Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Omán-Salalah-ba vitte partnereit a Kartago Tours

Omán-Salalah-ba vitte partnereit a Kartago Tours 

A „Kelet Karibjára” vitte 38 értékesítőjét és viszonteladó partnerét tanulmányútra a Kartago Tours. Az utazásszervező idén decemberben indítja el közvetlen charter járatát Omán-Salalah-ra.
Mabeusz-tanulmányút épülő luxusszállodával

Mabeusz-tanulmányút épülő luxusszállodával 

A Mabeusz (Magyar Beutaztatók Szövetsége) ismét tartalmas és informatív tanulmányutat szervezett tagjainak, a beutaztató irodáknak, akik ezúttal budapesti vonzerőkkel és szolgáltatásokkal ismerkedhettek.
Egyiptom bakancslistás helyszíneket épít

Egyiptom bakancslistás helyszíneket épít 

Decemberben, amikor a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai az Egyiptomi Turisztikai Hivatal meghívására az észak-afrikai országba látogattak, kiderült, sok hazai utazási szakember számára is újdonság, hogy Egyiptom a tengerparti üdüléseken túl mennyi kulturális kincset és autentikus élményt tartogat. Képes élménybeszámolónk következik a közgyűlést követő tanulmányútról.
Burgenland mindig tud újat nyújtani

Burgenland mindig tud újat nyújtani 

Bár azt hinnénk, mindent tudunk Sopronról vagy Burgenlandról, a szakmának is mindig tud újat nyújtani ez a régió, főleg, ha helyi szakemberek segítenek bemutatni a talán még kevésbé ismert turisztikai attrakciókat.
Németország éllovasa az akadálymentes turizmusnak

Németország éllovasa az akadálymentes turizmusnak 

A földkerekség egyik legfelkészültebb országa Németország a kerekesszékes látogatók számára - derült ki a DZT tanulmányútjának magyarországi résztvevői számára.
Már Tokaj környékén is lehet nyaralóhajózni

Már Tokaj környékén is lehet nyaralóhajózni  

2020. június 30-án szervezte meg tokaji tanulmányútját a MAHART Zrt. a Magyar Utazási Irodák Szövetségével közreműködve, hogy bemutassa az országban egyedülálló szolgáltatását, a nyaralóhajózást.
Élményhegyek  Antalyán a Kartagoval

Élményhegyek Antalyán a Kartagoval 

A Kartago Tours egy hetes, őszi Antalyába szervezett tanulmányútján mutatta be 2020-as árualapját a viszonteladó irodák képviselőinek, közel 40 főnek.
Andalúzia világszerte biztos befutó a bakancslistákon

Andalúzia világszerte biztos befutó a bakancslistákon 

A Costa del Sol sok honfitársunk számára a tengerparti pihenést jelenti. Pedig Spanyolország leglátogatottabb turistahelyszíneit találjuk a környékén másfél órányi buszutakra egymástól. A napsütötte Andalúziában, a Cordoba, Malaga, Granada aranyháromszögben jártunk a BONO Utazási Központ, a Turespana, és az Andalúz tartomány közös tanulmányútján.
Fiatal szakembereket is érdekel a Budapest-jelenség

Fiatal szakembereket is érdekel a Budapest-jelenség 

Május 10. és 13. között a Technische Hochschule Deggendorf (Németország) hallgatói keresték fel Budapestet tanulmányi kirándulás céljából, a DEG.TOUR.-S. e.V. – Deggendorfer Tourismus-Studienkreis szervezésében. A diákcsoportot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) fogadta a Főpolgármesteri Hivatal tárgyalótermében.

Nyáron is vonzza a turistákat a Magas-Tátra 

Télen síelni megyünk a Magas-Tátrába! De nyáron vajon mit lehet a hófedte csúcsok látványa nélkül csinálni? A tátrai turisztikai régió és a Szlovák Turisztikai Képviselet meghívására kis csapattal utaztunk, hogy hagyjuk magunkat meggyőzni, van miért a Magas-Tátrába utazni nyáron is. Érdemes utánajárni, miért is jön ide ennyi ember? Azt tapasztaltuk, hogy kínálkozik bőven program felnőttnek és gyereknek egyaránt.

Fáraók, királynők, korallok: Egyiptomban jártunk a Kartago Tours-szal 

Egyiptom: búvárkodás a Vörös-tengeren, séta a luxori karnaki templomban, átkelés a Níluson,  vásárlás a hurgadai pálmafás sétányon, végeláthatatlan étkek sora a négy és ötcsillagos szállodákban, tánc a tengerparton…  A Kartago Tours Zrt. jóvoltából mindezt átélhettük Egyiptomban. Az utazás célja harmincnyolc szálloda meglátogatása volt, harminc utazási irodai munkatárssal és néhány újságíróval egyetemben, június elején.

Mauritiuson járt tanulmányúton az Indulhatunk.hu csapata 

11 fő részvételével saját szervezésű study tour-on vett részt az Indulhatunk.hu csapatának egy része Mauritiuson.

