I. Spa Menedzsment Szeminárium a Magyar Szállodaszövetség és a Kohl & Partner szervezésében 

Április 14-én tartották a herceghalmi Hotel Abacusban az I. Spa Menedzsment szemináriumot. A workshopot a Magyar Szállodaszövetség szervezte, exkluzív társult tagjának, a Kohl & Partnernek a szakmai támogatásával.

Aranynap-gála és Kiadvány Trend-díjátadó  

Látványos gálavacsora keretében immár ötödik alkalommal adták át az Aranynap-díjakat és a Kiadvány Trend verseny díjazottjainak elismeréseit a budavári Hiltonban

Sikeres svájci újságírói tanulmányút  

A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa***** és a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének összefogásában nagysikerű svájci újságírói tanulmányút zajlott le az elmúlt napokban. A 12 fős csoport Nyugat-Magyarország turisztikai kínálatával és népi hagyományaival ismerkedett meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Nyílik a pesti Nordsee 

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg "zászlóshajó" éttermét.

Kempinski nyit Pozsonyban 

A Duna-parti főváros 2010 júniusában nyitó új Kempinski szállodája a város legelőkelőbb luxushoteleként épül.

Új vezérigazgató a Cerbona élén 

Szabó István Tivadart új vezérigazgató váltja a Cerbonánál. Gosztonyi Gábor áprilisban veszi át az operatív irányítási feladatokat.

Nem tilos a trágár sörelnevezés 

Nem talált kivetnivalót az európai védjegyek engedélyezésében illetékes, spanyolországi székhelyű Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) a "Fucking Hell" néven forgalomba hozott sör elnevezésén.

Balaton: csőd miatt zárva 

Noha pár hónappal ezelőtt még teljes külső-belső felújításról szóltak a hírek, múlt csütörtökön bezárt Zalaegerszeg egyik nagy múltú szállodája, a Balaton Hotel. A Zalai Hírlap úgy tudja, közel 40 ember veszítette el munkáját - írta a Heti Válasz.

Újabb aranyérmet kapott a Kovács Nimród Winery Egri Chardonnay Battonage 2007 bora  

Folytatta tavaly megkezdett sikersorozatát a Chardonnay Battonage 2007 a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen, amely a világ legnagyobb chardonnay fajtaversenye, ahol a benevezett magyar borok közül egyedül arany érmet nyert.

Budapest online előretörése  

A 2009 júniusában, a nyári kaland kampány részeként elindított Facebook rajongói oldalon, Budapestet és a budapesti programokat népszerűsíti a BTH Kft.

Művészi meglepetéssel ünnepel a 150. éves Campari  

Idén ünnepli 150. születésnapját Európa egyik legismertebb itala, a 60 féle természetes összetevőből készült Campari. A kerek évforduló alkalmából három világhírű művész, három új címkét tervezett a Campari palackokra. A limitált példányban legyártott és forgalomba hozott, egyedi címkézésű üvegekkel idén júliusban találkozhatnak a vásárlók.

Nemzetközi párlatverseny: Zimek a magyar (nemzet)győztes 

A Bécsben megrendezett Destillata 2010 nemzetközi párlatversenyen a 15 induló ország közül összesítésben a magyarok a harmadik helyet érték el, 77 éremmel.

A Törley cégcsoport két ezüstérmet szerzett a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen.  

Franciaországban idén március 10-13. között, 17. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 37 országból nevezett Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket.

Elindult az Erzsébet Hotel Hévíz ***+ ( Rudolf SPA Hotels) új weboldala  

A látogatók múlt hét óta már új honlapon a www.erzsebethotelheviz.hu –n tájékozódhatnak a Rudolf SPA Hotels hévízi hotelének ajánlatairól, híreiről magyar nyelven.

