl-Rónai IC 

2013. december 15-én Budapest és Kaposvár között új intercity járat indul „Rippl-Rónai IC” néven.

Török befektetőké a NABI buszgyár 

Elkelt a NABI (North American Bus Industries) Gyártó és Kereskedelmi Kft. kaposvári autóbuszgyára, az új tulajdonos, a török Telateks A.S. több mint 20 millió eurós fejlesztést és mintegy 200 ember foglalkoztatását tervezi a következő években.

Brüsszelben mutatkozott be az idei EDEN-nyertes 

2013. november 11-én ünnepélyes keretek között vehette át Brüsszelben a Kiváló Európai Desztinációknak járó elismerést az idei hazai nyertes, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Kaposvár barátságos, nyugodt és emberi léptékű város 

Tizenkilenc idegenforgalmi desztináció között Kaposvár és a Zselic térsége is megkapja idén a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést - közölte hétfőn az Európai Bizottság.

Megújulnak Kaposvár parkerdői 

Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők, ezek egyikét, az Európai Unió támogatásával 50 millió forintból megújult Gyertyánosi Parkerdőt pénteken adták át ünnepélyes keretek között. 

Elsősorban utazási irodáknak ajánlják a Compactót 

Elkészült a Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. által kifejlesztett 30 személyes midibusz, a Compacto, a prototípust szerdán mutatták be a cég kaposvári telephelyén.

Kaposvár: könnyű elérni, nehéz elhagyni 

A Magyar Turizmus Zrt. augusztus 14-15-re konferenciával egybekötött szakmai tanulmányutat szervez Kaposvárra, az idei „Kiváló Európai Desztinációk” magyarországi pályázatának győztes helyszínére.

Kaposvár és Zselic élhető hely a fogyatékkal élőknek 

Az EDEN „Kiváló Európai Desztinációk” idei magyarországi pályázatának győztese Kaposvár városa lett.  

Permakultúrás gazdálkodás és konyhakert a megújuló szennai skanzenben 

A Kaposvár melletti Szennán a Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben gőzerővel folynak a felújítási munkálatok, hogy korszerű, minden igényt kielégítő infrastruktúrával fogadják vendégeket.

Kaposvár lett az idei EDEN nyertes 

Május 9-én tartották az idei EDEN "Kiváló Európai Desztinációk" projekt hazai megmérettetésének utolsó körét, amelyben az öt pályázó a zsűri előtt mutatta be prezentációját. 

Adventi programok Kaposváron 

Advent idején az eddigi leggazdagabb, több mint félszáz kulturális rendezvényből álló program várja a kaposváriakat az ünnepi díszbe "öltöztetett" belvárosban.

Hét kilométernyi kerékpárút Kaposvár belvárosában 

Kaposvár önkormányzata összességében hét kilométer utat jelöl ki kerékpárosoknak a belvárosban uniós támogatással - jelentette be a város fideszes polgármestere szerdán egy jelzéssel már ellátott helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Virágfürdő: télen is használható lesz az élményfürdő kinti medencéje 

Ellentétben a tavalyi évvel, idén egész télen lehetővé válik a fedett élményfürdőben a kinti medence használata, közölte a kaposvári Virágfürdő. 

Kerékpárút épül a Deseda-tó körül 

Egy nagyszabású turisztikai fejlesztés keretében kerékpárutat is építene a Deseda-tó körül Kaposvár önkormányzata; az ehhez szükséges kétszázmillió forintra pályázatot nyújtanak be. Erről a közgyűlés hétfő esti, rendkívüli ülésén döntöttek.

Városnéző kisvonat közlekedik Kaposváron 

Városnéző kisvonat közlekedik szerdától Kaposváron, amivel kényelmesebben jutnak el a kaposváriak és a turisták a városhoz közeli Deseda-tóhoz, Rippl-Rónai József festőművész egykori lakóhelyéhez, a Róma-villához, az uszodához, illetve a Virágfürdőbe. A gumikerekes kisvonat szerdai első útján egy óvodáscsoportot vitt végig a három útvonal egyikén.

Ökoturisztikai fejlesztés a Deseda-tónál 

Félmilliárd forintból - 341 millió forint európai uniós támogatással - hidak, ökoturisztikai útvonal, kilátó, látogatóközpont és esőbeálló épül a Desedán, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál - ismertette a fejlesztési terveket Szita Károly Kaposvár polgármestere (Fidesz) hétfőn a helyszínen sajtótájékoztatón.

Megújult a Hotel Dorottya 

A Hotel Dorottya Kaposvár egyik legpatinásabb épületében, az 1911-ben épült és frissen felújított szecessziós műemlékházban várja kedves vendégeit.

Kaposváron szárnyal a szállodaipar 

47 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Kaposváron - közölte pénteken a kaposvári önkormányzat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!