Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Közel egy hetes tanulmányúton vettek részt a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének tagjai az elmúlt napokban, amelynek témája a fenntarthatóság, regionalitás a vendéglátásban, a kastélyszállodák működése Olaszországban, illetve a mediterrán diéta és életmód volt. Az Erasmus + program keretében megvalósult út során a résztvevők rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak, írják közleményükben.

A hazai kastélyszállodások pizza készítést tanulhattak Maestro Simone Genero olasz pizzamestertől.  Megismerhették a különböző lisztfajtákat a RACHELLO lisztekből, amit szintén Maestro Simone mutatott be, aki egyébként elismert lisztmérnök.

Az olasz program résztvevői az út végén kapott oklevelekkel / Fotó: Takács Imre
Az olasz program résztvevői az út végén kapott oklevelekkel / Fotó: Takács Imre

Jártak tradicionális hentesüzletben, ahol alaposan megismerhették a hagyományos olasz húsfeldolgozást, és a klasszikus olasz porchetta elkészítését egy egész malacból.

Kiemelkedő élmény és megtisztelő volt a kastélyosoknak, hogy volt lehetőségük szakmai szervezetekkel is egyeztetni. Találkoztak:

  • Dr. Giorgio Ardito-val, a Lignano Pineta társaság elnökével;
  • Dr. Perrotta-val - az Associazione Dimore Storiche Italiane (Olasz Történelmi Házak Egyesület) - Friuli Venezia Giulia tartomány elnökével
  • Fabiana Bon-nal, az Udine tartományi Női Vállalkozók Csoportjának elnökével, aki egyben szállodatulajdonos az UNESCO örökség részét képező Palmanova városában.

A Strassoldo di Sopra és di Sotto kastélyok tulajdonosaival is cserélhettek tapasztalatot egy csodálatos kastélybemutató, és történelmi séta után a csoport résztvevői.

Az útról folyamatosan beszámolnak majd felületeiken a szövetség tagjai, illetve tematikus estek szerevezését is tervezik. 

 

 

 

 

 


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.