Átadta éves szakmai díjait a MABEUSZ

Átadta éves szakmai díjait Continental Hotelben a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ). A legjobb szálloda a  Hilton Hotel Budapest lett, míg az év beutaztatójának Réfi-Oszkó Dorottyát választották meg.

A szervezet, immár hagyományos módon, éves tag-és közgyűlésén adta át a rangos elismeréseket. A szervezet alelnöke, Kálmán István és a programnak helyet adó ház igazgatója, Géher Zoltán köszöntője után a legjobb szállodaként a Hilton Hotel Budapestet díjazták, az elismerést Peter Knoll szállodaigazgató vette át.

A MABEUSZ az év éttermének a Múzeum Kávéházat választotta, Budai Zoltán, az egység vezetője az átvételkor azt hangsúlyozta, hogy rendkívül jó évet zártak 2019-ben.

Az Innovációs díjat egy elektromos rollereket biztosító társaság, a Monster Roller kapta, amely a méltatás szerint rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében.

Az év beutaztatójának ebben az évben a Mabeusz Réfi-Oszkó Dorottyát, a Microcosmos társtulajdonosát választották meg, az év partnere pedig a BFTK turisztikai divízójának vezetője, Pap Mária lett.

Az ünnepi közgyűlésre ugyan hivatalos volt Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese, de ő a rendezvényen egy siófoki program miatt nem jelenhetett meg. Levelét Fekete Magdolna, az MTÜ megbízott igazgatója olvasta fel. Ennek lényege, hogy az MTÜ szerint tartalmas, és sikeres évet zárt a turizmus, és céljaikat a szervezet nem tudta volna elérni a MABEUSZ segítségével, amely az egyik legfontosabb partnere az ügynökségnek.

 

I

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.