Spa cikkek
Borkulturális turisztikai központ nyílik az esztergomi Bazilika alatt
2008. augusztusában írták alá azt a támogatói szerződést, mely biztosítja, hogy pályázati forrásból, az KDRFÜ támogatásával elkezdődhet az esztergomi Bazilika főszékesegyház épületegyütteséhez közvetlenül kapcsolódó Sötétkapu és az annak két oldalán húzódó, 3700 négyzetmétert meghaladó kiterjedésű pincerendszer állagromlásának megállítása, és a tartós állagmegóvás eszközeinek megteremtése.
Tóth Judit csatlakozott a Mellow Mood Grouphoz
A Mellow Mood szállodacsoport marketingigazgatói posztját a jövőben Tóth Judit tölti be, aki távozó elődjétől, Bata Ágnestől veszi át a feladatokat.
Kávéscsésze a filmrendezőtől
Ősszel már nálunk, Magyarországon is megjelenik az illy Art Collection limitált kiszerelésű dekorált kávéscsésze kollekciójának legújabb darabja, amelyet Pedro Almodovar tervezett.
Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus
A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.
Aranyérmet hozott az Anna Grand sous chef-je
Szíjártó Balázs, a balatonfüredi Anna Grand Hotel**** Wine&Vital Sous Chef-je aranyérmet szerzett a debreceni Gál Sándor híres mesterszakács emlékére rendezett országos hidegkonyhai versenyen.
II. andalúz séfkurzust tartottak Budapesten
Enrique Sanchez és David Miralles spanyol sztárséfek megtartották a II. andalúz séfkurzust, és egy érdekes főzőbemutatót is a sajtó képviselőinek.
Megnyílt Zsámbékon az Espa Bio & Art Hotel
A Zsámbéki-medence új lakót kapott – közelében nőtt ki különben a földből Telkin a sporthotel, és szintén ugyanennek a területnek a lakója a jövő héten nyíló Hotel Abacus –: a négycsillagos Espa Bio & Art Hotelt Zsámbék határában, amelyet június 11-én avattak fel, bár az épület már május 15-től fogadja vendégeit – preopening formájában.
Svájc, a sziklapucolók hazája
A svájci humor nem közismert, most azonban tanúbizonyságát adták annak, hogy van, méghozzá nagyon jó. Hiszen maga az országot külföldön promotáló Schweiz Tourismus tett fel a világhálóra egy olyan filmet, amelyben „sziklapucolók” tisztítanak meg a Matterhornon egy olyan kiszögellést, amelyen madárpiszok telepedett meg.
Megnyílt Európa legdrágább luxushotele
Megnyitotta Európa legdrágább szállodáját, a Mardan Palace-t szombaton Telman Iszmailov orosz milliárdos a törökországi Antalyában.
Elégedettek az európai üdülőjog-tulajdonosok
A másfél millió európai üdülőjog-tulajdonos túlnyomó többsége (87%) elégedett üdüléseivel, és több mint háromnegyedük a timeshare-szállást jobbnak tartja bármilyen más önellátó üdülési formánál. Az üdülőjog-tulajdont vásárlók számára a szállás minősége a legfontosabb döntési szempont - derül ki, az Üdülőfejlesztési Szervezet (RDO) megbízásából a Christel DeHaan Tourism and Travel Research Institute által készített kutatásból.
500 szobával bővül idén a budapesti szálláshelykapacitás?
A válság ellenére 2009-ben is nyílnak felsőkategóriás szállodák Budapesten a los angeles-i székhelyű CB Richard Ellis ingatlan-tanácsadó szállodai divíziójának illetékesei szerint. Martin Thom a cég közép-kelet-európai igazgatóhelyettese a CBRE budapesti képviseletén tartott sajtótájékoztatón ismertette cége számára készített hotelpiaci elemzését, illetve a fejlődés várható irányait.
Elvitte a berendezést a VÉSZ egy hévízi hotelből
110-120 emberrel vonult ki a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) kedden a hévízi Spa & Wellness Hotel Fit****-hez, és a szobák csaknem feléből leszereltek és elvittek berendezési tárgyakat a hotel tartozására hivatkozva.
Hamarosan új Kempinski nyílik a Magas-Tátrában
Szlovákia első ötcsillagos boutique hotelje, a Grand Hotel Kempinski megnyitását szeptemberre tervezik, a soft opening időszak viszont már javában tart. Ennek értelmében május 7 – június 30. között az egyágyas szobákat 160 euróért, a kétágyasokat 180 euróért kínálják adókkal, reggelivel együtt.
