Űrkabin landolt a RepTárban

Űrkabin landolt a RepTárban 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2024-ben is különleges programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, kirándulókat és a repülés szerelmeseit.
Hétvégén jön a harmadik RepTár Drone Day

Hétvégén jön a harmadik RepTár Drone Day 

Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.
Piknikezz a repülőgépek árnyékában!

Piknikezz a repülőgépek árnyékában! 

A szolnoki RepTár 6. születésnapja alkalmából megannyi élmény várja az érdeklődőket.
Négycsillagos szálloda alapkövét tették le Szolnokon

Négycsillagos szálloda alapkövét tették le Szolnokon 

A 3,5 hektáron épülő, 150 szobás Riverstone szálloda 15 milliárd forintból környezettudatos szempontok figyelembe vételével épül meg.
Adventi készülődés Szolnokon

Adventi készülődés Szolnokon 

Adventi falu, karácsonyi vásár, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon advent idején.

Újabb géppel bővül a szolnoki RepTár flottája 

Újabb repülőgéppel, az úgynevezett "Tevével" bővül a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum flottája; a Li-2T 301-es oldalszámú gép péntektől tekinthető meg a múzeum udvarán, a spotter torony mellett - közölte a RepTár közleményben az MTI-vel.
Indul a négycsillagos szolnoki hotel fejlesztése

Indul a négycsillagos szolnoki hotel fejlesztése 

A Tiszakavics Hotel 4 csillagos egysége 155 szobás szuperior szobával várja majd a vendégeket és zöldenergiával fog üzemelni - írja a Spabook.net.
Gigatámogatással fejlesztenek két magyar fürdőt

Gigatámogatással fejlesztenek két magyar fürdőt 

A Magyar Közlöny legfrissebb, 251. számából megtudhatjuk, hogy a Modern Városok Program keretében több, mint 32 milliárd forint közpénzből fog megújulni és bővülni 2 magyarországi fürdő - írja a Spabook.net.

Elkészült Szolnok ötcsillagosának látványterve 

A legfrissebb hírek szerint az ötcsillagos szálloda 120 szobával várja majd a vendégeket és a sportrendezvényeket is kiszolgáló, modern létesítmény wellnessrészleggel is rendelkezik majd.
Ingyenesen letölthető videójáték népszerűsíti Szolnokot

Ingyenesen letölthető videójáték népszerűsíti Szolnokot 

Szolnokot népszerűsítő, okostelefonra és táblagépre is ingyenesen letölthető játékot hozott létre a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. - közölte a cég kommunikációs projektmenedzsere az MTI-vel.

Új lendületet kaphat Szolnok egyházi turizmusa 

Másfél milliárd forintból újul meg Szolnokon két római katolikus templom kormányzati döntésnek köszönhetően, a beruházások a tervek szerint tavasszal kezdődnek meg és 2020-ra készülnek el - közölte a Tisza-parti város polgármestere az MTI-vel.

Mire nem jó egy rekordalacsony vízállás? 

2018. október 25-én újabb II. világháborús roncs került elő a Dunából a folyó rekord alacsony vízállása miatt. A B-17-es roncsának megmentésénél ismét a Magyar Roncskutató Egyesület és az MH. 86. Szolnok Helikopter Bázis tagjai működtek közre. A művelet után a repülőgép maradványait a RepTárba szállították, ahol 2018. október 26-tól tekinthetik meg a látogatók - tudtuk meg hétfőn a repüléstörténeti intézménytől.

Tárbővítés Szolnokon 

A szolnoki Szóljon.hu portál számolt be arról, hogy a térség egyik legfontosabb idegenforgalmi attrakciója, a RepTár bővítésnek néz elébe.

Győr, Szolnok, Szécsény, Pécs, Nyíregyháza. Mi a közös bennük? 

Európa-díjas Széchenyi tér, RepTár interaktív repülőmúzeum, egy megújult, történelmi városmag, a Zsolnay Kulturális Negyed és Sóstógyógyfürdő. Ez az 5 helyszín olyan beruházások terepe volt, amely városrészeket változtatott meg.

Csőrike megérkezett Szolnokra 

„Csőrike“, a Mi-24-es harcihelikopter, két kísőrőjével a Mi-8P és egy Mi-9-es többcélú szállítóhelikopterrel együtt érkezett kedden hajnalban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba. 

