Fodor Márk ügyvezetõ igazgató tájékoztatása szerint az épület felújítására 2005-ben nyújtottak be pályázatot, s a Regionális Operatív Program keretében sikerült 21,7 millió forintos támogatást elnyerniük, amelyhez 79 százalékos pályázói önrész társult. A tavaly júniusban kezdõdõ átépítés során a teljes épületet felújították és akadálymentesítették, emellett számos családbarát szolgáltatást (gyermekjátszótér, családbarát programszervezés, családi apartman, babaszékek, babaágyak) is bevezettek. A felújítások során 13 légkondicionált lakóegység épült. Kialakítottak egy 60 férõhelyes, panorámás éttermet is. Az idelátogató vendégeknek több programot kínálnak, többek között kerékpárkölcsönzésre is lehetõségük van. A társaság egyik fõ „terméke” az Extrém Balaton, ennek keretében a programban barlangászat, lovaglás és lõtéri lövészet is szerepel. A panzióhoz tartozó 150 férõhelyes, 200 éves Festeticspincében borkóstolókat, parasztlakodalmas programot, magyaros estet, cigányzenei mûsort szerveznek.
Vonyarcvashegyi felújítás
Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek
Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások
A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten
Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász
Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő
Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja
A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere
Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket
Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.