Sorban állnak az emberek a kaposvári Tourinformnál

Aki mostanában Kaposvárra látogat, és felkeresi a Tourinform irodát, meglepődik, hogy sorban állnak az ajtóban. Sok új program lehet, biztosan valami jót találtak megint ki – gondolhatnánk.

Máyerné Bocska Ágnes, az iroda vezetője elmondta, valóban sok új programot kínálnak, de az érdeklődést most a népszerű „lokálpatrióta” Kaposvár Kártya kiváltása okozza. A kártyarendszert modernizálták, és így valamennyi Kaposvár Kártyát vadonatújra cserélik a Tourinform Irodában. A régi típusú – fényképes – Kaposvár Kártyák 2016. január 31-ig használhatók.

Az igazolványok nemcsak külsejükben mások – fénykép nélküliek és rejtett NFC chipesek –, de technikailag is fejlettebbek, amelyek elkészítésére sem kell már heteket várni, hiszen helyben kerülnek ki a nyomtatóból. Teljes áron 635 Ft-ba, 14 év alatt és nyugdíjasok részére 320 Ft-ba kerül az érvényesítés. Családtagok egymás kártyáit is érvényesíthetik, nem kell mindenkinek sorban állni az irodánál.

A statisztika szerint 2014-ben 22.877 kártyatulajdonos volt, ők 83.000 alkalommal használták, éltek a kedvezményekkel, ami annyit jelent, hogy több mint 33 millió forint maradt a kaposváriak zsebében. A kedvezmények bővítésével ez az összeg idén 40 millió forint is lehet.

Tavaly, amikor a kártya 10 éves születésnapját ünnepelte, Szita Károly polgármester bejelentette, hogy az országban az első és legsikeresebb településkártya az évforduló alkalmából megújul és több kedvezménnyel bővül. Többek között a desedai kishajó, a múzeum, a könyvtár, a színház, a mozi és a parkolás szolgáltatásait is olcsóbban vehetik igénybe a kártyatulajdonosok. Továbbra is az állandó kaposvári lakcímmel rendelkező emberek és a Kaposváron tanuló középiskolások és egyetemisták használhatják.

Néhány a kedvezmények köréből: Fekete István Látogatóközpont, desedai kishajó, biciklikölcsönzés, a Rippl-Rónai megyei múzeum, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, a Kaposfest, Színház jegyvásárlás, Szivárvány mozi és a 3000 Ft-os parkoló kártyából is kedvezményt kapnak a kártya tulajdonosai.

A Kaposvári Tekergő névre keresztelt közbringarendszert is használhatják. Nemcsak a kaposváriakra, de a turistákra is gondolta. A közösségi kerékpáros rendszerhez, turisták számára ajánlható kártyatípus is elérhető a Tourinform Irodában és a Fekete István Látogatóközpontnál.

Az irodánál várhatóan még tovább fog tartani a roham, mert eddig a több mint 22 ezer tulajdonos közül mintegy a fele újította meg a Kaposvár kártyát, és a kedvezmények bővítése miatt a tavalyinál nagyobb érdeklődésre számítanak.

Máyerné Bocska Ágnes, aki a Kaposvári Városszépítő Egyesület elnöke is, azt is elmondta, hogy egyre több fesztivált rendeznek a városban, amelyen a kerekes székesek hosszabb ideig is részt vehetnek, mert az iroda akadálymentes toalettjét már igénybe tudják venni. Újdonságként említette, hogy a Desedán jövőre horgász VB-t rendeznek, és hogy idén júniusban szecessziós konferenciát szerveznek Kaposváron, abban a városban ahol a legtöbb, 280 szecessziós épület van.


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.