Tajvani teakultusz Szolnokon 

Tajvan történelmét, kultúráját, valamint a sziget teafajtáit, fogyasztásának eszközeit és kereskedelmi jelentőségét mutatja be a szolnoki Damjanich János Múzeumban január 27-én nyíló és három hónapig látogatható nemzetközi kiállítás. A Formosa aranykincse: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című tárlat bemutatóját színes programsorozat kíséri. 

Még egy argentin vadászpilóta is kíváncsi volt az új magyar múzeumra 

A szolnoki RepTár alig egy hónappal a megnyitása után már tízezredik látogatóját köszöntötte, november harmincadikáig pedig több mint húszezren keresték fel.

Szárnyal a szolnoki RepTár 

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár.

Mit keresnek szovjet vadászgépek az ország legrégebbi vasútállomásán? 

Azok a férfiak, akik gyerekkorukban pilótának készültek, és azok az asszonyok, akik lánykorukban éppen egy ilyen pilótáról álmodtak, biztosan nagyra értékelik majd a szolnoki RepTár kollekcióját. A különleges kiállítás azonban nemcsak nekik szól, hanem bárkinek, akit kicsit is érdekel a repülés, azon belül a katonai repülés világa. Sőt valószínűleg még azok is élvezni fogják ezt a kiállítást, akik életükben nem utaztak repülővel és ezt nem is tervezik.

Csütörtökön nyílik a szolnoki katonai repüléstörténeti múzeum 

Szeptember elsejétől látogatható a katonai repüléstörténeti múzeum Szolnokon, a régi indóház felújított épületében, ahol repülőgépeket, helikoptereket, használati eszközöket is kiállítanak - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Sörmúzeum nyitott Szolnokon 

Július 22-én Szolnok főterén megnyitotta kapuit a Sörárium. A Városháza pincéjében található kiállítás a folyékony kenyér több mint hatezer éves történetét mutatja be. Az új múzeumot Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, Jász-nagykun Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos adta át. A megnyitó vendégeinek alkalma volt végigjárni a boltíves pincefolyosókat, majd a tárlat bejárása után Hajdú Steve és Harsányi Levente lepte meg egy rövid, humoros jelenettel a megjelenteket.

Milyen lehet az ürgéből készült pekenyica? 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Varjúleves és kecskepaprikás 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Varjúleves és kecskepaprikás 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

RepTár, Sörárium és az Alföld szívének ízei 

Példamutató összefogással mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye Szolnok várossal közösen az Alföld szíve értékeit és turisztikai kínálatát a budapesti Utazás kiállításon.

Márciusban nyílik az interaktív repülőmúzeum Szolnokon 

A nagyközönség előtt 2016 márciusában nyílik meg Közép-Kelet-Európa egyedülálló interaktív repülőmúzeuma Szolnokon - jelentette be a 2,7 milliárd forintból megvalósuló fejlesztést bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Hamarosan Lappföldtől egészen Tószegig bringázhatunk 

Megépült a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első, mintegy négy kilométeres szakasza - közölte a projekt kommunikációját végző szolnoki Szféra-Tisza Kft. az MTI-vel.

Jövő tavasszal végre megnyílhat a szolnoki Sörárium 

Interaktív sörmúzeum és hozzá kapcsolódó kulturális tér nyílik tavasszal a szolnoki városháza pincéjében - jelentette be Csatári István, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója hétfőn a projektet bemutató szolnoki sajtótájékoztatón.

290 milliós támogatással épül kerékpárút Szolnok és Tószeg között 

Elkezdődött a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút építése a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén.

Költözik és 2,36 milliárdból átalakul a Szolnoki Repülőmúzeum 

Ideiglenesen bezárt a Szolnoki Repülőmúzeum, mert egy közel 2,36 milliárd forintos beruházás eredményeképpen idén Szolnok belvárosába költözik és interaktívvá válik - közölte Szolnok polgármestere kedden az MTI-vel.

Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad 

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

A szolnoki kulturális központ átadása után a Pelikán szálló is megújul 

Helyi kulturális és közművelődési tevékenységeknek, a civil élet eseményeinek, valamint az egészséges életmóddal összefüggő programoknak biztosít új, építészetileg is izgalmas teret az Agora terminál multifunkcionális kulturális központ, amelyet a Szolnok napja rendezvénysorozat keretében adtak át szombaton a városban.

