Előrelépés az iráni piac meghódításában

Előrelépés az iráni piac meghódításában 

Először látogattak hazánkba iráni turisztikai szakemberek a Magyar Turizmus Zrt. meghívásának köszönhetően, 2013 decemberében - közölte szerdán a Magyar Turizmus Zrt.
Gömörszőlősön kirándultak a vidékjárók

Gömörszőlősön kirándultak a vidékjárók 

Vidékjáró Study Tour néven Gömörszőlősre szervezett utat turizmussal foglalkozó újságírók részére szeptember 28-án a FATOSZ.

Feltérképezték konferencia helyszíneinket 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága idén második alkalommal szervezett úgynevezett association (szövetségi) tanulmányutat, amelyen augusztus végén öt nemzetközi szövetség képviselője vett részt Svájcból, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, valamint Izraelből.

Hollywood on the Danube 

A „Hollywood on the Danube” elnevezésű tanulmányút keretében négy neves amerikai újságíró tartózkodik hazánkban a Magyar Turizmus Zrt. vendégeként augusztus 20-24. között. Az út célja hollywoodi újságírók körében népszerűsíteni a magyarországi filmgyártási lehetőségeket és megmutatni, miért érdemes hazánkba hozni az amerikai filmes produkciókat.

Aranykulcsosok a Balaton-felvidéken 

Rendhagyó módon egy augusztusi kedden találkoztak a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai, hogy eleget tegyenek Kovacsik Tamás immár tradicionálisnak mondható invitálásának. 

Első MICE média tanulmányút Kínából 

Sikeresen zajlott a Magyar Turizmus Zrt. által a kínai média képviselői számára első ízben szervezett hivatásturisztikai (MICE) tanulmányút. A MT Zrt. pekingi képviselete és a társaság Magyar Kongresszusi Igazgatósága közös szervezésében megvalósult program annak, az idén indult kampánynak a része volt, amelynek célja, hogy megismertesse hazánk konferenciaturisztikai kincseit a kínai szakmával.

Minden nap kultúra! 

2012. július 12-én Hódmezővásárhely Önkormányzata turisztikai tanulmányútra invitálta a Dél-Alföld turisztikai szakembereit. A szakmai együttműködés jegyében a tanulmányúton az MT Zrt. Dél-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága is képviseltette magát. A kirándulás apropója az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével fejlődő város és kulturális intézményeinek bemutatása volt. 
A keresztes lovagok nyomában Mazúriában

A keresztes lovagok nyomában Mazúriában 

Megfogadtam, hogy nem fogom leírni azt az öt szóból álló mondatot, amely a magyar és a lengyel nép egymással való jó kapcsolatát hirdeti. Nem azért, mert nem igaz, hanem azért, mert Lengyelország ennél jóval több, mint ahogy az a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet által a Mazuri-tavak vidékére szervezett study touron is kiderült.
Study túra az Ararát földjén

Study túra az Ararát földjén 

Az 1000 Út Utazási Iroda és Czech Airlines (ČSA) közös tanulmányútja idén Örményországba repítette a szakmai partnereket.
Stájer hegyi nyár a Murtalban

Stájer hegyi nyár a Murtalban 

Stájerországban, Ausztria zöld szívében tizenkét hónapig tart a turistaszezon – bizonyította újságíróknak egy négynapos szakmai út keretében a Murtal üdülőrégióban Stájerország Tartomány Turisztikai Hivatala, valamint az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet.

Úton a szahara felé 

A tanulmányút ötödik napján elindult a csapat két napos sivatagi túrájára.

Egy nap a tunéziai fakultatív lehetőségek jegyében 

A hétfői napot a fakultatív lehetőségek megismerésével töltötte a Best Reisen dolgozóinak és partnereinek csapata Tunéziában.

Élményekkel tele értek haza a Best Reisen partnerei 

Hétfőn este érkezett haza a Best Reisen török study csoportja tele élményekkel és hasznos információkkal. 

Bulgáriát fedezték fel a Robinson Tours partnerei 

2012. május 5-10 között a Robinson Tours szervezésében közel 40 Utazási Irodai partner részvételével a cég bemutatta Albena, Aranypart, Szt. Konsztantin, Sunny Day, Obzor, Napospart, Szozopol szállodáinak kínálatát.

