Budapest, Eger és Pécs voltak honfitársaink kedvencei a télen

Budapest, Eger és Pécs voltak honfitársaink kedvencei a télen 

A téli időszakból egyértelműen a tavalyi év végi ünnep időszak hozta a legtöbbet a konyhára, a vendégéjszakaszám több mint fele decemberben valósult meg.
Hova utaznak a magyarok 2024-ben?

Hova utaznak a magyarok 2024-ben? 

Közelednek a hosszú hétvégék, közülük eddig a húsvét a népszerűbb egy friss felmérés szerint.
Kétéves integrációt zárt a Szallas Group

Kétéves integrációt zárt a Szallas Group 

Lezárult a Szallas Group integrációs folyamata, melynek eredményeként a Travelminit.ro átállt a Szallas.hu technológiai hátterére.
Egy balatoni hotel már pluszpénzt kér a fűtésért

Egy balatoni hotel már pluszpénzt kér a fűtésért 

A szálláshelyek a szobaáraknál már elmentek a vendégek tűréshatáráig, így most trükkös módszerrel emelik tovább az árakat, hogy költségeik legalább egy részét érvényesíteni tudják.
Íme, a magyarok kedvenc úti céljai az adventi időszakban

Íme, a magyarok kedvenc úti céljai az adventi időszakban 

A karácsony közeledtével egyre több tematikus városi rendezvény várja a kíváncsi kalandorokat, de a szállásadók is ünnepi ajánlatokkal, programokkal teszik emlékezetesebbé ezt az időszakot.
Kutyabaráttá válik a turizmus

Kutyabaráttá válik a turizmus 

Egyre több a kutyás háztartás, és egyre több a kutyabarát szállás- és vendéglátóhely.
Különleges szálláshely Budapesttől egy ugrásra

Különleges szálláshely Budapesttől egy ugrásra 

Simontornya mellett a szőlőhegyen bújik meg az a birtok, amely festői panorámájával és végtelen nyugalmával teljes kikapcsolódást ígér, a présházakból kialakított okosházakat pedig a legmodernebb környezettudatos technika kelti életre.
Mit hoz az augusztus 20-ai hétvége a hazai turizmusnak?

Mit hoz az augusztus 20-ai hétvége a hazai turizmusnak? 

Bár tavalyhoz hasonlóan idén sem hosszú hétvége az államalapítás ünnepe, mégis sokan ekkorra időzítik a vakációt.
Íme, az idei nyár legnépszerűbb balatoni települései

Íme, az idei nyár legnépszerűbb balatoni települései 

Népesebb a déli part rajongótábora az északinál, és a szélesen elnyúló tó látványán túl a Badacsony sziluettje és a vízparti naplementék adják a balatoni vakáció esszenciáját.
A horvát tengerpart vagy a Balaton az olcsóbb? Kiszámolták!

A horvát tengerpart vagy a Balaton az olcsóbb? Kiszámolták! 

Sokat drágult a nyaralás a horvát tengerparton és a Balatonnál is az elmúlt években - ennyibe kerülhet az üdülés Horvátországban az Adria partján, illetve a magyar tengernél.

Szigorítja a szálláskiadás feltételeit Terézváros 

Szigorútíja a szálláskiadás feltételeit Budapest VI. kerülete, amellyel elsősorban az Airbnb-s kiadók dolgát akarják megnehezíteni.

Három szavas geokód vezet mostantól a mongol törzsek jurtáiba 

Amíg eddig a mongol nomád törzsek táborhelyeire vagy véletlen lehetett bukkanni, vagy olyan útbaigazítással eljutni, amiben a legpontosabb koordinátákat a tajga második legsudárabb vörösfenyője és az azt megkerülő kispatak jelentette; addig egy sajátos térképrendszernek köszönhetően ma már egyenesen a jurtájukba vezetik a kalandokat kereső utazót. Mert ma már a világ bármely pontjára el lehet jutni három szóval.

A május is erős volt: 7,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 

2018. májusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6%-kal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 7,4%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 10%-kal emelkedett - derül ki a KSH legfrissebb jelentéséből.

„A fesztivál megtalálta a fizetőképes közönségét” 

Sokkal nagyobb már nem tud lenni, hiszen vannak korlátai a kempingnek, és a városban is korán elfogynak a szálláshelyek. A látogatók elsősorban határainkon belülről érkeznek, és jellemzően a 18-25 közötti korosztályt képviselik. A turizmusonline.hu szerkesztője a VOLT Fesztiválon járt, ahol az idei újdonságokat is kipróbálta: a kényelmesebb, karszalagos fizetést és a környezetkímélő poharat.

Minőségi szálláshelyet a kékgallérosoknak! 

A gyártó szektorban jelentkező, több mint 35 ezer fős munkaerőhiány hatására a szektor nagyvállalatai arra kényszerülnek, hogy több száz kilométerről toborozzanak kékgalléros munkaerőt, azonban az ő elhelyezésüket nehezíti a tartós szállásoltatáshoz szükséges specializált szakértelem, valamint a szűk kínálatú albérleti piac.

