A hazai kastélyszállodások pizza készítést tanulhattak Maestro Simone Genero olasz pizzamestertől. Megismerhették a különböző lisztfajtákat a RACHELLO lisztekből, amit szintén Maestro Simone mutatott be, aki egyébként elismert lisztmérnök.
Jártak tradicionális hentesüzletben, ahol alaposan megismerhették a hagyományos olasz húsfeldolgozást, és a klasszikus olasz porchetta elkészítését egy egész malacból.
Kiemelkedő élmény és megtisztelő volt a kastélyosoknak, hogy volt lehetőségük szakmai szervezetekkel is egyeztetni. Találkoztak:
- Dr. Giorgio Ardito-val, a Lignano Pineta társaság elnökével;
- Dr. Perrotta-val - az Associazione Dimore Storiche Italiane (Olasz Történelmi Házak Egyesület) - Friuli Venezia Giulia tartomány elnökével
- Fabiana Bon-nal, az Udine tartományi Női Vállalkozók Csoportjának elnökével, aki egyben szállodatulajdonos az UNESCO örökség részét képező Palmanova városában.
A Strassoldo di Sopra és di Sotto kastélyok tulajdonosaival is cserélhettek tapasztalatot egy csodálatos kastélybemutató, és történelmi séta után a csoport résztvevői.
Az útról folyamatosan beszámolnak majd felületeiken a szövetség tagjai, illetve tematikus estek szerevezését is tervezik.