Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Közel egy hetes tanulmányúton vettek részt a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének tagjai az elmúlt napokban, amelynek témája a fenntarthatóság, regionalitás a vendéglátásban, a kastélyszállodák működése Olaszországban, illetve a mediterrán diéta és életmód volt. Az Erasmus + program keretében megvalósult út során a résztvevők rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak, írják közleményükben.

A hazai kastélyszállodások pizza készítést tanulhattak Maestro Simone Genero olasz pizzamestertől.  Megismerhették a különböző lisztfajtákat a RACHELLO lisztekből, amit szintén Maestro Simone mutatott be, aki egyébként elismert lisztmérnök.

Az olasz program résztvevői az út végén kapott oklevelekkel / Fotó: Takács Imre
Az olasz program résztvevői az út végén kapott oklevelekkel / Fotó: Takács Imre

Jártak tradicionális hentesüzletben, ahol alaposan megismerhették a hagyományos olasz húsfeldolgozást, és a klasszikus olasz porchetta elkészítését egy egész malacból.

Kiemelkedő élmény és megtisztelő volt a kastélyosoknak, hogy volt lehetőségük szakmai szervezetekkel is egyeztetni. Találkoztak:

  • Dr. Giorgio Ardito-val, a Lignano Pineta társaság elnökével;
  • Dr. Perrotta-val - az Associazione Dimore Storiche Italiane (Olasz Történelmi Házak Egyesület) - Friuli Venezia Giulia tartomány elnökével
  • Fabiana Bon-nal, az Udine tartományi Női Vállalkozók Csoportjának elnökével, aki egyben szállodatulajdonos az UNESCO örökség részét képező Palmanova városában.

A Strassoldo di Sopra és di Sotto kastélyok tulajdonosaival is cserélhettek tapasztalatot egy csodálatos kastélybemutató, és történelmi séta után a csoport résztvevői.

Az útról folyamatosan beszámolnak majd felületeiken a szövetség tagjai, illetve tematikus estek szerevezését is tervezik. 

 

 

 

 

 


Igazgatóváltás ennél a belvárosi ötcsillagos háznál

Igazgatóváltás ennél a belvárosi ötcsillagos háznál 

Mátrafüredről érkezett Budapestre a Verno House új szállodaigazgatója.
Átvette a budai Carlton Hotel üzemeltetését az Eventrend Group

Átvette a budai Carlton Hotel üzemeltetését az Eventrend Group 

A cégcsoport vezetői 2024. május 15-én írták alá a hosszútávú bérleti szerződést a főváros szívében, a budai vár aljában található 95 szobás bed&breakfast szálloda teljes körű üzemeltetésének átvételéről.
 A jövő turizmusa: Tárki kutatás és AI újítások az Everguest konferencián

A jövő turizmusa: Tárki kutatás és AI újítások az Everguest konferencián 

Elkerülhetetlen a mesterséges intelligencia forradalma.
Újabb rangos nemzetközi díjat nyert el a Hunguest Hotels megújult arculata

Újabb rangos nemzetközi díjat nyert el a Hunguest Hotels megújult arculata 

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett nemzetközi design versenye.
Superbrands díjas a Bükfürdő Thermal & Spa

Superbrands díjas a Bükfürdő Thermal & Spa 

Nyugat-Magyarország egyetlen fürdőjeként nyert Superbrands díjat a Bükfürdő Thermal & Spa.
Átadták a legjobb konferencia és wellness szállodáknak járó díjakat

Átadták a legjobb konferencia és wellness szállodáknak járó díjakat 

Az idei díjátadó ünnepség a közelmúltban megújult a Városligetben található Millennium Házában található Millennium Kávéház és Étteremben került megrendezésre.
Egészségnap a hévízi Hotel Európa Fit****superior vendégtereiben

Egészségnap a hévízi Hotel Európa Fit****superior vendégtereiben 

Második alkalommal hirdette meg a szálloda egész napos, ingyenes programját május 11-én, szombaton.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Új szállodai brand érkezik Budapestre

Új szállodai brand érkezik Budapestre 

Ez lesz a nemzetközi márka első magyarországi tagja.
Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész

Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész 

Az MSZÉSZ május 14-én, a Grand Hotel Esztergomban tartott szakmai találkozójának három érdekes előadásáról számolunk be.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.