Cseh utazásszervezők jártak az Alföldön 

Sikeresen zárult az a tanulmányút, melyet a Magyar Turizmus Zrt. prágai külképviselete a társaság Tisza-tavi, illetve Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságával, valamint az Asociace cestovních kanceláří České republiky (ACK ČR) utazási irodai szövetséggel együttműködve szervezett cseh utazási irodák vezető képviselői számára, 2012. április 25-29. között.

Külképviselők a Dél-Alföldön 

Az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásával több, mint 20 turisztikai projekt valósult meg a Dél-Alföldön az elmúlt évben.

Bejárták Orosházát és térségét 

Az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület Nagy Lászlóné elnök vezetésével március 30-án helyi szakmai utat szervezett az idegenforgalomban érdekeltek számára.

MABEUSZ workshop Mórahalmon 

Mórahalmi túrával folytatódott a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának szakmai bejárás-sorozata. A partnerek ezúttal nem csak az attrakciókkal ismerkedtek meg, hanem egy workshop keretén belül a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) tagjaival is eszmét cseréltek arról: hogyan lehetne idecsalogatni a turistákat.

Magyarország jó hírét viszik… 

Magyarország nemzetközi piacokon való népszerűsítése érdekében az MT Zrt. idén is nagy hangsúlyt fektet a külföldi média és a szakma képviselői részére szervezett tanulmányutakra. A turisztikai szakemberek és nemzetközi újságírók így személyesen szerezhetnek átfogó képet hazánk aktuális kínálatáról. A tevékenység sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt két évben megvalósult tanulmányutak nyomán megjelent cikkek és tudósítások hírértéke elérte a 6 milliárd forintot.

Budapest és környékének rejtett kincsei szlovák szakemberek előtt 

Az elmúlt napokban a Magyar Turizmus Zrt. meghívásában 12 szlovákiai utazási iroda és egy kelet-szlovákiai regionális televízió stábja ismerkedett a magyar főváros látnivalóival.

A Kanári-szigeteken jártak a Best Reisen partnerei 

Az év elején 25 viszonteladója számára mutatta be árualapját Tenerifén és Gran Canárián a Best Reisen.

A lenyűgöző Phi-Phi szigetek 

Ahogy tegnapi beszámolónkban olvashatták, a héten Thaiföld látnivalóival ismerkedik a Best Reisen 15 fős csoportja, melyben a legfontosabb értékesítői irodák képviselői kaptak helyet. A turisztikai szakemberek útjának következő állomása Phi-Phi szigete volt.

Gárdonyban találkoznak a Tourinformok 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében évente kétszer kerül megrendezésre az országos Tourinform találkozó a 142 Tourinform iroda vezetője részére. A májusban, Budapesten megrendezett esemény után, november 14-én Gárdonyban találkoznak a szakemberek, hogy naprakész információkat szerezzenek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és megoszthassák egymással szakmai tapasztalataikat. Mivel a rendezvény hosszú idő után ismét kétnaposra bővül, így a résztvevőknek november 15-én egy szakmai tanulmányút keretében lehetőségük nyílik felfedezni a térség turisztikai kínálatát is.

Őszi szakmai invázió Kínából 

Kínai „szakmai invázió” zajlott le az elmúlt hónapban Magyarországon. A Magyar Turizmus Zrt. meghívásában ugyanis, szeptember-októberben, öt(!) csoport fedezhette fel tanulmányút keretében hazánkat.

Szövetségben a városok 

Lentiben találkoztak azok a szakújságírók, akiket Ausztria, Magyarország és Szlovénia városai között létrejött „City Cooperation” (Városok Szövetsége) projekt bemutatására október végén hívtak meg három napos tanulmányútra. 

Sikeres volt az MT Zrt. és az Emirates közös tanulmányútja 

Az arab térségbe irányuló intenzív turisztikai marketingtevékenység újabb akciójának keretében, a Magyar Turizmus Zrt. és az Emirates Airlines együttműködésének köszönhetően, október 10-16. között zajlott Magyarországon a két társaság első közös tanulmányútja, amelyen vezető arab turisztikai cégek képviselői vettek részt. 