Az olaszok nem kérnek a molekuláris gasztronómiából 

A molekuláris konyha meghatározás – mint az a szakácsok körében közismert - egy olyan főzési technikát takar, mellyel a séfek különböző speciális eszközöket és vegyi anyagokat, valamint a technika legújabb vívmányit veszik igénybe – gyakran meglepő, formabontó módon -, hogy megváltoztassák az ételek szerkezetét és ízét.

Ferran Adria a spanyol idegenforgalom nagykövete lesz 

Bár nem régiben jelentette be a világ legjobbjának választott étterme, az El Bulli bezárását, a spanyol sztárséf továbbra is az érdeklődés középpontjában marad.

Mérgező méz! 

Rákkeltő antibiotikumokat talált a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal több nagy áruházlánc által forgalmazott mézben. A nitrofurán származékkal szennyezett termékek visszahívásra kerültek, de a biztonság kedvéért érdemes megnéznünk konyhaszekrényünket - írja a Pénzcentrumra hivatkozva az InfoRádio.

A tarcali luxusszálloda üzemel 

Az Andrássy Kúria Hotel **** Wine & Spa vezetősége az alábbiakban reagál az elmúlt napokban a szakmai és gazdasági médiában megjelent hírekre.

Családi üdülőhely a Park Hotelból  

Család- és gyermekközpontú üdülőhellyé válik a Park Hotel. A 457 millió forintos átalakítás eredményeként egy olyan gyermekbarát szálloda létesül, melynek emeletén kizárólag gyermekfoglalkoztatókat, a tetőtéri teraszon pedig játszóteret építenek - írta meg a Nyíregyházi Napló.

Rudolf SPA Hotels - Hungarospa Zrt. együttműködés 

Február 22-én a cég vezetői aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében a Hungarospa Zrt. és a hajdúszoboszlói Rudolf Hotel mostantól folytatja, illetve tovább bővíti eddig is sikeres együttműködését.

Új igazgató a bükfürdői Hotel Caramellben 

Új igazgató a bükfürdői Hotel Caramellben

Kipróbálták a Klotild Palace díszkivilágítását  

2011 első felében nyitja meg kapuit a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, a Mellow Mood Group első ötcsillagos szállodája.

A Balaton partján él és dolgozik a legjobbnak választott séf  

Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke nyerte meg a Bocuse d'Or Selection Hungary 2010 magyarországi döntőjét. A 36 esztendős séf képviseli majd a magyar szakácstársadalmat a világ első számú melegkonyhás csúcsgasztronómiai versenyének júniusban, Genfben megrendezésre kerülő európai versenyén.

A kirakatevő 

Ha azt mondom: kirakatevő, kenyereslány, felírónő, és hagynám, hogy ön fejezze be, mit is jelentenek ezek a kifejezések, kik ők valójában, vajon tudna válaszolni? Ha esetleg nem, régi vendéglátósok emlékeiből sikerült a huszonnegyedik órában előbányászni egy-egy arcot, történetet e különleges vendéglátós szakmák világából. Sorozatot kezdünk lapunkban. Íme, az első szereplő: a jóízűen falatozó kirakatevő.

Teljes a Hotel Nautis értékesítési csapata 

Hamarosan megnyílik a négycsillagos superior Vital Hotel Nautis, a Velencei-tó exkluzív wellness és konferencia szállodája.

Új értékesítési és marketing igazgató a Kempinski Hotel Corvinusban  

Az osztrák születésű Siegfried Höllmüller február 1-től dolgozik az ötcsillagos budapesti szálloda menedzsmentjében.

Az új trend: a gerillaétterem 

A vendégek ülnek az étteremben és tudják, hol alszik a szakács. Azt is tudják, hogy néz ki a fürdőszobája, milyen könyvek hevernek az éjjeliszekrényén, és hogy az illemhelyen egy műanyag Madonna villog - írja a Hírextra.

