Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

A Kreinbacher Birtok Brut Classic Magnum 2019 pezsgője platinaérmet, Prestige Brut tételük pedig – a tavalyi sikerét megismételve – újra aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legtekintélyesebb és legbefolyásosabb bor- és pezsgőversenyét, a Decanter World Wine Awards-ot, amelyen először szerepeltek nem Champagne-ból származó magnum pezsgők is. Június 18-án hirdették ki a Decanter World Wine Awards (DWWA), a világ legnagyobb borversenyének eredményeit. Ebben az évben 57 országból neveztek tételeket, amelyek elbírálására közel 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 72 Master of Wine és 22 Master Sommelier.

Kreinbacher Prestige Brut
Kreinbacher Prestige Brut
Fotó: Kreinbacher Birtok

A neves szakértőkből álló zsűri összesen 3 platina-, 16 arany-, 63 ezüst- és 70 bronzérmet osztott ki a hazánkból érkező tételek között. Platinaérmet kapott a Béres Borbirtok 2017-es 6 puttonyos Aszúja, a Grand Tokaj 2013-as Amphora Eszenciája és a Kreinbacher Birtok Brut Classic Magnum 2019 pezsgője.

A rendkívül szigorú szabályok szerint folyó zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platina díjjal az aranyérmeseket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97-100 pont).

Mint a pincészetnek hozzánk eljuttatott közleményéből kiderül,

idén változott a DWWA versenykiírása, és lehetővé vált, hogy ne csak Champagne-ból származó pezsgőkből lehessen magnum palackot nevezni a versenyre. A Brut Classic Magnum 2019 rögtön platinaérmet hozott, azaz a versenyen adott legmagasabb pontszámot, 97 pontot elérve a világ 137 legjobbja közé választották.

Emellett a Prestige Brut – a tavalyi eredményét megismételve – ismét aranyérmet kapott, bizonyítva ezzel folyamatos kiemelkedő minőségét.

 


Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.