Ukrán orvosok „vizsgálták” egészségturisztikai kínálatátunk 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében egy ukrán orvos-csoportnak nyílt lehetősége arra, hogy október 14-18. között hazánk egészségturisztikai kínálatával ismerkedjen meg.

Tanulmányút a felelősségteljes turizmus jegyében 

A brit Responsible Travel képviseletében Magyarországra látogatott Bianca May.

Ősszel a Balatonon 

Két napos tanulmányúton ismerkedtek az újságírók az őszi Balaton kínálta turisztikai lehetőségekkel. 

Külföldi utazási irodások jártak Jász-Nagykun-Szolnok megyében 

A Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat szervezésében, szeptember 25-28 között immár másodszor került megrendezésre olyan tanulmányút, amelyen külföldi utazási irodák képviselői és tour-operátorok vettek részt. A meghívás 14 iroda fogadta el, akik Szerbiából, Szlovákiából és Romániából érkeztek.

Ukrán újságírók magyarországi felfedezőúton 

Szeptember 17-21. között ukrán újságírói csoport ismerheti meg elsősorban Budapest luxus oldalát a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

Lengyel tanulmányút a Balaton régióban 

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága és a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda együttműködésében valósul meg az a tanulmányút, amely a Balaton régió kínálta újdonságokra, ezen belül is a nyugat-balatoni térség attrakcióira, szálláshelyeire hívja fel a lengyel sajtó képviselőinek és számos lengyel utazásszervezőnek a figyelmét

Magyarország a Pekingi Rádióban 

Július 15. és 22. között hazánkban tartózkodott Kína 10 legnépszerűbb rádiós műsorvezetőjének egyike, aki számára a Magyar Turizmus Zrt.-nek alkalma volt bemutatni Magyarország szinte valamennyi szegletét: az egy hetes út alatt a vendég megismerhette Budapest, Szentendre, Balaton, Hévíz, Tokaj és a Tisza-tó turisztikai kínálatát.

Elindult a Határtalanul! 

Elindult a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program, az első csoport szeptember 4-én kelhet útra Erdélybe.

Budapest multikulturális negyedében jártak 

Élményekkel telve utazott haza a múlt héten az a két szerencsés bécsi hölgy, akik még májusban a Királyutca Designutca bécsi bemutatkozása alkalmával nyertek budapesti hétvégét.

Tanulmányutasok családdal 

A júliusi, nagysikerű családos tanulmányút után, augusztus 12-én ismét nemzetközi újságírók és touroperátorok érkeztek Magyarországra párjuk és csemetéjük társaságában, hogy a hazánk által nyújtott kiváló családi programokat, turisztikai ajánlatokat megismerjék.

Kalandozás a Királyi Régióban 

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága kétnapos tanulmányút során mutatta be a meghívott szakújságíróknak a Közép-dunántúli régióban megvalósult egészségturisztikai fejlesztéseket és a térség sokszínű turisztikai kínálatát.

Tanulmányúton a Nyírségi TDM 

Az iroda megnyitó ünnepséget követően immáron a dolgos mindennapokat élik a Nyírségi TDM munkatársai. A Turisztikai Desztinációs Menedzsment tagjai gondoskodnak a Nyírség és természetesen Nyíregyháza értékei és szépségei hírének elterjesztéséről, úti csomagok és kínálatok összeállításáról. 

Tunéziába szervezett study tour-t a Best Reisen 

2011. május 28- június 4. között egy hetet tölthettek el a Best Reisen partnerei Tunéziában.

Három halott a tanulmányúton 

Három utazási irodás meghalt és továbbiakat a 60 fős csoportból kórházba kellett szállítani, miután valószínűleg mérgezett alkoholt ittak egy törökországi tanulmányúton, írja a TravelMole.

Qatar Airways-tanulmányút: piros pontok Budapestnek 

Összességében elégedetten távozik Budapestről a Qatar Airways legutóbbi tanulmányi útja, de azért akad egy-két tanácsuk is. A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) pedig úgy tűnik jó helyen keresgél az Arab-öböl térségében újabb potenciális turisták után. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!