Kulturális főváros lett Afrodité szülőhelye 

A Ciprus délnyugati partvonalán fekvő, mindössze 50 ezer fős Páfosz 2017-ben lehetőséget kapott arra, hogy – a dániai Aarhus-szal együtt – európai kulturális fővárosként mutassa meg értékeit: a Világörökség részeként számon tartott több ezer éves romokat, a friss helyi ételeket felvonultató gasztronómiát és az egész évben csábító – citrom- és narancsligetekkel teli – természetet. Hab a tortán, hogy 2017-ben számos kiállítás, koncert, színházi és moziesemény dobja fel a ciprusi kirándulást...

Egyesült Arab Emirátusok: csillogó varázs a Premio Travellel 

A körutazásokat szervező Premio Travel meghívta néhány partnerét egy tanulmányútra, ahol bemutatta az Egyesült Arab Emirátusokba szervezett megújult programját. A 6 napos utazás során a vendégek megtekintették a legjelentősebb látnivalókat, illetve néhány kiemelt szállodát is végigjártak, hogy utasaik részére a lehető legpontosabb információkkal szolgálhassanak.

Idén Bulgária a menő 

Történelmi látnivalók, finom homokos tengerpart, hajókirándulás és folklórprogram színesítette a Robinson Tours által szervezett bulgáriai tanulmányutat, amelynek során bejártuk az ország számos jelentős látnivalóját és főbb tengerparti üdülőhelyeit Szófiától Szozopolig.

A skandinávok után belgák és hollandok népszerűsítik hazánkat 

Júniusban és júliusban számos belga és holland médium, magazin újságírója látogatott és látogat el az MTÜ Benelux külképviselete, valamint az érintett RMI-k szervezésében Magyaroszágra. 

Tanulmányúttal ünnepelte a Föld Napját a MABEUSZ 

Kellemes tavaszi időben, a Föld Napján indultunk a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) által szervezett tanulmányútra, ahol két, egymástól nagyon különböző település titkait, újdonságait ismerhettük meg. Először Poroszló felé vettük az irányt, majd Hollókőt látogattuk meg.

„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben 

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

Study és gasztrotúra Tenerife szigetén 

A Tourespana bécsi képviselete az első közvetlen Wizz Air járattal szervezett study túrát Tenerifére, amelyen a Neckermann és partnereinek kisebb csoportja vett részt. Tenerife szigete a kezdetektől fogva szerepel a magyar Neckermann színes kínálatában, és utasai körében is töretlen népszerűségnek örvend.

A tajga gyógyító egzotikuma 

Szarvasagancsfürdő, csakraellenőrzés, bögrébe fejt kecsketej – nem minden- napi tapasztalatokkal gazdagodott szerzőnk egy ökoturisztikai tanulmány- úton Szibéria érintetlen tájain.

Gyümölcsöskert, gyógyvíz és fókashow 

Ausztria megannyi vidékén a helyben termett alma tökéletes kiegészítője a turisztikai kínálatnak, sok esetben önálló vonzerő. Az Alföld északkeleti része, az ország almáskertje megfelelő marketinggel felveheti a versenyt nyugati szomszédunkkal. A gyönyörű almáskertek mellett a legújabb turisztikai fejlesztéseket is megnéztük azon a tanulmányúton, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága szervezett.

Őszi gyümölcsöskertek és megannyi csoda az Észak-Alföldön 

Az ősz jegyében két napos tanulmányutat szervezett a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága az Észak-Alföld Turisztikai Régióban. Az őszi szüreti és betakarítási időszakban mi más állhatott volna a study tour fókuszában, mint az alma, ez a zamatos gyümölcs pedig nagy számban terem Szabolcs-Szatmárban.

A görög szigetvilág szeptemberben is nyaralásra csábít 

2015. szeptember 26. és október 3. között a Neckermann kollégái és partnerei Görögország legdélebbi és egyben legnagyobb szigetét, Krétát látogatták meg.

Lovas túra a Balaton Riviéráján 

A fürdés, a vitorlázás és a kerékpározás mellett manapság már lóháton is fel lehet fedezni Alsóörs és környéke látnivalóit.

Törökországban járt partnereivel a Sun&Fun Holidays 

Az idei évben immáron harmadszor kelt útra partnereivel az utazásszervező tanulmányútra, az úti cél ezúttal a Török Riviéra volt.

MUISZ-tanulmányút pálinkamanufaktúrával és pusztaprogrammal 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Bolyhos Pálinkamanufaktúra telephelyére és a Varga Tanyára szervezett study túrát.

Napfény, tanulmány és móka Hurghadában 

Hazaérkezett a Sun & Fun Holidays idei első study tourja, az utazásszervező 30 partnerének mutatta be hurghadai árualapját. 

Folytatódik a Green Travel 2015-ös study sorozata 

Eddig több mint kettőszáz utazási iroda képviselője vett részt a 2015-ös szezon Green Travel tanulmányútjain Észak-Ciprus, a Török Riviéra és az  Égei-tengeri régió nyaralóterületeit éritve. Az utazásszervező minden kategóriában megmutatta szálláskínálatát, a legegyszerűbbtől a minden igényt kielégítő luxushotelekig.

