Indul a négycsillagos szolnoki hotel fejlesztése

A Tiszakavics Hotel 4 csillagos egysége 155 szobás szuperior szobával várja majd a vendégeket és zöldenergiával fog üzemelni - írja a Spabook.net.

A 155 szobás, 3 emeletes, 4 csillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épülete kavicsot formázó szárnyakból áll majd a Holt-Tisza partján. Az elhelyezkedés lehetőséget teremt a vízisportok gazdagítására is. A Tiszakavics Szálloda hasznosítani fogja a megújuló energiaforrásokat, a napenergia mellett a geotermikus energiát is, amivel példamutatóan környezetbarát módon fog működni. – derült ki a Szolnok TV híradásából:

Dr. Kállai Mária térségi országgyűlési képviselő elmondta: a szállodaépítés a magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. 9,8 milliárd forintos beruházásával valósul meg, amelyet az állam mintegy 3,9 milliárd forinttal támogat. Az építkezés előreláthatólag 2021 nyarán kezdődhet el és 2023 nyarán fejeződik be majd be.

"123 kétágyas szoba mellett 32 lakosztály kap majd helyet az 1000 négyzetméteres, 350 fő befogadóképességű konferenciatermet és 3000 négyzetméteres wellness részleget is tartalmazó szálloda épületében. A városban jelenleg két 4 csillagos szálloda van, az egyik a Garden Hotel Wellness és Konferencia, a másik pedig Semiramis Business Hotel. A Tiszakavics jócskán nagyobb lesz mindkettőnél. Bízzunk benne, hogy mire átadják, addigra felpörög annyira a turizmus, hogy egymást kiegészítve tudnak majd működni. Szolnok tudatos fejlesztése Szalay Ferenc polgármester úgy nyilatkozott, hogy tudatos készülés áll amögött, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére és a mai bejelentést 10 éves munka előzte meg."

Forrás: Spabook


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája pályázatot a Visit Hungary szakmai partnerségében.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.