Sörmúzeum nyitott Szolnokon

Július 22-én Szolnok főterén megnyitotta kapuit a Sörárium. A Városháza pincéjében található kiállítás a folyékony kenyér több mint hatezer éves történetét mutatja be. Az új múzeumot Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, Jász-nagykun Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos adta át. A megnyitó vendégeinek alkalma volt végigjárni a boltíves pincefolyosókat, majd a tárlat bejárása után Hajdú Steve és Harsányi Levente lepte meg egy rövid, humoros jelenettel a megjelenteket.

A Sörárium több szempontból is különleges kiállítótér. A hasonló tematikájú múzeumok ugyanis egy-egy sörmárkához kötődnek, a szolnoki múzeum azonban márkafüggetlenül, komplex megközelítéssel mutatja be a nedű történetét. A látogató megismerkedhet a sör történetével, a serfőzési eljárások fejlődésével, a habzó ital emberi kultúrtörténetre és a tudományra gyakorolt hatásával.

A Söráriummal olyan különleges múzeummal gazdagodott Magyarország, amely a legszélesebb közönség számára nyújt kulturálódási és kikapcsolódási lehetőséget. Bízunk benne, hogy azok is örömmel fogják felkeresni, akik egyébként nem tartoznak a sörital rajongótáborába - jelentette ki a megnyitón Szalay Ferenc.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy a kiállítás a fiatalok számára is vonzó legyen, ezért a Söráriumot a legkorszerűbb interaktív eszközökkel szereltük fel. A digitális generáció tagjai érintőképernyős asztalokon és mozgásvezérelt, kinect-navigációt használó alkalmazások segítségével ismerkedhetnek meg a folyékony kenyér történetével. A gyermekeket játszószoba és gyermekfoglalkoztató várja, így a Sörárium látogatása gyermekes családok számára is remek kikapcsolódás lehet – tette hozzá a polgármester.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Sörárium alkalmazottainak átlagéletkora 30 év alatt van. A városvezetés kiemelten fontos feladatának tartja, hogy munkalehetőséget biztosítson a szolnoki fiatalok számára. Az új intézmény egyszerre növeli a Tisza fővárosának vonzerejét az idelátogatók számára, és nyújt lehetőséget az itt élőknek a helyben boldogulásra - mondta Szalay Ferenc.

A 8 helyiségben, 1000 négyzetméteren üzemelő múzeumnak egyedi atmoszférát kölcsönöz, hogy belső terei steampunk jellegű design-t kaptak. A kiállítás bejárása után a vendégek a Sörárium éttermében pihenhetnek meg, ahol többféle kézműves sör, kávékülönlegességek és ízletes fogások közül válogathatnak. A vendéglátóhely múzeumi belépő kiváltása nélkül, célzottan is látogatható.

A Sörárium megnyitása Szolnok átfogó település- és turizmusfejlesztési koncepciójának része. A városfejlesztési stratégia keretében rövidesen egy másik országosan egyedülálló kiállítás is megnyitja kapuit a látogatók előtt, a katonai repülés történetét bemutató RepTár. A két múzeum és Szolnok egyéb látnivalói akár több napos kikapcsolódásra is elegendő élményanyagot kínálnak akár családok, baráti körök számára is.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.