Jövőre nyílik Szentes első hotelje 

2018 júniusától várja vendégeit Szentes első szállodája. Az Open Hotel mindössze 400 méterre lesz a Szentesi Üdülőközpont fürdőjének bejáratától. 

A bérbeadó magánszemélyt számlaadásra kötelezi az áfatörvény 

Az online foglalási rendszeren, így például az Airbnb-n keresztül akár egy szobát vagy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemélyeket számlaadási kötelezettség terheli - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján. 

5500 jogtalanul működő szállásra bukkantak Barcelonában 

5500 jogtalanul működő szálláshelyre bukkantak az ellenőrzés során és több mint kétezer illegális turisztikai szálláshelyet zárattak be Barcelonában az elmúlt 16 hónapban.

Elindult az "Úgy is lett" a Szállás.hu nyári kampánya 

Elindította eddigi legnagyobb nyári kampányát a Szallas.hu, melynek fókuszában a szállásadói ígéretek teljesülése áll. A közel 9000 hazai partnerrel dolgozó oldal mindezt persze humoros formában teszi egészen nyár közepéig tartó – tévés, rádiós, kültéri és online megjelenéseket egyaránt felvonultató – aktivitása keretében.

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyásoknak 

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015. évi feltöltésekből maradt összegek elköltésére - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Véget érhet az Airbnb sikersztori 

2018-tól változnak a brit főváros lakáskiadási szabályai, így az Airbnb elvesztheti ottani forgalma akár harmadát is.

Preparált skorpió és vadászlőszer is maradt már a szobában 

A szállásadók többsége szerint átlagosan minden tizedik vendég ott hagy valamit távozáskor - derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Jellemzően ruhát, szépségápolási terméket és gyerekjátékot nem teszünk vissza a bőröndbe, de akadnak igazán emlékezetes darabok is.

Nagy utazás 

Blog bejegyzés a hozzánk hasonló családosoknak

Eladta a Szállás.hu-t a Central Médiacsoport 

A Central Médiacsoport az OTP Banknak és a PortfoLion Regionális Magántőke Alapnak adta el a Szállás.hu oldalt.

Budapest az Airbnb-n is olcsó város 

Napi 50 dollár az átlagos lakásár a fővárosban.

48 ezer forint: ennyit költenek szállásra a magyarok 

A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az első negyedévben, miközben átlagosan 48.204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra - derül ki a Szallas.hu adataiból.

Nem fogja elhinni, hogy ki lett a 2016-os riói olimpia hivatalos partnere 

Jövőre megtapasztalhatják a riói olimpiára érkező nézők és sportolók, hogy milyen az igazi brazil vendégszeretet. Az olimpiai játékok hivatalos szállásadó partnere ugyanis az Airbnb lett, a cég 20.000 magánszállást fog biztosítani a városba látogatóknak.

Tűzifával fizettek volna a szobáért 

Virág és pezsgő bekészítése a szobába, késő esti fuvar egy buliba, esetleg szexpartner keresése – mi számít extrém kérésnek a szálláshelyeken? – tette fel a kérdést felmérésében a Szallas.hu. Bár van, aki egy plusz törölközőért is díjat számít fel, a szállásadók többsége szívesen segít vendégeinek.

Budapest lett a Valentin-nap nyertese 

A trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint Valentin-nap hétvégéjén a főváros után Eger és Győr volt a legkeresettebb úti cél, a negyedik helyen Velence áll.

Gyorsan fogytak a szilveszteri szálláshelyek 

Gyorsan fogytak szilveszterre a szabad szálláshelyek, leginkább a különleges programokat, illetve wellness-szolgáltatást nyújtó szállodák voltak kapósak az óévet nem otthon búcsúztató magyarok körében.

Egerben a legolcsóbb a szállás az ünnepek alatt 

A trivago.hu szállásár-összehasonlító weboldal adatai szerint a kedvelt úti célok közül Szeged és Eger a legolcsóbb választás azok számára, akik elutaznának az ünnepek alatt.

Nívódíjas lett a kecskeméti Sheraton 

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont megkapta az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat. Az elismerést 1999 óta olyanoknak ítélik oda, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az építőipar megítélését is. Idén a Kereskedelmi létesítmény kategóriában a kecskeméti szálloda kivitelezéséért a KÉSZ Csoportot díjazták.

Az utazók többsége a TripAdvisor nélkül nem foglal szállást 

A technológia hatása a turizmusra címmel szép infografikát készített a Tourism-review. Az utasok 51 százaléka írt már értékelést a lefoglalt szállásról, hotelfoglalásnál pedig majdnem az összes turista más utazók véleményére is hagyatkozik. 

Kulturálódni járnak Szegedre a turisták 

A hatodik legnépszerűbb turistacélpont hazánkban a Dél-alföldi régió, derül ki a KSH legújabb felméréséből. A kutatás szerint Szeged, Gyula és Kecskemét idegenfogalma húzza a térséget.

