RepTár, Sörárium és az Alföld szívének ízei

Példamutató összefogással mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye Szolnok várossal közösen az Alföld szíve értékeit és turisztikai kínálatát a budapesti Utazás kiállításon.

Március 4-én az "Alföld Szíve Ízei" gasztronómiai bemutatót Kovács Sándor és Szalay Ferenc közös sajtótájékoztatója vezette föl. A megyei közgyűlés elnöke a turisztikai szaksajtó, a turizmusban dolgozó szakemberek előtt mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye értékeit, a vezető turisztikai termékeket. Szólt a vendégforgalmi adatok kedvező alakulásáról, mely csak részben magyarázható a belföldi kereslet élénkülésével. Az, hogy a megyébe érkező vendégek és vendégéjszakák száma az országos átlagot is meghaladó – jóval 10% fölötti – mértékű volt 2014-ben és 2015-ben, a befektetett munka megtérülését is mutatja. „Jász-Nagykun-Szolnok megye, az Alföld szíve elnevezéssel építjük a márkanevet. Célunk, hogy az országhatáron belül is minél szélesebb körben ismerjenek így bennünket és >>Ahová a szív húz<< szlogenünket” – mondta el Kovács Sándor. – Ugyan Cserkeszőlő és Berekfürdő hazánk 50 legkedveltebb üdülési célterületei között van, de emellett megyénk egészségturizmusa, a nagy rendezvények, az ökoturizmus és a kulturális örökségünk széles tárháza számtalan módon igyekszik megyénkbe csábítani a vendégeket” – tette hozzá Kovács Sándor.

Szalay Ferenc polgármester Szolnok város hamarosan nyíló két új kiemelt jelentőségű attrakciójának – a RepTárnak és a Söráriumnak – bemutatása mellett szólt a város jövőbeni turisztikai fejlesztéseiről is. A tiszai kikötő, a Művésztelep, a tiszaligeti fürdő mind-mind a turisztikai célokat szolgáló beruházások részei lesznek. „A város gasztronómiai csemegéje, a szolnoki habos isler mellett a jövőben nagyban építünk a tiszai halételek népszerűsítésére” - hangzott el Szalay Ferenctől.

Az „Alföld Szíve Ízei” gasztronómiai bemutatón a vendégek ízelítőt kaptak a megye finomságaiból, tájjelegű ételeiből. Nagy sikere volt a karcagi birkapörköltnek, a ferdinándnak, a mezőtúri kolbásznak, szaláminak, savanyúságnak, a túri perecnek, a szolnoki gulyás pogácsának, a tiszai sült halnak, kétpói szilvapálinkának, a jászsági méznek és égetett tortának, a szolnoki habos islernek és az abádszalóki kézműves csokoládénak.


Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum

Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum 

Az esztergomi vármúzeum és a zselízi Esterházy-kastély felújítására nyert pályázatot.
Turizmus Konjunktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat

Turizmus Konjunktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat  

Az ágazat szereplői helyzetüket pozitívnak érzékelték.
Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál

Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál 

Fazakas F. János a cégcsoport növekedéséért felel ez év május 1-től.
Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik

Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik 

Ingyenes kultúrális és családi programok június elsején és másodikán.
Innovációs díjat kapott a Skanzen

Innovációs díjat kapott a Skanzen 

Az előremutató projekt egyesíti a kultúrát a gondoskodással, egyedülálló módszertani és mentálhigiénés erőforrást biztosítva.
Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.