Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált Kaposváron

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált: a megye borait népszerűsítő eseményre június 7. és 10. között várják az érdeklődőket Kaposváron.

A szervezők tájékoztatása szerint idén már 19 dél-balatoni pincészet legkiválóbb borait kóstolhatják az érdeklődők. A fesztivál hivatalos, június 8-i nyitónapját megelőző esten borvacsorákat tartanak, így már aznap megjelennek a borászok somogyi megyeszékhelyen. A szervezők ebben az évben is széles gasztronómiai kínálattal készülnek: őstermelők hozzák el termékeiket és somogyi sonka- és sajtínyencségeket is kóstolhatnak az érdeklődők. Emellett somogyi pálinkakülönlegességekkel és a megye iparművészeivel és kézműveseivel is találkozhatnak a kaposvári Vigasságok terére ellátogatók.

Mint kiemelték, a rendezvényen Steve Hackett, a Genesis együttes gitárosa ad koncertet. A közönség szórakoztatásáról mások mellett még Szulák Andrea, az R-Go és Keresztes Ildikó, valamint a somogyi fiatalokból álló Z-Generáció gondoskodik.

A Somogy Megyei Önkormányzat idén a fesztivál keretében rendezi meg zártkörű 20. jubileumi borversenyét június 7-én. A megmérettetésen szakértőkből álló zsűri dönt arról, hogy melyik bor képviselheti majd a következő egy évben a megyét a rangos hazai és nemzetközi eseményeken. A borversenyre valamennyi somogyi hegyközségből várják a borászatok nevezését, olyan 2015, 2016 vagy 2017-es évjáratú, palackozott vagy palackozásra alkalmas hordóban tárolt, forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borokat, amelyeket hegyközségi szinten már minősítettek.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.