Személyi változás a Le Meridien F&B területén
Badr Bennis, a Le Meridien F&B managere két év után elhagyja Budapestet, és a Starwood-lánc egyik spanyolországi szállodájában folytatja felfelé ívelő pályafutását.
Spárga Brinkmann doktoréktól
A nyolcvanas évek kedvenc tévésorozata volt egész Európában a Fekete-erdő Klinika, Brinkmann doktorék háza, és pont ez az a hely – a Duna eredetének vidéke -, amelyik az egyik legízletesebb spárgatermelő terület egész Németországban.
A Tapería de Sergio és az Artesano spanyol étterem mostantól egy
Egybeolvad az ex-Tapería de Sergio és az Artesano spanyol étterem Budapesten. Az új helyet ezen túl "Artesano Spanyol Tapas Bár és Étterem"-nek hívják, és helyileg az Ó utcában üzemel tovább.
Már mobilon is elérhető a Michelin étteremkalauz
Az iPhone-tulajdonosok a múlt héttől kezdődően megvásárolhatják az Apple internetes üzlethálózatán keresztül a városokra szabott Michelin guide-ot: városonként 6,99 dollárért (azaz kb. 1500 forintért).
Bankok találkozója Szovátán
Május 25-én a négycsillagos Danubius Healt Spa Resort Szovata Hotel és Konferenciaközpontban tartják a Nemzetközi Tőkeexport Konferenciát, ahol a tavalyi román-magyar, kétoldalú rendezvényt ezúttal már kiszélesítik más közép-kelet európai térség résztvevő országaira is.
Spanyol ezüst a Szent István Korona Irsai Olivérének
A Szent Korona Pincészet Kft. terméke idén is bizonyított a Concours Mondial de Bruxelles borversenyen!
Három Hunguest szálloda is megújul az észak-magyarországi régióban
Az Észak-Magyarországi Régió HUNGUEST HOTELS szállodáinak közel 1 milliárd forintos fejlesztéséről írtak alá támogatási szerződést április 29-én Egerben.
Megvannak a legújabb zöld szállodák
A Magyar Szállodaszövetség múlt héten tartott tavaszi tagértekezletén kihirdette a "Zöld Szálloda 2009-2010" pályázat eredményeit.
Új wellness-részleggel bővült a hévízi Erzsébet Hotel***+ (Rudolf SPA Hotels)
Az idei szezonra wellness–részleggel bővült a Rudolf SPA Hotels hévízi Erzsébet Hotele.
Augusztusban nyit a négycsillagos Expo Congress Hotel
A Mellow Mood Group legújabb tagja, a "Congress Hotels" brandet erősítő négycsillagos Expo Congress Hotel augusztusban nyílik.
Éremeső a Gundel Károly TISZK diákjainak
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében április 22-24. között a Hungexpon megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében, a turizmushoz kötődő cukrász és pincér szakmákban a Gundel Károly Térségi Integrált Szakképző Központ tanulói hozták el a legtöbb díjat.
Új luxushotelek Horvátországban
Dubrovnikban több felső kategóriás hotel is nyílik az idén.
Kolozsváron négy ötcsillagos szálloda épül a következő években
Úgy tűnik nem rettenti vissza a válság a beruházókat az erdélyi városban: a 15 százalékos visszaesésről szóló jóslatok ellenére is mintegy 4 hotelt fejlesztenek az ötcsillagos kategóriában a következő években.
Megvannak az idei év legjobb szállodái – Aranynap-díj 2008
Március 26-án immár negyedik alkalommal adják át az Aranynap-díjakat, idén hét kategóriában vehetik át a legjobb hazai konferencia és wellness szállodák az elismeréseket.
Paprikás csirke a Lánchíd tetején
Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg legendássá vált PAPRIKÁS CSIRKÉJÉT.
Magyar Gasztronómiai Hét és turisztikai kampány Madridban
Március 16-án a magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan Magyar Gasztronómiai Hét vette kezdetét Madridban a Hotel Intercontinentalban. A rendezvénysorozat március 22-ig tart és kulturális és idegenforgalmi promóciós események színesítik.
Már európai szinten vizsgázhatnak a magyar baristák
„Megszületett” hazánk első, nemzetközi szintű vizsgáztatásra is jogosult baristája. A hazai vendéglátó-ipari szakmának így lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi minősítésű szakembereiket Magyarországon képeztethessék ki.
