RepTár, Sörárium és az Alföld szívének ízei

Példamutató összefogással mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye Szolnok várossal közösen az Alföld szíve értékeit és turisztikai kínálatát a budapesti Utazás kiállításon.

Március 4-én az "Alföld Szíve Ízei" gasztronómiai bemutatót Kovács Sándor és Szalay Ferenc közös sajtótájékoztatója vezette föl. A megyei közgyűlés elnöke a turisztikai szaksajtó, a turizmusban dolgozó szakemberek előtt mutatta be Jász-Nagykun-Szolnok megye értékeit, a vezető turisztikai termékeket. Szólt a vendégforgalmi adatok kedvező alakulásáról, mely csak részben magyarázható a belföldi kereslet élénkülésével. Az, hogy a megyébe érkező vendégek és vendégéjszakák száma az országos átlagot is meghaladó – jóval 10% fölötti – mértékű volt 2014-ben és 2015-ben, a befektetett munka megtérülését is mutatja. „Jász-Nagykun-Szolnok megye, az Alföld szíve elnevezéssel építjük a márkanevet. Célunk, hogy az országhatáron belül is minél szélesebb körben ismerjenek így bennünket és >>Ahová a szív húz<< szlogenünket” – mondta el Kovács Sándor. – Ugyan Cserkeszőlő és Berekfürdő hazánk 50 legkedveltebb üdülési célterületei között van, de emellett megyénk egészségturizmusa, a nagy rendezvények, az ökoturizmus és a kulturális örökségünk széles tárháza számtalan módon igyekszik megyénkbe csábítani a vendégeket” – tette hozzá Kovács Sándor.

Szalay Ferenc polgármester Szolnok város hamarosan nyíló két új kiemelt jelentőségű attrakciójának – a RepTárnak és a Söráriumnak – bemutatása mellett szólt a város jövőbeni turisztikai fejlesztéseiről is. A tiszai kikötő, a Művésztelep, a tiszaligeti fürdő mind-mind a turisztikai célokat szolgáló beruházások részei lesznek. „A város gasztronómiai csemegéje, a szolnoki habos isler mellett a jövőben nagyban építünk a tiszai halételek népszerűsítésére” - hangzott el Szalay Ferenctől.

Az „Alföld Szíve Ízei” gasztronómiai bemutatón a vendégek ízelítőt kaptak a megye finomságaiból, tájjelegű ételeiből. Nagy sikere volt a karcagi birkapörköltnek, a ferdinándnak, a mezőtúri kolbásznak, szaláminak, savanyúságnak, a túri perecnek, a szolnoki gulyás pogácsának, a tiszai sült halnak, kétpói szilvapálinkának, a jászsági méznek és égetett tortának, a szolnoki habos islernek és az abádszalóki kézműves csokoládénak.


Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság

Hazai strandok listája, ahol legfőbb szempont a kutyabarátság 

Strandok, ahol négylábú barátokat is örömmel fogadják a tikkasztó nyári napokon.
Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény

Világhírű írótól kerül kalapács alá a Vaszary-festmény 

Hollywoodi világsztár családjától érkezik Budapestre a Virág Judit Galéria tavaszi aukciójának egyik szenzációja.
Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő

Ünnepel a Cserkeszőlői Fürdő  

Május 1-jén a jubileumi ünnepség keretében izgalmas programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat.
Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek

Előremutató tanúsítvány a Cityrama DMC-nek 

A díj a Cityrama DMC hosszú távú erőfeszítéseit ismeri el a fenntarthatóság és a vállalati, társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén.
Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben

Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben 

Tény, hogy egyik legfontosabb turisztikai vonzerőnk, a fővárosi történelmi fürdőinek egy része felújításra szorul.
Kakasozás és pittyezés: majális a Skanzenben

Kakasozás és pittyezés: majális a Skanzenben 

Májust gyakran nevezik zöld hónapnak, hiszen a természet, a fák és virágok újjászületésének ideje.
A gyönyörködtetés művészete – kiállítás Budapesten

A gyönyörködtetés művészete – kiállítás Budapesten 

Három nő, három művészeti ág, egy közös nyelv: megnyílt a PRIMAVERA kiállítás a FISE Galériában.
Idén is Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Idén is Háromváros Kerékpáros Fesztivál 

Június 7-én és 8-án rendezik meg negyedik alkalommal Békéscsabán, Békésen és Gyulán a Háromváros Kerékpáros Fesztivált .
Programhegyek az Európa-napon

Programhegyek az Európa-napon 

Izgalmas programokkal és hasznos információkkal várják a szervezők az érdeklődőket az Európa-napon és az immár hagyományos EU-s futáson.
Kék Zóna Noszvajon

Kék Zóna Noszvajon  

Különleges eseménynek adott otthont a Nomád Hotel & Glamping.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.