A békává varázsolt államtitkár 

A Torkos Csütörtök akció részletei kapcsán tartott sajtótájékoztatót február 4-én a Magyar Turizmus Zrt., ahol többek közt elhangzott, hogy a 2006-ban útjára indított programhoz idén (lapzártánkig) 1170 étterem csatlakozott (tavaly 1290), és idén a jelentkezők a korábbi félreértések és vádaskodások elkerülése végett garantálják, hogy minimum egy hete kint lévő, teljes étlap étel-ital kínálatukból adnak 50 százalék kedvezményt február 18-án, a hozzájuk torkoskodásra betérőknek.

Debrecenben kevesebb helyen mérnek alkoholt 22 óra után - itt az új szesztérkép 

Tovább szűkült azon üzletek és vendéglátó egységek köre Debrecenben, akik 22 óra és 6 óra között nyitva tarthatnak, illetve szeszes itallal szolgálhatják ki vendégeiket Debrecenben - adta hírül a haon.hu..

Összefogás a magyar pálinka védelmében 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal kötött együttműködési megállapodást csütörtökön a Pálinka Nemzeti Tanács. A két szervezet együtt hatásosabban tud küzdeni a szeszes ital minőségének megőrzéséért - írja a Szabad Föld.

McItaly: a 100%-ban olasz McDonalds szendvicsek 

Luca Zaia olasz mezőgazdasági, élelmiszeripari és erdészeti miniszter január 27-én, a McDonald’s étteremlánc Piazza di Spagna-n, Rómában található, első olaszországi, történelmi helységében felavatta az új, McItaly névvel fémjelzett menüt, mely 100%-ban olasz termékekből (olasz hús, olíva olaj, Asiago OEM sajt, Valtellina-i bresaola OFJ marhafelvágott, Val Venosta-i szalonna, hajdina, Tropea-i hagyma és római articsóka) készült szendvicseket és salátákat tartalmaz. A kezdeményezés a minisztérium ingyenes támogatását élvezi - írja az Agrár Hírek.

A szállodatulajdonosok többsége óvatosan optimista 

A válság által erősen sújtott szállodaipar arra ugyan még nem számít, hogy emelkednek majd a szobaárak, de már nagyobb kihasználtságot várnak.

Megvannak a Magyar Turizmus Minőségi Díj nyertesei 

2010. január 26-án a Danubius Hotel Arenában mutatták be a sajtónak a Turizmus Minőségi Díj program 2009. évi egyetlen nyertes éttermét és 13 szállodáját.

A Bátor Tábor Alapítvány tábori élelmezésvezető-szakácsot keres 

A közép-európai daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány – a hazai civil szféra egyik legsikeresebb szervezete - keres élelmezésvezetői feladatkört is betöltő szakács vállalkozó munkatársat.

Új Hilton márka debütál Görögországban 

A 2010 májusában Kos szigetén nyíló Doubletree by Hilton a nemzetközi cég első Doubletree háza lesz Görögországban, egyben pedig az ország második Hilton szállodája az 508 szobás Hilton Athens után.

Hűségjutalom a McDonald's-nál 

93 lojális munkatársat díjazott a McDonald's 2009 végén. A gyorsétterem-lánc a 10, 15 és 20 éve hűséges munkavállalóit jutalmazta Törzsgárda programja keretében, akik között 12 millió forintot osztott szét. A vállalat az elmúlt 5 évben összesen több mint 60 millió forintot költött a hűséges munkatársak jutalmazására - adta hírül a Marketinginfo.

Új ínyencétterem nyílik a fővárosban 

Január végétől a VI. kerületi Ó. utcában az ex-Segal étterem helyén alakuló La Rosa étterem dél-olasz ízekkel és spanyol/mediterrán behatásokkal várja az érdeklődőket.

Új értékesítési igazgató és új online marketinges a Hotel Karos Spa-ban 

Januárban és februárban két új munkatárs erősíti a zalakarosi Hotel Karos Spa csapatát.

