Nincs elég üzemanyag a reptéren, járatok késve indulnak emiatt

Nincs elég üzemanyag a reptéren, járatok késve indulnak emiatt 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol, de a cég szóvivője szerint a kerozinhiányról nem ők tehetnek.
Fenntartható kerozint használ az Air France-KLM

Fenntartható kerozint használ az Air France-KLM 

Az Air France-KLM Csoport 2030-ra kerozinigényének 10 százalékát fenntartható forrásból származó üzemanyaggal (SAF) elégíti ki, ennek elérése érdekében két kötelező érvényű szerződést írta alá a Neste és DG Fuels vállalatokkal, amelyek 1,6 millió tonna üzemanyagot szállítanak a légitársasági csoportnak.
Elérte az utazási irodákat a forint mélyrepülése és a kerozin árának megduplázódása

Elérte az utazási irodákat a forint mélyrepülése és a kerozin árának megduplázódása 

Emiatt szerződésmódosításokra kényszerül jónéhány iroda, ami a Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint szükségszerű lépés az adott helyzetben, aminek nincs köze a légitársaságokat is érintő kormányzati különadóhoz.
Air France járat 30 százalékban "zöld" kerozinnal

Air France járat 30 százalékban "zöld" kerozinnal 

Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Jöhet a fenntartható kerozin

Jöhet a fenntartható kerozin 

Holland-svéd együttműködésben kutatják a fenntartható kerozin gyártási lehetőségeit.

Használt sütőolajjal (is) megy az Air France-KLM tengerentúli járata 

Az Air France-KLM, a Total, a francia repülőtereket üzemeltető Groupe ADP, valamint az Airbus együttműködésének köszönhetően felszállhatott az első olyan hosszútávú járatot teljesítő repülőgép, amelybe fenntartható forrásból származó, francia gyártású kerozint is töltöttek. Az AF 342-es járat Párizs – Charles de Gaulle 2E termináljáról indult el és Montrealba közlekedett.
Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt

Tanárok perlik a légitársaságot az iskolára ürített üzemanyag miatt 

Négy kaliforniai tanár beperelte a Delta Air Linest, aminek az egyik utasszállítója a Los Angeles-i reptérre visszafordulva üzemanyagtól szabadult meg, és ezt épp egy iskola fölött tette meg.
A kifutópályára ömlött kerozin nem ér!

A kifutópályára ömlött kerozin nem ér! 

Nem kötelesek a légitársaságok kártérítést fizetni az utasoknak hosszú késés esetén sem, amennyiben azt egy másik repülőgépből a kifutópályára ömlött üzemanyag okozza - mondta ki szerdán az Európai Bíróság.

Az üzemanyagár emelkedése elől nincs menekvés 

A Lufthansa-vezér Carsten Spohr nem tartja kizártnak, hogy a légitársaság tovább emeli viteldíjai árát a kerozin árának növekedése miatt - borzolta a kedélyeket az AIRportal.hu.

Jóval halkabbak és kisebb fogyasztásúak lehetnek a jövő repülőgépei 

A NASA legújabb kutatásának eredményei szerint az új technológiákkal a mai felére csökkenthető a repülőgépek kerozinfogyasztása, 75 százalékkal mérséklődhet a károsanyag-kibocsátás és nyolcadára a zajszennyezés.

Biokerozin algából 

Melegvízben élő algákból állítanak elő biokerozint egy müncheni telepen. Az újítás forradalmasíthatja a repülést. 

Olcsó kerozin, fapadosodás, közel-keleti mumusok 

2015 minden idők egyik legnyereségesebb éve lehet a légitársaságok számára. A kerozin azonban nem lesz mindig ilyen olcsó, ezért érdemes lenne több figyelmet fordítani olyan strukturális problémákra, mint a széttöredezett európai légi irányítás vagy a károsanyag-kibocsátás kérdése. Európai légitársaságok döntéshozói, régiós repterek vezetői és más légügyi szakemberei találkoztak szeptember elején Budapesten, a CEE Aviation konferencián.

Sütőolajjal próbálkozik az Airbus 

Hosszú távú járatokon tesztel alternatív üzemanyagot az Airbus repülőgépgyártó cég.

Elkerülhetetlen a kerozin pótdíj 

Kénytelenek bevezetni a kiutaztatók a nyári charter szezonra a kerozin pótdíjat az üzemanyag árának jelentős emelkedése miatt. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!