Mézeskalács falu az Aquaticum Hotelben

Debrecen mindig is híres volt a mézeskalács műhelyeiről, ehhez a hagyományhoz csatlakozva az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A családbarát szállodában Advent első napjára egy óriás mézeskalácsfalut épített fel a szakmai stáb - Mile József világbajnok mesterszakács és Fazekas Anna a hotel mestercukrásza - a szállóvendégek legnagyobb örömére.

A 2,5 méter hosszú és 1,6 méter széles, aprólékosan kidolgozott mézeskalács csoda hetekig tartó előkészületet követően, több mint egy hónap leforgása alatt épült fel. A mézes „terepasztal” alapanyagául szolgáló tészta 54 kg liszt, 370 db tojás, 8,5 kg méz és 23 kg cukor felhasználásával készült el.

A kompozícióban több, az ünnephez kötődő motívum jelenik meg. A hátteret adó téli, havas táj rejtekéből, az otthon és a családi tűzhely melegét képviselő falusi házacskák közül emelkedi ki a közösségi összetartozás szimbólumaként a templom, a karácsony valódi üzenetét képviselve. Mindemellett - a kicsik nagy örömére - vidám mézes figurák veszik birtokba a kis falut, melyet érdemes tekintetével bebarangolni minden gyermeknek és felnőttnek, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.

Természetesen a szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. Sőt, hogy a várakozás időszaka se múljon el nyomtalanul, minden nap más-más karácsonyi történet szobai bekészítésével kedveskednek a vendégeknek.

Forrás: Vendég & Hotel


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.