Büntetőadó a fast-food-ra, a csokoládéra, és a mesterséges, telítetlen zsírsavakra 

Romániában a gyorséttermi ételeket, Dániában a csokoládé fogyasztást, Spanyolországban a mesterséges telítetlen zsírsavakat igyekszik a kormány különféle eszközökkel visszaszorítani, és az egészséges táplálkozás felé terelni a lakosságot.

Újabb sztárséfek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének zsűrijében! 

Az újesztendő újabb szenzációs hírekkel indul a Bocuse d’Or Selection Hungary szervezői és versenyzői számára. A február 21-22-én, a Hungexpo „Foodapest” kiállításán megrendezésre kerülő verseny döntőjének zsűrijébe elfogadta a meghívást két kiemelkedő szakember, a norvég Charles TJESSEM, valamint az októberben már Budapesten megfordult francia Joseph VIOLA.

Lezárult a második budapesti kulturális kutatás 

Lezárult a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft és a Budapesti Kulturális Munkacsoport szeptemberben indított kérdőíves felmérése, melyet idén több mint 4000-en töltöttek ki a világ különféle országaiból.

Mi a helyzet a Chateau Visz körül? 

Alig másfél évvel az ünnepélyes átadás után - a tulajdonosokhoz közel álló szakemberektől származó körökben a minap elterjedt a hír: Tolvaly Ferenc bezárja tulajdonát, a Somogy megyei Chateau Visz kastélyszállót.

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa 

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója hétfő éjjel 11 óra után. A lángokat hajnali fél hat körül sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, amelyek négy városból érkeztek a helyszínre.

Díjat kapott a Coca-Cola Magyarország a szabadidősport népszerűsítéséért 

A Coca-Cola Magyarország szabadidősport szervezéséért és népszerűsítéséért, illetve támogatása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért a Magyar Szabadidősport Szövetség A Lakosság Sportjáért emlékplakettet adományozta a vállalatnak.

Burger King sajtburger, mint karácsonyi ajándék 

Nagy visszhangot keltett a Burger King facebookon indított akciója, amelynek keretében minden az ismerőseink közül kihúzott emberért egy hamburger kupon járt ajándékba. Ezúttal a karácsonyi e-képeslapküldő szolgáltatást forgatta ki teljesen a cég. A 1$ Holiday elnevezésű honlapon arra buzdítják az embereket, hogy ne a szeretteiknek, hanem éppen azoknak küldjenek képeslapot, akiket alig vagy szinte egyáltalán nem ismernek, és ezzel jelezzék nekik, hogy majdnem törődnek velük - írta a Franchiseportál.

Sört főznek a japánok az űrben nőtt árpából 

A tokiói központú Sapporo Breweries sörgyár, a japán űrkutatási hivatal, valamint két japán, és egy orosz egyetem biokémikusainak összefogásával elkészült a világ első űrsöre - írta az Index.

A vidéki szállodák teljesítettek a legjobban - Hatodik Aranycsillag-díjas Tréninghelyszín díjátadó 

2009. december 9-én, a díj születésének hatodik évében került megrendezésre a Develor Tanácsadó Zrt. „Aranycsillag Tréninghelyszín” díjának átadó ünnepsége. A dijat alapító Develor szakmai partnerével, a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen az 50 legtöbb tréninget vásárló magyarországi vállalat képviselőjét kérte fel arra, hogy szigorú szakmai szempontok alapján jelöljék a díjra a legjobb tréningeknek otthont adó hazai szállodákat. A két kategóriában (3 és 4-5 csillagos) jelölt összesen 50 hotel közül a három-három legjobb szálloda teljesítményét hagyományosan egy-egy díjjal ismerték el.

iPhone-os foglalás az Accornál 

December elejétől egy új alkalmazás jóvoltából az iPhone-használók az Accor weboldalán lefoglalhatják szállásukat az Accor szállodavállalat különböző márkáihoz tartozó 3000 egység bármelyikébe.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!