Spa cikkek
Európa legszebb szállodája
Harminckét szálloda nyerte el első körben a „Villegiature 2008” díjat és esélyes még arra, hogy megkapja az „Európa legszebb szállodája” címet.
Új marketing igazgató a Borsodi Sörgyárban
Szirbek András váltja Mészáros Zsoltot a Borsodi Sörgyár Zrt. marketing igazgatói székében. Mint mondta: „Azon leszek, hogy motivált csapatommal hosszú távú lendületet adjak a márkáknak és a Borsodi Sörgyár Zrt.-nek egyaránt.”
Új franchise-hálózatok jelennek meg a vendéglátásban
Érdeklődik a magyarországi franchise-lehetőségek iránt a Comess Group, amely többféle éttermével is megjelenne hazánkban. A Lizarran spanyol, a Cantina Mariachi mexikói, a Pasta City olasz, a Rock&Ribs pedig vadnyugati ételeket és hangulatot kínál.
Új spa-vezető a Birdland Resortban
Új spa-vezető a Birdland Resortban
Magyarországon is kapható a Häagen-Dazs
Már Magyarországon is kapható a legendás Häagen-Dazs fagylalt. A 24 ízből álló teljes palettához egyelőre az Aréna Plázában lévő saját üzletben, a tíz ízből álló szortimenthez pedig a nívósabb csemegeüzletekben és néhány áruházlánc üzleteiben lehet hozzájutni.
Nyári étlap a Páva étteremben
Nyári ízekkel várja a vendégeket a Páva étteremben Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest vezető séfje és Roberto Cannata, a Páva étterem séfje.
Új értékesítő csarnok nyílt a fővárosi Nagybani Piacon
A múlt héten ünnepélyes keretek között megnyitották a Budapesti Nagybani Piac közel ötezer négyzetméteres, új értékesítő csarnokát. Az egymilliárd forintos beruházás keretében megépült csarnokban 21 vállalkozás értékesíti termékeit.
Bővül a Completa termékcsalád
Kávé-krémtejjel bővíti portfólióját a Completa. Ezzel teljessé válik a cég professzionális kávé-krémesítő termékcsaládja, amely eddig a kávékrémporból, tejszínhab spray-ből és kávétejszínből állt.
Le Méridien reggelik
A megszokottól eltérő, váratlan, az érzékekre erősen hatni akaró – ezen jelzők jellemzik leginkább azt az újfajta reggelit, amelyet 2008 végéig az összes Le Méridien szállodában bevezetnek.
Fehér Liliom tanúsítvány a higiéniai ellenőrzésen megfelelt éttermeknek
Idén június közepe és szeptember vége között 110 önként jelentkező budapesti éttermet auditálnak a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara Közegészségügyi Felügyelő szakának kiválasztott diákjai.
Bővült az Erzsébet Park Hotel
Új szállodai szárnnyal – a Zsuzsanna szárnnyal –, összesen 99 szobával, bowlingpályával, biliárdteremmel, két wellness részleggel és kültéri medencével várja vendégeit a három csillagos parádfürdői Erzsébet Park Hotel.
A felelős alkoholfogyasztásért kampányol a Dreher
A felelős alkoholfogyasztásért indít kampányt a Dreher Sörgyárak Zrt. – jelentette be Agócs Mónika, a cég vállalati kapcsolatok vezetője. A mai naptól a nyomtatott sajtóban, később pedig online médiumokban megjelenő hirdetésekben Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok a saját tükörképével néz szembe. A „Te is lásd tisztán tetteid!” mottóval megjelenő kreatívok az egyéni felelősség kérdését helyezik a középpontba.
Éttermekkel, konferenciaközponttal és 60 szobával nyit a Velence Resort & Spa
Az idei év utolsó negyedévében nyílik meg - egyelőre éttermekkel, konferenciaközponttal és 60 vendégszobával - az első spa-, wellness- és konferenciaszálloda a Velencei-tó partján. A 6 milliárd forintos beruházást teljes mértékben önerőből és banki finanszírozásból valósítja meg a Metál Holding Zrt. tulajdonában lévő Velence Termal Kft.
Kempinski - elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat
A közelmúltban új díjjal gazdagodott a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, ugyanis Magyarországon elsőként elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat, amely a luxuskategóriás szolgáltatások egyik legmagasabb elismerésének számít. A szálloda, annak olasz étterme, a Ristorante Giardino és a Kempinski SPA kapta meg a rangos elismerést.
Megnyílt az ötödik Hilton Spanyolországban
A napokban megnyitott a Hilton Madrid Airport, a Hilton lánc ötödik szállodája Spanyolországban. Ezzel 84-re emelkedett a szállodalánc európai házainak száma. A nyolcemeletes szállodában 284 modern szobát és lakosztályt alakítottak ki, az épület a spanyol sztárépítész, Miguel Oliver Pérez elképzelései alapján valósult meg.