Turisztikai szakmai napot tartottak Szolnokon 

„Partnerek vagyunk!” címmel szakmai fórumot rendezett az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület és Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata március 20-án, csütörtökön Szolnokon.

Hol volt Szulejmán szultán egykori szolnoki dzsámija? 

 Földradaros vizsgálatokkal sikerült pontosan meghatározni a Szolnokon mintegy 500 éve épült, és az elmúlt évszázadok során a földfelszínig lepusztult török dzsámi pontos helyét - mondta el Kertész Róbert, a városi Damjanich múzeum régésze hétfőn az MTI-nek.

Megsütötték a Kárpát-medence kenyerét 

Szolnokon megsütötték a Kárpát-medence kenyerét, egy 150 kilós cipót.

Stadler-vonatok kötik össze a moszkvai reptereket 

A svájci Stadler nyerte a moszkvai repülőtereket egymással és a belvárossal összekötő vasúti összeköttetésre kiírt pályázatot. 

Jövő tavasszal nyílik a szolnoki Sörárium 

Interaktív sörmúzeumot és hozzá kapcsolódó kulturális teret alakítanak ki a szolnoki városháza pincéjében.

Új jegykiadó automaták az utasok szolgálatában 

Negyvennyolc jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start a Budapest és Szolnok közötti vasútvonalakra jövő tavasztól - közölte a vasúttársaság pénteken.

Milliárdokból fejlesztik a repülőmúzeumot Szolnokon 

Több mint kétmilliárd forintból költöztetik új helyre és teszik interaktívvá a szolnoki repülőmúzeum hazánkban egyedülálló és nemzetközileg is jegyzett gyűjteményét – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Új Tourinform nyílt Szolnokon 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. augusztus 1-től a Városháza Ügyfélszolgálati Irodájában Tourinform irodát nyit, melynek üzemeltetője az Aba-Novák Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Szolnok lett a legélhetőbb magyar város 

Idén Szolnok lett a legélhetőbb magyar város - jelentette be Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, a díj alapítója kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Repülőmatuzsálem mása a Szolnoki Repülőmúzeumban 

A magyar repüléstörténet egyik igazi különlegességével, egy, az eredeti gép 100. évfordulója alkalmából „újraélesztett” Kvasz-I. típusú légi oldtimerrel gazdagodott kedden a Szolnoki Repülőmúzeum – közölte a gyűjtemény munkatársa az MTI-vel.

Indul az Intercity-kocsik gyártása Szolnokon 

EU-támogatással startolhat az IC-gyártás Szolnokon.

Szolnokon is van mivel büszkélkedni 

Két nyelven, angol és magyar nyelven jelent meg az a színes könyv, amelyet a hét elején Martfűn mutattak be. A Szolnok és környéke című ismertető Bíró Réka és dr. Hamar József közös munkája, és a Pásztortáska Füzetek 4. része. Munkatársunktól

Egy cukrászda 100 éve 

A mai Tünde cukrászda százéves történetének és vele együtt a város elmúlt egy évszázadának jellegzetes dokumentumait, eszközeit, illetve viseleteit eleveníti fel egy tárlat, amely jövő év február 6-ig látható a szolnoki Damjanich János Múzeumban - adta hírül az MTI.

Formálódik az Alföld Szíve Térségi TDM 

Közgyűlést tartott az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület, melynek zárásaként együttműködési megállapodást írtak alá három helyi turisztikai szervezettel.

Szolnokon is levágják a lakatokat 

Rendszeresen levágják a szolnoki Tiszavirág híd acélsodronyairól azokat a lakatokat, amelyeket szerelmes párok kattintanak fel egyre nagyobb számban az átkelőre: az önkormányzat városüzemeltetési szakemberei a rongálódástól tartva védik meg ily módon a település centrumát a Tiszaligettel összekötő, garanciális műtárgyat.

Kiállítás nyílt a légi rendészet történelméből 

Október végéig látható a szolnoki repülőmúzeumban az a tárlat, mely a légi rendészet több mint hat évtizedes magyarországi történelmével ismerteti meg a látogatókat - közölte a pénteki megnyitón a kiállítás ötletgazdája és főszervezője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!