Esztergomban hatcsillagos hotel épülhet 

Az esztergomi Prímás-szigeten kapna helyet Magyarország elsõ hatcsillagos szállodája.

Új Sous Chef a Gresham-palotában  

Április elejétõl Roberto Cannata a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új Executive Sous Chef-je. A milánói születésû Roberto Olaszországban kezdte szakmai pályafutását, ahol a Como-i Szakiskolában, majd a milánói „Carlo Porta” Iskolában szerzett diplomát.

Három érem a Törleynek  

Franciaország idén április 12-én, immáron 32. alkalommal rendezték meg a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyt, amelyre a világ 35 országából, több mint ötezer bort neveztek.

Negyedik pincérfutó verseny a Belvárosban 

A Le Meridien Budapest szállodában a Francia Hetek keretében negyedszerre rendezik meg az elõzõ években nagy sikert aratott pincérfutó versenyt. A futóverseny ötlete a szálloda korábbi francia éttermi igazgatójától származik, Franciaországban ugyanis hagyományai vannak a pincérfutó versenyeknek.

Hoventa Sovata  

Immár negyedik alkalommal invitálnak a szervezõk minden érdeklõdõt a május 17-18-án a Székelyföld szívében, Szovátán megrendezésre kerülõ HOVENTA Vendéglátóipari Szakkiállítása.

Felmérés a budapesti szállodákról  

A Magyar Turizmus Zrt. közremûködésével április 21. és 28. között a www.easyvoyage.fr turisztikai portál két kollégája helyszíni felmérést készített azokról a budapesti szállodákról, amelyeket a francia utazási irodák ajánlataikban szerepeltetnek.

Új szalvéta a TORK-tól  

A TORK formabontóan új szalvétával állt elõ, amelynek segítségével gyorsabbá tehetõ a terítés, hiszen a szalvéta kihelyezése, hajtogatása és az evõeszközök szervírozása egy lépésbe tömörül.A szalvétán speciális hajtogatásának köszönhetõen egy „zseb” keletkezik, amibe az evõeszközök könnyen belehelyezhetõk.

A világ 65 legjobb új szállodája között a Lánchíd 19  

A tavaly augusztusban nyílt négycsillagos Lánchíd 19 design hotel három hazai díj után külföldi szakmai elismerésben is részesült. A szállodát az egyik legtekintélyesebb angol nyelvû utazási magazin, a Condé Nast Traveller beválasztotta a világ 65 legjobb új szállodája közé.  

Új termékmenedzser az MT Zrt.-nél  

Május végétõl Kiss Dóra tölti be a Magyar Turizmus Zrt. termékmenedzseri pozícióját.

Üzleti bár nyílt a Ramada Plaza Budapestben 

A közelmúltban átadták a Ramada Plaza Budapest „The River Bar” nevû lobby bárját.

Csapnagymester 

A Carlsberg sörkonszern forradalmian új csapolóval állt elõ Draught Master néven.

Velence Resort & Spa 

Jakab Gábor lett a Velencén épülõ négycsillagos Velence Resort & Spa szálloda igazgatója.

Hotel csak nõknek  

Szaúd-Arábia fõvárosába, Rijádban megnyílt az elsõ csak nõi vendégeket fogadó szálloda.

Torkos magyarok 

Idén a tavalyihoz képest másfélszer több, azaz 1100 étterem vett részt a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló Torkos Csütörtök akcióban.

Reneszánsz ételek - ételek reneszánsza 

Május 4-ig tekinthetõ meg a Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza címû idõszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, amelynek célja, hogy bemutassa a gasztronómiai kultúra újjászületését.

A Lifestylehotels tagja lett a Lánchíd 19 

A négycsillagos Lánchíd 19 design hotel csatlakozott a Lifestylehotels szövetséghez.

Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat 

Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.

Vonyarcvashegyi felújítás 

Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.

Tovább szépül a Hotel Helia 

A 2007. decemberi felújítási munkálatok során befejezõdött a Danubius Health Spa Resort Helia Conference Hotel elsõ emeleti szobáinak felújítása.

Gyógyvíz a Birdlandban 

A Nyugat-Magyarország szívében található Radisson SAS Birdland Resort & Spa kútjának 718 méteres mélységbõl feltörõ vizét – a hatósági vizsgálatokat követõen – gyógyvízzé nyilvánították.

Tészta Szerda áprilisban 

Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.

Növekvõ budapesti hotelkínálat 

Legalább nyolc-tíz négycsillagos szálloda épül a következõ másfél-két évben Budapesten és ugyanennyi vidéken.

Szentkirályi kristályban 

A Swarovski-kristályokkal kirakott palackot eredetileg karácsonyi ajándéknak szánták a Szentkirályi Ásványvíz Kft. kiemelt partnereinek.

Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat 

Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.

Új vezetõ a Rogner élén 

A hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodát 2007. decemberétõl Hannes Czeitschner igazgatja a Rogner család ausztriai wellness-szállodájának, a Hundertwasser által épített Rogner Bad Blumaunak vezetõi feladatainak ellátásával együtt.

Csokival a Szaharán át 

A bioüzemanyag elõnyére kívánta felhívni az emberek figyelmét a brit Andy Pag és John Grimshaw, akik november végén csokoládéból elõállított üzemanyaggal hajtott autóval indultak el 7000 kilométeres útjukra.

Elismerés Betegh Sándornak 

A 2007-es Spa&Wellness kiállításon Nicu Radulescu, a Román Gyógyturizmus Munkáltatói Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át a szövetség kitüntetését a „Romániai gyógyturizmus támogatásáért” Betegh Sándornak, a Danubius Hotels Nyrt. volt vezérigazgatójának.

Aki számít, jelen volt 

Aki számít, jelen volt
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!