Március 4-én az "Alföld Szíve Ízei" gasztronómiai bemutatót Kovács Sándor és Szalay Ferenc közös sajtótájékoztatója vezette föl. A megyei közgyűlés elnöke a turisztikai szaksajtó, a turizmusban dolgozó szakemberek előtt mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye értékeit, a vezető turisztikai termékeket. Szólt a vendégforgalmi adatok kedvező alakulásáról, mely csak részben magyarázható a belföldi kereslet élénkülésével. Az, hogy a megyébe érkező vendégek és vendégéjszakák száma az országos átlagot is meghaladó – jóval 10% fölötti – mértékű volt 2014-ben és 2015-ben, a befektetett munka megtérülését is mutatja. „Jász-Nagykun-Szolnok megye, az Alföld szíve elnevezéssel építjük a márkanevet. Célunk, hogy az országhatáron belül is minél szélesebb körben ismerjenek így bennünket és >>Ahová a szív húz<< szlogenünket” – mondta el Kovács Sándor. – Ugyan Cserkeszőlő és Berekfürdő hazánk 50 legkedveltebb üdülési célterületei között van, de emellett megyénk egészségturizmusa, a nagy rendezvények, az ökoturizmus és a kulturális örökségünk széles tárháza számtalan módon igyekszik megyénkbe csábítani a vendégeket” – tette hozzá Kovács Sándor.
Szalay Ferenc polgármester Szolnok város hamarosan nyíló két új kiemelt jelentőségű attrakciójának – a RepTárnak és a Söráriumnak – bemutatása mellett szólt a város jövőbeni turisztikai fejlesztéseiről is. A tiszai kikötő, a Művésztelep, a tiszaligeti fürdő mind-mind a turisztikai célokat szolgáló beruházások részei lesznek. „A város gasztronómiai csemegéje, a szolnoki habos isler mellett a jövőben nagyban építünk a tiszai halételek népszerűsítésére” - hangzott el Szalay Ferenctől.
Az „Alföld Szíve Ízei” gasztronómiai bemutatón a vendégek ízelítőt kaptak a megye finomságaiból, tájjelegű ételeiből. Nagy sikere volt a karcagi birkapörköltnek, a ferdinándnak, a mezőtúri kolbásznak, szaláminak, savanyúságnak, a túri perecnek, a szolnoki gulyás pogácsának, a tiszai sült halnak, kétpói szilvapálinkának, a jászsági méznek és égetett tortának, a szolnoki habos islernek és az abádszalóki kézműves csokoládénak.
Forrás: Turizmus Online