Spa cikkek
Esztergomban hatcsillagos hotel épülhet
Az esztergomi Prímás-szigeten kapna helyet Magyarország elsõ hatcsillagos szállodája.
Új Sous Chef a Gresham-palotában
Április elejétõl Roberto Cannata a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új Executive Sous Chef-je. A milánói születésû Roberto Olaszországban kezdte szakmai pályafutását, ahol a Como-i Szakiskolában, majd a milánói „Carlo Porta” Iskolában szerzett diplomát.
Három érem a Törleynek
Franciaország idén április 12-én, immáron 32. alkalommal rendezték meg a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyt, amelyre a világ 35 országából, több mint ötezer bort neveztek.
Negyedik pincérfutó verseny a Belvárosban
A Le Meridien Budapest szállodában a Francia Hetek keretében negyedszerre rendezik meg az elõzõ években nagy sikert aratott pincérfutó versenyt. A futóverseny ötlete a szálloda korábbi francia éttermi igazgatójától származik, Franciaországban ugyanis hagyományai vannak a pincérfutó versenyeknek.
Hoventa Sovata
Immár negyedik alkalommal invitálnak a szervezõk minden érdeklõdõt a május 17-18-án a Székelyföld szívében, Szovátán megrendezésre kerülõ HOVENTA Vendéglátóipari Szakkiállítása.
Felmérés a budapesti szállodákról
A Magyar Turizmus Zrt. közremûködésével április 21. és 28. között a www.easyvoyage.fr turisztikai portál két kollégája helyszíni felmérést készített azokról a budapesti szállodákról, amelyeket a francia utazási irodák ajánlataikban szerepeltetnek.
Új szalvéta a TORK-tól
A TORK formabontóan új szalvétával állt elõ, amelynek segítségével gyorsabbá tehetõ a terítés, hiszen a szalvéta kihelyezése, hajtogatása és az evõeszközök szervírozása egy lépésbe tömörül.A szalvétán speciális hajtogatásának köszönhetõen egy „zseb” keletkezik, amibe az evõeszközök könnyen belehelyezhetõk.
A világ 65 legjobb új szállodája között a Lánchíd 19
A tavaly augusztusban nyílt négycsillagos Lánchíd 19 design hotel három hazai díj után külföldi szakmai elismerésben is részesült. A szállodát az egyik legtekintélyesebb angol nyelvû utazási magazin, a Condé Nast Traveller beválasztotta a világ 65 legjobb új szállodája közé.
Új termékmenedzser az MT Zrt.-nél
Május végétõl Kiss Dóra tölti be a Magyar Turizmus Zrt. termékmenedzseri pozícióját.
Üzleti bár nyílt a Ramada Plaza Budapestben
A közelmúltban átadták a Ramada Plaza Budapest „The River Bar” nevû lobby bárját.
Csapnagymester
A Carlsberg sörkonszern forradalmian új csapolóval állt elõ Draught Master néven.
Velence Resort & Spa
Jakab Gábor lett a Velencén épülõ négycsillagos Velence Resort & Spa szálloda igazgatója.
Hotel csak nõknek
Szaúd-Arábia fõvárosába, Rijádban megnyílt az elsõ csak nõi vendégeket fogadó szálloda.
Torkos magyarok
Idén a tavalyihoz képest másfélszer több, azaz 1100 étterem vett részt a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló Torkos Csütörtök akcióban.
Reneszánsz ételek - ételek reneszánsza
Május 4-ig tekinthetõ meg a Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza címû idõszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, amelynek célja, hogy bemutassa a gasztronómiai kultúra újjászületését.
A Lifestylehotels tagja lett a Lánchíd 19
A négycsillagos Lánchíd 19 design hotel csatlakozott a Lifestylehotels szövetséghez.
Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat
Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.
Vonyarcvashegyi felújítás
Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.
Tovább szépül a Hotel Helia
A 2007. decemberi felújítási munkálatok során befejezõdött a Danubius Health Spa Resort Helia Conference Hotel elsõ emeleti szobáinak felújítása.
Gyógyvíz a Birdlandban
A Nyugat-Magyarország szívében található Radisson SAS Birdland Resort & Spa kútjának 718 méteres mélységbõl feltörõ vizét – a hatósági vizsgálatokat követõen – gyógyvízzé nyilvánították.
Tészta Szerda áprilisban
Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.
Növekvõ budapesti hotelkínálat
Legalább nyolc-tíz négycsillagos szálloda épül a következõ másfél-két évben Budapesten és ugyanennyi vidéken.
Szentkirályi kristályban
A Swarovski-kristályokkal kirakott palackot eredetileg karácsonyi ajándéknak szánták a Szentkirályi Ásványvíz Kft. kiemelt partnereinek.
Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat
Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.
Új vezetõ a Rogner élén
A hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodát 2007. decemberétõl Hannes Czeitschner igazgatja a Rogner család ausztriai wellness-szállodájának, a Hundertwasser által épített Rogner Bad Blumaunak vezetõi feladatainak ellátásával együtt.
Csokival a Szaharán át
A bioüzemanyag elõnyére kívánta felhívni az emberek figyelmét a brit Andy Pag és John Grimshaw, akik november végén csokoládéból elõállított üzemanyaggal hajtott autóval indultak el 7000 kilométeres útjukra.
Elismerés Betegh Sándornak
A 2007-es Spa&Wellness kiállításon Nicu Radulescu, a Román Gyógyturizmus Munkáltatói Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át a szövetség kitüntetését a „Romániai gyógyturizmus támogatásáért” Betegh Sándornak, a Danubius Hotels Nyrt. volt vezérigazgatójának.
Aki számít, jelen volt
Aki számít, jelen volt