Szállásdíjak: Budapest az egyik legolcsóbb a világon 

A Goeuro.com utazástervező oldal legfrissebb felmérése szerint szállásdíjai alapján Budapest a 15. legmegfizethetőbb város. Az oldal 150 város szálláshelyeinek árát listázta az ötcsillagos szállodáktól egészen az Airbnb-lakásokig. 

Bejelentettek 5 igazgatói nevet az Accent szállodák élére 

Nem csak portfóliójában, személyi vezetőit illetően is változott az Accent hotellánc. 

Októberben is nőtt a vendégforgalom 

A belföldi vendégéjszakák tekintetében jelentős, míg a külföldi vendégéjszakák számát illetően visszafogott növekedést jellemezte az októberi időszakot – írja közleményében az NGM. Ez majdnem 2 millió vendégéjszakát jelent ami 6,4 százalékos növekedés. 

Mézeskalács falu az Aquaticum Hotelben 

Debrecen mindig is híres volt a mézeskalács műhelyeiről, ehhez a hagyományhoz csatlakozva az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A családbarát szállodában Advent első napjára egy óriás mézeskalácsfalut épített fel a szakmai stáb - Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna a hotel mestercukrásza - a szállóvendégek legnagyobb örömére.

Már a repülőtéren is megszállhatunk Hollandiában 

Sok bosszúságot tud okozni, amikor a repülőtértől a szállodáig tartó út hosszabb, mint maga a repülési idő. Ezt szerette volna kiküszöbölni az a rotterdami business hotel, amelynek a tetején egy helikopter leszállítóhelyet alakítottak ki.

Vita a tihanyi szállásárak drasztikus emelkedéséről 

Rendesen meglepődtek a tihanyi szállásadók, amikor a sajtóban szembesültek azzal, hogy az országban állítólag náluk emelkedett legjobban a szállások ára egy év alatt.

Hol vannak a világ legolcsóbb és legdrágább szállásai? 

A világ legdrágább úti céljai mesés szigetek és tengerparti álomhelyek: ez derül ki a HotelsCombined hotelár-összehasonlító weboldal friss felméréséből.

Amilyen az időjárás, olyan a turisztikai szezon 

Az Utazok.hu szállásközvetítő foglalási adatai és közel 170 partnere körében végzett felmérése alapján a turisztikai piac szereplői fejlődő, de az időjárás miatt kicsit hullámzó intenzitású szezont tudhatnak maguk mögött. A szállásadók összességében erősebbnek értékelték az idei szezont, mint a tavalyit.

Megvalósult gyerekkori álom: szállás lombházakban 

Ki ne vágyott volna gyerekként egy lombházra? Vannak, akik megvalósították álmukat – ma pedig megosztják azt bárkivel.

Idén is keresik a legvonzóbb turisztikai célpontokat 

Mostantól lehet voksolni az Év Szállása versenyen, mely tavaly 200 ezer belföldi vendéget mozgatott meg. A 2014-es megmérettetésen közel 14 ezer szálláshely, illetve hazai település indul automatikusan. A többek közt Maráczi Gábort, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatóját, illetve Pataki Zita időjóst felvonultató zsűri a november 6-ig beérkező szavazatok alapján választja ki a legjobb szálláshelyeket és a turisztikai szempontból legvonzóbb települést.

Több száz millió forint SZÉP Kártyás költés 

A Széchenyi Pihenőkártyák birtokosai több száz millió forintot költöttek el a két hosszú hétvégén, a kártyákon azonban még mindig jelentős, 2012-ben feltöltött összeg pihen; a kedvezményezetteknek nem árt ellenőrizniük egyenlegüket, mert a 2012-es feltöltésből május 31-ig fel nem használt summát a kibocsátók visszautalják a munkáltatóknak.

Ilyen volt a hómentes tavasz a szállodásoknak 

Az enyhe télnek, a hómentes tavasznak és nem utolsó sorban az intenzív SZÉP Kártya felhasználásnak egyaránt köszönhető, hogy az idei év első 3 hónapjában mintegy 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus a Szallas.hu adatai alapján. Extrém rekordokban is bővelkedett az első negyedév: volt, aki 44 napon át élvezte egy szálláshely vendégszeretetét, a legdrágább egyszeri foglalás pedig elérte a 9 millió forintot.

Robbantani készül az Airbnb 

Néhány év alatt az Airbnb bekerült a top 15 online szállásfoglalási oldal közé, és most úgy tűnik, újabb nagy dobásra készülnek.

18-as karika, wellness központ avató, víziló áldotta díszpolgárok 

Míg a névadó Kolping-testvérek az alsópáhoki ház termálfürdőjében nyújtóztak, addig Isten szabad ege alatt, áldott tavaszi napsütésben háromfelvonásos projektzáró avatóra került sor a zalai Kolping Hotel kertjében, március 4-én.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!