A gasztrokommunikációs konferencia előadásai
Sokak kérésére elkezdjük közölni március 4-én tartott, "Túlélési stratégiák válság idejére" című gasztrokommunikációs konferenciánk előadásainak vázlatait.
No panic!
Pánik helyett tudatos fejlesztés kell! – hangsúlyozta Kricska István, a ClientFirst Consulting Kft. ügyvezetője a margitszigeti Danubius Health Spa-ban tartott és immár második alkalommal megrendezett Mystery Shopping Day 2009 című konferencián.
Szuperolcsón adja a szobáit a Sol Melia lánc
Még egy napig tart a spanyol Sol Melia szállodalánc szuperakciója: március 5. és 13. között 50 ezer hotelszobát kínálnak 21 eurós áron.
Az IHG megelőzte a Best Westernt Európában
A legnagyobb európai lánc az MKG Hospitality adatai szerint több, mint 18 százalékos piaci részesedésével az Accor marad. A második helyre az IHG került, a harmadikra pedig a Best Western.
Megnyílt a második ötcsillagos Hyatt Oroszországban
Jekatyerinburgban nyitotta meg második ötcsillagos szállodáját Oroszországban a Hyatt. Az első vendégeket márciusban fogadják.
Közel 1300 vendéglátóhelyen torkoskodhatunk féláron
Idén minden eddiginél több, 1294 vendéglátóhely csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Torkos Csütörtök akcióhoz.
Luxusszálloda fúrótoronyból
A texasi Morris Architects építészei a Mexikói-öböl négyezer olajfúrótornyának egyikét alakítják át olyan luxusszínvonalú üdülőhellyé, amely kizárólag megújuló energiaforrásokat használ fel.
Kreatív konyhatechnológia Budapesten
A nemrégiben alakult Magyar Bocuse d’Or Akadémia első nagyszabású rendezvényén Adam Melonas, a Terazza del Casino – Madrid kreatív konyhafőnöke mutatta be az általa „progresszív konyhaként” definiált főzési technológiákat.
Zöld szálloda-projektet indít az IH&RA
Az ENSZ is támogatja az európai uniós országok szállodaiparágának új projektjét, amelynek célja, hogy energiahatékony és megújuló energiákat alkalmazó megoldásokat kutassanak, fejlesszenek ki hotelek számára.
A Starbucks üzleteket zár be, a McDonald's terjeszkedik
Az USA-ban ezer embert elbocsájt az amerikai kávézólánc, a McDonald’s-nak viszont jól megy: állítólag 240 üzletet nyit és 12 ezer embernek ad majd munkát Európában.
Szállodaépítési láz Berlinben
A válságnak semmi nyoma: nyolc új szálloda nyílik az idei év első félévében a német fővárosban. A legtöbb közülük középső és felső kategóriás.
Kutatás a németek utazási szokásairól
Az előző évekhez hasonlóan 2009-ben is a stuttgarti CMT-n, Németország legnagyobb turisztikai közönségvásárán ismertette a FUR (Forschungsinstitut für Urlaub und Reisen) legfrissebb kutatásának eredményeit.
Ismeri Ön a Gerbeaud-nyelvet?
A Gerbeaud-ház másfél százados történetét bemutató album megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón többek közt megtudtuk, a békebeli időkben egy sajátos, titkos nyelvet használtak a Gerbeaud-kisasszonyok, vagyis a felszolgálók.
Az italválaszték csökkenését ajánlják az éttermeknek a szakmai szervezetek
A vendéglátók szakmai szervezetei azt javasolják az éttermek és a vendéglátóhelyek működtetőinek, hogy 50 százalékkal csökkentsék italválasztékukat egészen addig, amíg vissza nem vonják vagy nem módosítják a standolásra vonatkozó törvényt.
A világ legjobb golfhotelei
Az International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) kiadta az év legjobb golfhotelének járó díjat. Az európai nyertes a Le Meridien Dona Filipa & San Lorenzo Golf Coursez
Sztárszakács az állatvédők célkeresztjében
Állatvédők arra szólították fel Michael Caines angol sztárséfet, hogy devoni éttermeiben vegye le az étlapról a libamájat.
Tíz spa-trend a jövő évre
Hatodik alkalommal készített előrejelzésében tíz olyan trendet ismeretet a SpaFinder, amely meg fogja határozni a 2009-es és a következő néhány évet.
Fejleszt a Danubius Hotels Group
A közelmúlt eredményeiről és a szállodavállalat terveiről számolt be a Danubius Hotels Group képviselője a MUISZ közgyűlésén.