Rendhagyó study tour – ahogy a Premio Travel csinálja 

A PremioTravel vendégül látta a legjobban teljesítő utazási irodai partnereit egyik nagy sikerű körutazásán egy study tour keretén belül április 19-26. között.

Szlovéniában és Horvátországban a KOMPAS Utazási Irodával 

Április 15. és 18. között tartotta meg 4 napos study tourját a KOMPAS Utazási Iroda.

Magyar utazási irodások a Qatar Airways japán tanulmányútján 

A Qatar Airways egzotikus tanulmányútra invitálta meg a nyolc legnagyobb hazai utazási iroda képviselőit. Az úti cél Japán, ahol több város különleges látványosságait és atmoszféráját is megtapasztalhatják a résztvevők.

Nyíregyházán tanult a visegrádi TDM 

A visegrádi TDM munkatársai és választmányi tagjai, kiegészülve a település polgármesterével és az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökével december 9-én szakmai tanulmányúton járt Nyíregyházán.

Izraeli utazásszervezők ismerkedtek Budapest új arcával 

A Leonardo szállodalánc, az Air Berlin és a Magyar Turizmus Zrt. közös akciójaként 10 izraeli utazásszervező látogatott Budapestre tanulmányút keretében november 9-10. között.

Tovább népszerűsítik Nyíregyházát Romániában 

Nemrég Kolozsvárról, most Székelyudvarhelyről érkeztek turisztikai szakemberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére.

Egyiptomban kényeztette partnereit a Sun & Fun 

Nagy sikerű tanulmányúton látta vendégül viszonteladó partnereit Egyiptomban a Sun & Fun Holidays.

Neckermann tanulmányút Rodoszon 

2014 júniusától 6 napot tölthettek el kollégáink Rodosz szigetén a Neckermann Utazási iroda szervezésében.

Napsütés, történelem, Bulgária 

Érdekes programok, szép idő és történelmi helyszínek várták a résztvevőket a Robinson Tours bulgáriai tanulmányútján.

Karanvánszeráj és luxushotel a török riviérán 

A minap fejeződött be az a tanulmányút, amelyet a Kartago Tours Zrt. szervezett viszonteladói számára a török riviérára. Egy hét alatt közel 45 négy- és ötcsillagos szállodával ismerhettek meg a meghívottak.

Szomszédolás a közép-dunántúli régióban 

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága „Szomszédolás"-ra hívta a régió közel tucatnyi Tourinform irodájának munkatársait a Magas-Bakony térségébe, június 11-én.

Ökokalandok Bükfürdőn 

Öko-Kalandor lettem a május 16-17-én, az újságírók számára megrendezett tanulmányút végén, amelyre a Büki, Bükfürdői TDM munkatársai invitáltak meg. Céljuk az volt, hogy bemutathassák számunkra a tradicionális fürdőváros természeti kincseit és környezettudatos törekvéseit.

A Török Riviérára szervezett tanulmányutat a Robinson Tours 

Május 11. és 18. között Törökországban járt a Robinson Tours csapata és több mint 30 viszonteladó partnere az ország minden tájáról!

Daloló delfinek és chakchouka Tunéziában 

A Taurus Reisen utazási iroda 1999 óta működik Magyarországon. Az évek során igazi Tunézia-specialistává fejlődött, amit az általuk szervezett tanulmányút résztvevői is megtapasztalhattak.

Ezt látni kell: Izrael 

Állunk a Tel Aviv-i Ben Gurion repülőtéren a kígyózó sorban, jó egy órára saccoljuk (nem tévedünk nagyot), mire sorra kerülünk, és válaszolhatunk az elkerülhetetlen kérdésekre: hová, kihez, milyen okból érkezünk Izraelbe?

Ötcsillagos tanulmányút Budapesten 

Tíz budapesti ötcsillagos szálloda és a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának közös szervezésében 2014. április 10-13. között 8 országból 49 hosted buyer (szakmai vásárló) látogatott hazánkba, hogy megismerje fővárosunk turisztikai kínálatát.

Ahol a luxus és a nomád élet találkozik 

Munkatársunk a Taurus Reisen egyiptomi tanulmányútján járt, ahol egyik nap luxusszállodában, másnap pedig beduin sátorban vacsorázott.

Lengyel tanulmányút a Turisztikai Hotel Klaszter szervezésében 

A lengyel-magyar barátság egy hetes egri programsorozatával egy időben szervezte 18 fős lengyel study tourját a Turisztikai Hotel Klaszter. Az lengyel újságírókból, rádiós, TV-s szakemberekből, utazási irodák képviselőiből álló csoport Észak-Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedett meg.

Daruvonulástól a sárkányfogig 

A FATOSZ az utóbbi két hétben újságírók számára több tanulmányutat szervezett Vidékjáró programjuk keretében. Jártunk Dabason, Nagyegyházán, a hét végén pedig a Hortobágyra látogattunk, ahol két nap alatt Nádudvarral, Hodásszal és Nyírbátor életével ismerkedtünk. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!