Sikeres volt a második Budapest Winter Invasion
Több, mint 50 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek 2007. december 1. és 2008. március 31. között Budapesten a Magyar Turizmus Zrt. és a hazai turisztikai szolgáltatók legnagyobb közös akciója, a Budapest Winter Invasion (BWI) keretében.
Augusztus közepén nyit a hotel Monte Mulini
Az isztriai Rovinj városkában augusztus közepén nyitja meg kapuit a Monte Mulini szálloda, amely az első ötcsillagos standarddal rendelkező szálloda lesz Isztrián. A tenger mellett fekvő, modern épületben a merész építészeti megoldások mellett a meleg és természetes anyagok dominálnak.
Hétnyelvű ételszótár jelent meg
Mintegy ezer ételnév hét nyelvre – németre, angolra, franciára, olaszra, spanyolra, olaszra és oroszra - fordított megfelelőjét tartalmazza a Galla György szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó kiadásában a napokban megjelent Ételszótár.
Újdonságok az Arany Kaviár étteremben
Megújult belső terekkel, szélesebb ételválasztékkal és a közelmúltban megnyitott kerthelyiséggel várja vendégeit a Budai Vár lábánál fekvő Arany Kaviár Étterem. Molnár Attila, az étterem menedzsere kérdésünkre elmondta már több éve tervezték, hogy kerthelyiséggel bővítik az éttermet, amivel elsősorban törzsvendégeiknek kívánnak a nyári idényben a kedvében járni.
Július elején nyílik Hajdúszoboszlón a Hotel Aurum
Július 4-én nyílik a négycsillagos Hotel Aurum Hajdúszoboszlón, amely ősztől Termál Centrummal is bővül. A szállodában 55 klimatizált, konyhával ellátott szoba található, összesen 145 férőhellyel.
Vadonatúj formák a Bauschernél
A német Bauscher porcelángyár a már ismertebb Compliments és Raffinesse formái után ismét új külsővel jelent meg a piacon, a Silhouette néven futó, hagyományosnak egyáltalán nem mondható termékével.
Megújult a Star Hotel
A budapesti háromcsillagos Star Hotelt választó vendégeket a ház teljes körű felújítása után, fiatalos, elegáns, a szokványostól eltérő belsőépítészeti koncepció alapján megszépült szálloda fogadja. A Mellow Mood Group „City Hotels” brandjéhez tartozó 48 szobás szállodában a szobákon túl a reggeliző, recepció és lobby bár, valamint a konferencia terem is új köntösben várja vendégeit.
Új Kempinski nyílik Oroszországban
A Kempinski Hotels egy újabb exkluzív resorttal bővíti portfolióját, amely Moszkvától északra, a Povedniki település közelében fogadja vendégeit 2011 tavaszától.
Hévízet népszerűsítő akció
A Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület közös DM akcióval népszerűsítette Hévíz turisztikai kínálatát München környékén.
Ibis szállodák a környezetvédelem mellett
Az Accor Csoport világszerte jelenlévő budget kategóriájú szállodaláncának tagjai közül május 28-án nyolc európai ibis hotel kapta meg az ISO 14001-es környezetirányítási tanusítványt Magyarországon, Spanyolországban, Svájcban és Szlovákiában. A minősítéssel az ibis szállodák kifejezik, hogy egyetértenek a helyi és nemzetközi környezetirányítási szabályozásokkal, amelyek a szállodai és éttermi tevékenységükre vonatkoznak.
A Sacher torta a mennybe megy
175. születésnapját ünnepli idén a világ egyik leghíresebb cukrászsüteménye, az osztrák készítőjéről elnevezett Sacher torta.
Biarritz borvacsora
A Szent Gaál Pincészet 2006-os prémium kategóriás borai mutatkoztak be május 27-én este a pesti Biarritz Étteremben – vidáman zajos teltház előtt.
Léa Linster két napja Magyarországon
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és Kreil Vilmos meghívására május 19-20-án hazánkba látogatott a világhírű séfasszony Léa Linster, aki a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének, a Bocuse d’Or-nak mindmáig egyetlen női győztese.
Modern köntöst kaptak a régies ízek Bogácson
IX. Magyar Országos Grillbajnokság – Rekord született a szabadtéri főzőversenyen. Kétméteres fánkot sütöttek.
A közelmúltban Bogácson tartották a IX. Magyar Országos Grillbajnokságot, grillparty, bográcsban főtt finomságok, nagyanyáink süteményei és országos fánk-fesztivál is szerepelt a háromnapos gasztronómiai rendezvényen.
Häagen-Dazs információk már magyarul is
Már magyar nyelven is lehet tájékozódni a világelső szuperprémium jégkrémet kínáló márkáról, ugyanis elindult az első budapesti Häagen-Dazs fagylaltozó magyar nyelvű honlapja.
Akvinta vodka a fedélzeten
A Virgin Atlantic együttműködést kezdett a szuper-prémium kategóriába tartozó horvát Akvinta vodkát gyártó céggel.
