Mézeskalács falu az Aquaticum Hotelben

Debrecen mindig is híres volt a mézeskalács műhelyeiről, ehhez a hagyományhoz csatlakozva az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A családbarát szállodában Advent első napjára egy óriás mézeskalácsfalut épített fel a szakmai stáb - Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna a hotel mestercukrásza - a szállóvendégek legnagyobb örömére.

A 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott mézeskalács csoda hetekig tartó előkészületet követően, több mint egy hónap leforgása alatt épült fel. A mézes „terepasztal” alapanyagául szolgáló tészta 54 kg liszt, 370 db tojás, 8,5 kg méz és 23 kg cukor felhasználásával készült el.

A kompozícióban több, az ünnephez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből, az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák közül emelkedi ki a közösségi összetartozás szimbólumaként a templom, a karácsony valódi üzenetét képviselve. Mindemellett - a kicsik nagy örömére - vidám mézes figurák veszik birtokba a kis falut, melyet érdemes tekintetével bebarangolni minden gyermeknek és felnőttnek, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.

Természetesen a szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. Sőt, hogy a várakozás időszaka se múljon el nyomtalanul, minden nap más-más karácsonyi történet szobai bekészítésével kedveskednek a vendégeknek.

Forrás: Vendég & Hotel


Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél

Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél 

A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban

Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban 

Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha

Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha  

Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.