A 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott mézeskalács csoda hetekig tartó előkészületet követően, több mint egy hónap leforgása alatt épült fel. A mézes „terepasztal” alapanyagául szolgáló tészta 54 kg liszt, 370 db tojás, 8,5 kg méz és 23 kg cukor felhasználásával készült el.
A kompozícióban több, az ünnephez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből, az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák közül emelkedi ki a közösségi összetartozás szimbólumaként a templom, a karácsony valódi üzenetét képviselve. Mindemellett - a kicsik nagy örömére - vidám mézes figurák veszik birtokba a kis falut, melyet érdemes tekintetével bebarangolni minden gyermeknek és felnőttnek, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.
Természetesen a szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. Sőt, hogy a várakozás időszaka se múljon el nyomtalanul, minden nap más-más karácsonyi történet szobai bekészítésével kedveskednek a vendégeknek.
Forrás: Vendég & Hotel