Új szálloda nyílt Mohácson
Május 16-án nyitott meg Mohács új kereskedelmi szálláshelye, a Hotel Szent János.
Amfora - látványos nyitás az Adrián
Az Amfora, a Hvar sziget legnagyobb szállodája teljes átalakuláson esett át, így már készen áll, hogy köszöntse vendégeit.
Személyi változások a Bükfürdői Birdland Resortban
2008. május 1-je óta Szlávik Réka a Bükfürdői Birdland Resort gazdasági igazgatóhelyettese, pénzügyi vezetője, a szakember márciusa óta dolgozik a komplexumban.
Megnyílt Wang mester szecsuáni étterme
Újabb színfolt jelent meg Magyarország ázsiai gasztronómiai palettáján: hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa, Wang Qiang a múlt héten megnyitotta legújabb szecsuáni régió ízeit kínáló éttermét Budapesten.
Kempinski szálloda lesz Xiamen legnagyobb épülete
A Kempinski Hotels nyerte el a menedzsment szerződését annak az új, ötcsillagos szállodának, amely Kínában, Xiamenben épül majd.
Megnyílt a Lion’s Garden Hotel
A zuglói Cházár András utcában, a Városliget közelében, az egykor Sport mozi helyén megnyílt Budapest legújabb négycsillagos szállodája, a Lion’s Garden Hotel.
Egymillió vendégéjszaka a Kolpingban
Május 10-én jeles pillanat érkezett el az alsópáhoki Kolping Hotel történetében: ekkor ünnepelte a 12 éve családbarát szállodai szolgáltatásokat nyújtó ház egymilliomodik vendégéjszakáját.
Hamarosan régi pompájában a Grand Hotel
Egy héttel az Anna bál előtt, július 19-én nyílik meg a balatonfüredi négycsillagos Anna Grand Hotel. A műemléki védettséget élvező, 250 éve az idegenforgalom szolgálatában álló épület felújítása 2004-ben kezdődött, újjáépítése és egy negyedik szárnnyal történő bővítése összesen 3,5 milliárd forintos beruházással valósult meg.
Sikeres évkezdet a Hotel Lyciumban
A debreceni Hotel Lycium sikerrel kezdte az idei évet. 2008. január-áprilisában a szálloda kihasználtsága átlagosan 50 százalék feletti volt.
Tavaszi nagytakarítás a Városligetben
„Turizmus a tiszta környezetért” szlogennel folytatódik a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi „nagytakarítása”. A Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után ezúttal, május 15-én, a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűlnek össze az önkéntesek.
Budapest: élénk turistaforgalom az első negyedévben
A Központi Statisztikai Hivatal 2008 első negyedéves adatai alapján, folytatódik a fővárosi turizmus dinamikus növekedése. A kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégek száma 12,9, a vendégéjszakák száma pedig 8,4 százalékkal emelkedett a tavalyi azonos időszakhoz képest.
Új szalvéta a TORK-tól
A TORK formabontóan új szalvétával állt elő, amelynek segítségével gyorsabbá tehető a terítés, ugyanis a szalvéta kihelyezése, hajtogatása és az evőeszközök szervírozása egy lépésbe tömörül. A szalvétán speciális hajtogatásának köszönhetően egy „zseb” keletkezik, amibe az evőeszközök könnyen belehelyezhetők.
Új ruhában a Dreher
Májustól a Dreher új köntösbe öltözik, a palackos és dobozos sörök 3D-s logóval, modern címkével kerülnek az üzletek polcaira.
Sörfőző a szomszédom - program a társadalmi párbeszédhez
A Borsodi Sörgyár Zrt. „Sörfőző a szomszédom” címmel elindította a vállalat és a környezete közötti társadalmi párbeszédnek keretet adó programját. Az első találkozón, amelyen a környező települések vezetői, illetve más érintettek is részt vettek, Derek Hopkins, a Borsodi Sörgyár Zrt. vezérigazgatója beszámolt a cég korábbi, régióban zajló társadalmi szerepvállalásáról (szociális támogatások, környezetet károsító hatások csökkentése, illetve megszüntetése), majd ismertette új programjukat.
Változás a Rognerben
Pusztai Erzsébet, 8 és fél év után távozott a hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szálloda sales & marketing igazgatói posztjáról.
Budapest: élénk turistaforgalom az elsö negyedévben
A Központi Statisztikai Hivatal 2008 első negyedéves adatai alapján, folytatódik a fővárosi turizmus dinamikus növekedése.A kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégek száma 12,9, a vendégéjszakák száma pedig 8,4 százalékkal emelkedett a tavalyi azonos időszakhoz képest.
Tavaszi nagytakarítás a Városligetben
„Turizmus a tiszta környezért” szlogennel folytatódik a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi „nagytakarítása”. A Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után ezúttal, május 15-én, a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűlnek össze az önkéntesek.